229
Πόσων χρονών κάνετε τον Εμίλ Ράτελμπαντ; | EPA/ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Ολλανδία: Απορρίφθηκε το αίτημα 69χρονου να αλλάξει ηλικία για να μην πέφτει θύμα διακρίσεων

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2018, 08:25
Πόσων χρονών κάνετε τον Εμίλ Ράτελμπαντ;
|EPA/ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Ολλανδία: Απορρίφθηκε το αίτημα 69χρονου να αλλάξει ηλικία για να μην πέφτει θύμα διακρίσεων

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2018, 08:25

Ολλανδικό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα ενός 69χρονου που είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη ζητώντας να αλλάξει την ηλικία του κατά 20 χρόνια επειδή, όπως υποστηρίζει, οι ηλικιωμένοι πέφτουν θύματα διακρίσεων.

Ο Εμίλ Ράτελμπαντ, που αυτοχαρακτηρίζεται «νεαρός θεός» και δηλώνει ότι αισθάνεται «σε κορυφαία φόρμα», ήθελε να αλλαχθεί η ημερομηνία γέννησής του στο διαβατήριό του από 11 Μαρτίου 1949 να μετατραπεί σε 11 Μαρτίου 1969.

Το δικαστήριο στο Αρνεμ δεν έκανε δεκτό αυτό το πρωτοφανές αίτημα, μολονότι ο Ράτελμπαντ δήλωνε ότι είναι «απολύτως νόμιμο».

«Το δικαστήριο αναγνωρίζει την τάση που υπάρχει στην κοινωνία να αισθάνονται οι άνθρωποι για ολοένα και μεγαλύτερο διάστημα υγιείς και σε καλή φόρμα, αλλά δεν θεωρεί ότι αυτό είναι ένα έγκυρο επιχείρημα ώστε να αλλαχθεί η ημερομηνία γέννησης» ανέφεραν οι δικαστές στο σκεπτικό τους που εκδόθηκε τη Δευτέρα.

Ο γιατρός του Ράτελμπαντ ισχυρίζεται ότι η «βιολογική ηλικία» του πελάτη του είναι 40-45 ετών.

Ο 69χρονος είχε δηλώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι υφίσταται διακρίσεις «στην αγορά εργασίας και στον έρωτα» όταν αποκαλύπτει την ηλικία του. «Σήμερα μπορούμε να επιλέγουμε τη δουλειά μας, το φύλο μας, τον πολιτικό και σεξουαλικό προσανατολισμό μας, γιατί όχι και την ηλικία μας;» διερωτήθηκε ενώπιον των δικαστών.

«Ο κ. Ράτελμπαντ είναι ελεύθερος να αισθάνεται 20 χρόνια νεότερος από την πραγματική του ηλικία και να ενεργεί αναλόγως. Όμως η τροποποίηση της ημερομηνίας γέννησης θα εξαφάνιζε 20 χρόνια από τους φακέλους των ληξιαρχείων προκαλώντας ανεπιθύμητες νομικές και κοινωνικές συνέπειες», εκτίμησε το δικαστήριο.