259
Αριστερά, ο Αλέκος Λιδωρίκης. Δεξιά, Ζαν Κοκτώ και Μαρλέν Ντίτριχ |

«Οκτώ πρόσωπα ζητούν δημοσιογράφο» στο Faust

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2019, 15:53
Αριστερά, ο Αλέκος Λιδωρίκης. Δεξιά, Ζαν Κοκτώ και Μαρλέν Ντίτριχ
|

«Οκτώ πρόσωπα ζητούν δημοσιογράφο» στο Faust

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2019, 15:53

Μέσα στα 60 χρόνια της δημοσιογραφικής του καριέρας, ο Αλέκος Λιδωρίκης (1907-1988) συνομίλησε με μορφές του 20ού αιώνα που έγραψαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ιστορία: Μουσολίνι, Ρούσβελτ, Μακάριος, Αϊζενχάουερ, Παλαμάς, Κρισναμούρτι, Μητρόπουλος, Πρίσλεϊ. Με τη χαρακτηριστική του ευγένεια και οξυδέρκεια, ο Λιδωρίκης κατάφερνε όχι απλώς να εντοπίσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε προσωπικότητας, αλλά και να τα συνδέσει με το κοινωνικό πλαίσιο μέσα στο οποίο έδρασε καθένας από αυτούς τους πολιτικούς, καλλιτέχνες και πνευματικούς δημιουργούς.

To FAUST Bar Arts, σε συνεργασία με τη Ζωζώ Λιδωρίκη, την Κίρκη Καραλή και τον Πλάτωνα Ανδριτσάκη παρουσιάζουν σε τέσσερις βραδιές, γεμάτες ζωντανή μουσική και βίντεο προβολές, τις δραματοποιημένες συνεντεύξεις του σημαντικού δημοσιογράφου και θεατρικού συγγραφέα.

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 στη σκηνή θα αναβιώσουν οι συνεντέυξεις του Αλέκου Λιδωρίκημε την Μαρλέν Ντίτριχ και τον Ζαν Κοκτώ.
Η διανομή έχει ως εξής: Μαρλέν Ντίντριχ η Μάνια Παπαδημητρίου, Ζαν Κοκτώ ο Κωνσταντίνος Τζούμας, Αλέκος Λιδωρίκης ο Ακύλας Καραζήσης.

Θα μεταφερθούμε στη χρυσή εποχή του Χόλιγουντ με την Μαρλέν Ντίτριχ να δίνει μία από τις «εξωτικές» ζωντανές εμφανίσεις της και να μας διηγείται περιστατικά από τα παρασκήνια των γυρισμάτων διάσημων ταινιών, όπως «Ο Γαλάζιος Αγγελος» και «Μαρόκο», μέχρι το Παρίσι όπως το έζησε ο Ζαν Κοκτώ, με τραγούδια της φίλης του Εντίθ Πιαφ.

Τη Δευτέρα 1η Απριλίου 2019 σε μία ακόμη ξεχωριστή βραδιά, ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης ερμήνευσε τον Φράνκλιν Ρούσβλετ, ο Αργύρης Πανταζάρας ήταν ο Αλέκος Λιδωρίκης, ενώ ο Κωνσταντίνος Μπιμπής ως άλλος Ελβις Πρίσλεϊ, μετά το τέλος της συνέντευξης ερμήνευσε τραγούδια του θρυλικού «Βασιλιά».

Info:

Πληροφορίες – λοιπές ημερομηνίες:

Δευτέρα 6/5/2019 – Μέριλιν Μονρόε και Λουίτζι Πιραντέλο

Μέριλιν Μονρόε: Θεοδώρα Τζήμου
Λουίτζι Πιραντέλο: Μάνος Βακούσης
Αλέκος Λιδωρίκης: Πέρης Μιχαηλίδης

Ωρα έναρξης: 21:00
Είσοδος: Ελεύθερη

Πληροφορίες – Κρατήσεις:
FAUST
Τ. 210 3234095

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...