165
H είσοδος του αεροδρομίου στο Αμστερνταμ | wikimedia commons

Ολλανδία: Ακυρώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο Σίπχολ λόγω επικείμενης καταιγίδας

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2018, 22:45
H είσοδος του αεροδρομίου στο Αμστερνταμ
|wikimedia commons

Ολλανδία: Ακυρώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο Σίπχολ λόγω επικείμενης καταιγίδας

Protagon Team Protagon Team 17 Ιανουαρίου 2018, 22:45

Το αεροδρόμιο του Αμστερνταμ, Σίπχολ, έλαβε μέτρα την Τετάρτη προκειμένου να αντιμετωπίσει μια χειμερινή καταιγίδα που αναμένεται να πλήξει την περιοχή συνοδευόμενη από σφοδρούς ανέμους, ακυρώνοντας δεκάδες πτήσεις και προειδοποιώντας για καθυστερήσεις σε δρομολόγια.

Την Πέμπτη, στο μεγαλύτερο μέρος της Ολλανδίας αναμένονται δυτικοί άνεμοι -οι οποίοι πιθανώς θα πνέουν με ταχύτητα και 120 χλμ./ώρα- σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία.

«Αναμένονται προβλήματα στην κυκλοφορία των αεροσκαφών από και προς το αεροδρόμιο του Αμστερνταμ Σίπχολ» διαβεβαίωσαν οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου.

Η αεροπορική εταιρεία KLM ανακοίνωσε από την πλευρά της την ακύρωση 220 πτήσεων –110 που επρόκειτο να απογειωθούν και ισάριθμο αριθμό που επρόκειτο να προσγειωθούν– καθώς θα «περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό» η δυνατότητα προσγειώσεων-απογειώσεων. «Οι ισχυροί άνεμοι θα καταστήσουν επίσης αδύνατη τη δυνατότητα να συνεχιστούν οι υπηρεσίες στο έδαφος» μεταξύ 11.00 – 13.00 ώρα Ελλάδας.

Επίσης, το αεροδρόμιο γνωστοποίησε ότι αναστέλλει όλες τις υπηρεσίες συντήρησης κατά τη διάρκεια της καταιγίδας.

Η κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων NS προειδοποιεί ότι τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο θα ελαττωθούν, καθώς αναμένονται χιονοπτώσεις στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...