277
Το βασιλικό ζεύγος στο δεύτερο βίντεο με το οποίο ζητεί συγγνώμη | YouTube

Ολλανδία: Δεύτερη συγγνώμη από τη βασιλική οικογένεια για το ταξίδι της στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2020, 13:54
Το βασιλικό ζεύγος στο δεύτερο βίντεο με το οποίο ζητεί συγγνώμη
|YouTube

Ολλανδία: Δεύτερη συγγνώμη από τη βασιλική οικογένεια για το ταξίδι της στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2020, 13:54

Δεύτερη φορά ζήτησαν «συγγνώμη» από τον ολλανδικό λαό ο βασιλιάς της Ολλανδίας Γουλιέλμος-Αλέξανδρος (Βίλεμ Αλεξάντερ) και η σύζυγός του Μάξιμα, για το πρόσφατο ταξίδι τους στη βίλα τους στην Ελλάδα.

Την Τετάρτη, με βιντεοσκοπημένο διάγγελμά τους, εξέφρασαν την «ειλικρινή τους μεταμέλεια» και ζήτησαν συγγνώμη για το ταξίδι-αστραπή στην Αργολίδα, την περασμένη εβδομάδα, και τη μη συμμόρφωσή τους με τις κυβερνητικές συστάσεις περί μη αναγκαίων μετακινήσεων.

Ο βασιλιάς και η βασίλισσα, τελικά, παρέμειναν στη χώρα μας μόλις μία ημέρα, μετά τη γενική κατακραυγή, τη στιγμή κατά την οποία η Ολλανδία βρίσκεται σε καθεστώς «μερικού lockdown». Ομως, όταν έγινε γνωστό ότι δύο από τις κόρες τους έμειναν συνολικά τρεις ημέρες, ο 53χρονος βασιλιάς αναγκάστηκε να ζητήσει δεύτερη συγγνώμη.

«Το ταξίδι μας στην Ελλάδα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από πολλούς. Μας πληγώνει το ότι προδώσαμε την εμπιστοσύνη σας. Δεν έπρεπε να είχαμε πάει στην Ελλάδα», δήλωσε ο βασιλιάς.

Πριν λίγες ημέρες, το βασιλικό ζεύγος είχε απολογηθεί ξανά στον ολλανδικό λαό.

«Βλέπουμε τις αντιδράσεις του κόσμου στα δημοσιεύματα των ΜΜΕ», ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωσή τους. «Δεν θέλουμε να αφήσουμε καμία αμφιβολία για το γεγονός ότι είναι απαραίτητο να ακολουθούνται οι οδηγίες, προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο ο κορονοϊός. Η συζήτηση για τις διακοπές μας δεν συνεισφέρει σε αυτό», ανέφεραν.

Παρότι αποφασίζοντας να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα δεν παραβίασαν κάποιον κανονισμό της Ολλανδίας, ο βασιλιάς και η βασίλισσα επικρίθηκαν λόγω των λανθασμένων μηνυμάτων που έστειλε το ταξίδι τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι διακοπές του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας στην Ελλάδα, εν μέσω της πανδημίας, προκαλούν αντιδράσεις.

Τον Αύγουστο, ο Γουλιέλμος-Αλέξανδρος και η Μάξιμα αναγκάστηκαν να απολογηθούν δημοσίως επειδή φωτογραφήθηκαν με έναν εστιάτορα στη Μήλο, χωρίς να κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...