466
Ο Γουλιέλμος Αλέξανδρος και η Μάξιμα μαζί με τις τρεις θυγατέρες τους | Wikipedia

Ολλανδία: Αντιδράσεις για τις διακοπές της βασιλικής οικογένειας στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2020, 14:00
Ο Γουλιέλμος Αλέξανδρος και η Μάξιμα μαζί με τις τρεις θυγατέρες τους
|Wikipedia

Ολλανδία: Αντιδράσεις για τις διακοπές της βασιλικής οικογένειας στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 18 Οκτωβρίου 2020, 14:00

Εντονες αντιδράσεις προκάλεσε στην Ολλανδία το γεγονός ότι ο βασιλιάς Γουλιέλμος- Αλέξανδρος και η σύζυγός του έφυγαν για διακοπές στο εξοχικό τους στην Ελλάδα εν μέσω έξαρσης της πανδημίας στη χώρα τους – αλλά αναγκάστηκαν να επιστρέψουν σχεδόν αμέσως.

Το βασιλικό ζεύγος ταξίδεψε με κυβερνητικό αεροσκάφος στην Ελλάδα, προκειμένου να κάνει διακοπές στη βίλα που έχει στην Αργολίδα, σύμφωνα με το ολλανδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ANP.

Όμως, αυτό το ταξίδι, εν μέσω της πανδημίας, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, οπότε ο βασιλιάς  και η βασίλισσα Μάξιμα ανακοίνωσαν ότι επιστρέφουν.

«Βλέπουμε τις αντιδράσεις του κόσμου στα δημοσιεύματα των ΜΜΕ», ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωσή τους.

«Δεν θέλουμε να αφήσουμε καμία αμφιβολία για το γεγονός ότι είναι απαραίτητο να ακολουθούνται οι οδηγίες, προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο ο κορονοϊός. Η συζήτηση για τις διακοπές μας δεν συνεισφέρει σε αυτό», ανέφεραν ακόμη.

Παρότι αποφασίζοντας να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα δεν παραβίασαν κάποιον κανονισμό της Ολλανδίας, ο βασιλιάς και η βασίλισσα επικρίθηκαν λόγω των μηνυμάτων που στέλνει το ταξίδι τους.

«Είναι ανόητο και ακατανόητο», δήλωσε ο Γιόστ Σνέλερ, βουλευτής του κόμματος D-66 που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό του Μαρκ Ρούτε.

Διευκρινίσεις από την κυβέρνηση για τις διακοπές του βασιλικού ζεύγους ζήτησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Την Τρίτη, ο ολλανδός πρωθυπουργός είχε καλέσει τους πολίτες να μην δοκιμάζουν τα όρια των κανονισμών.

«Μπορείτε να κάνετε διακοπές, αλλά πηγαίνετε σε ένα μέρος που έχετε κλείσει το κατάλυμα σας, χωρίς να τριγυρίζετε. Αν θέλετε να πάτε στο εξωτερικό, οι επιλογές σας είναι περιορισμένες καθώς υπάρχουν λίγες χώρες που μας θέλουν πλέον», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ρούτε.

Η Ολλανδία ανακοίνωσε την Παρασκευή 7.984 νέα κρούσματα κορονοϊού, ένα νέο αρνητικό ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας, σε ό,τι αφορά στον ημερήσιο απολογισμό νέων μολύνσεων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι διακοπές του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας στην Ελλάδα προκαλούν αντιδράσεις.

Τον Αύγουστο, ο Γουλιέλμος- Αλέξανδρος και η Μάξιμα αναγκάστηκαν να απολογηθούν δημοσίως επειδή φωτογραφήθηκαν με έναν άνδρα στη Μήλο, χωρίς να κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις.

«Μέσα στον αυθορμητισμό της στιγμής, δεν δώσαμε τη δέουσα προσοχή. Ασφαλώς θα έπρεπε να είχαμε προσέξει, καθώς και στις διακοπές, η τήρηση των κανόνων κατά του κορονοϊού είναι θεμελιώδης για να νικήσουμε τον ιό», είχε δηλώσει τότε το βασιλικό ζεύγος.

Πάντως, η βασιλική οικογένεια έχει δώσει ουκ ολίγες αφορμές για αιχμηρά σχόλια εναντίον τους στα ολλανδικά ΜΜΕ.

Το 2019 μετακόμισαν στην νέα τους ανακαινισμένη κατοικία -μια ανακαίνιση η οποία διήρκεσε περί τα πέντε χρόνια και έφτασε στα 63 εκατομμύρια ευρώ κόστος -όλα πληρωμένα από το ολλανδικό κράτος.

Στο ανακαινισμένο αυτό παλάτι, για το οποίο ο βασιλιάς δεν ξόδεψε ούτε ένα ευρώ, έμενε για περισσότερα από 30 χρόνια η μητέρα του, βασίλισσα Βεατρίκη.

Αυτά βλέπει ο ολλανδός πρωθυπουργός και θέλει να βάλει χέρι (και… μαχαίρι) μέχρι και στους μισθούς τους.

Ο Γουλιέλμος-Αλέξανδρος  και η βασίλισσα Μάξιμα, μαζί με τα τρία παιδιά τους, λαμβάνουν ετησίως έναν υπέρογκο μισθό εν είδει «επιδόματος» που τους το παρέχει το ίδιο το κράτος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...