214
Η όπερα του Σίδνεϊ και οι ουρανοξύστες στο βάθος, κρύβονται από το τοξικό νέφος | REUTERS

Οκτώ μεγάλες πυρκαγιές περικυκλώνουν το Σίδνεϊ

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2019, 10:34
Η όπερα του Σίδνεϊ και οι ουρανοξύστες στο βάθος, κρύβονται από το τοξικό νέφος
|REUTERS

Οκτώ μεγάλες πυρκαγιές περικυκλώνουν το Σίδνεϊ

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2019, 10:34

Τελειωμό δεν έχει ο εφιάλτης της φωτιάς στην Αυστραλία. Οκτώ μεγάλες πυρκαγιές περικυκλώνουν το Σίδνεϊ και απειλούν τη μεγαλύτερη πόλη στην Αυστραλία, όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Την ώρα που 150 φωτιές μαίνονται κατά μήκος της ανατολικής ακτής της Αυστραλίας, ο  Σέιν Φιτζσίμονς δήλωσε ότι οι Αρχές ανησυχούν ιδιαίτερα για τις οκτώ πυρκαγιές γύρω από το Σίδνεϊ.

«Αυτές μπορούν ή αναμένεται να εξαπλωθούν κι άλλο ανατολικά, κάτι το οποίο δυστυχώς δείχνει ότι μπορεί να φτάσουν σε περισσότερες κατοικημένες περιοχές, χωριά, κοινότητες, απομονωμένες αγροτικές περιοχές και άλλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις και περιοχές με επιχειρήσεις στην περιοχή», δήλωσε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής.

Πυροσβέστες στη μάχη κατά της φωτιάς έξω από το Σίδνεϊ

Ορισμένες πυρκαγιές βορειοδυτικά της πόλης ενώθηκαν και σχημάτισαν ένα πολύ μεγάλο μέτωπο, το οποίο επεκτείνεται λόγω των θερμών και ξηρών ανέμων, σημείωσε.

Εδώ και πολλές ημέρες, το Σίδνεϊ, έχει καλυφθεί από ένα επικίνδυνο σύννεφο καπνού.

Πυκνό σύννεφο καπνού στο Σίδνεϊ

Από τις πυρκαγιές σε εκτάσεις χαμηλής βλάστησης έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι από τις αρχές του Νοεμβρίου ενώ έχουν καταστραφεί περισσότερα από 680 σπίτια. Εκτοντάδες πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται στις πολιτείες της Νέας Νότιας Ουαλίας, της Βικτόρια, της Νότιας Αυστραλίας και του Κουίνσλαντ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...