225
Οι οκτώ άσοι της ορθογραφίας στην αναμνηστική φωτογραφία | REUTERS/Joshua Roberts

Οκτώ μαθητές μοιράστηκαν τη νίκη στον ετήσιο διαγωνισμό ορθογραφίας στις ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2019, 18:24
Οι οκτώ άσοι της ορθογραφίας στην αναμνηστική φωτογραφία
|REUTERS/Joshua Roberts

Οκτώ μαθητές μοιράστηκαν τη νίκη στον ετήσιο διαγωνισμό ορθογραφίας στις ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2019, 18:24

Ένας αριθμός ρεκόρ οκτώ παιδιών στέφθηκαν συν-πρωταθλητές στις ΗΠΑ στον ετήσιο διαγωνισμό ορθογραφίας Scripps National Spelling Bee.

Την Πέμπτη το βράδυ οι φιναλίστ, ηλικίας 12 έως 14 ετών, ύστερα από 20 σκληρούς και απαιτητικούς γύρους αναδείχθηκαν ισόπαλοι καθώς οι διοργανωτές ξέμειναν από λέξεις!

Με τους έξι νικητές να είναι Ινδο-Αμερικανοί, είναι η 12η συνεχόμενη χρονιά που στον βάθρο των νικητών του διαγωνισμού ανεβαίνουν παιδιά ινδικής καταγωγής.

Σύμφωνα με έρευνα του BBC, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Πενσιλβανίας, τα παιδιά ινδών μεταναστών εκτός της ορθογραφίας τα πάνε περίφημα και στους διαγωνισμούς μαθηματικών και γεωγραφίας ενώ αντιθέτως στους τομείς της μουσικής και του αθλητισμού δεν εμφανίζουν επιτυχίες.

Παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν έχουν υπάρξει συν-πρωταθλητές, αυτή είναι η πρώτη φορά στην 94χρονη ιστορία του διαγωνισμού που υπήρξαν οκτώ νικητές.

Στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν 562 μαθητές εκπροσωπώντας όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ.

Οι νικητές του διαγωνισμού Ρισίκ Γαντάσρι, Σακέθ Σουντάρ, Σουθρίκα Πάντι, Έριν Χάουαρντ, Σοχούμ Σουκατανκάρ, Αμπιτζέι Κοντάλι, Κρίστοφερ Σεράο και Ρόχαν Ράτζα ύστερα από τρεις ημέρες και 554 αποχωρήσεις κατάφεραν να τερματίσουν πρώτοι κερδίζοντας από 50.000 δολάρια.

«Δείξατε στο λεξικό ποιος είναι το αφεντικό» είπε ο παρουσιαστής του διαγωνισμού, ανακοινώνοντας στη συνέχεια ότι ύστερα από 20 εξαντλητικούς γύρους οι οκτώ εναπομείναντες διαγωνιζόμενοι θα μοιραστούν την πρώτη θέση.

Ο διαγωνισμός διεξάγεται από το 1925 εκτός του 1943-1945 λόγω Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Φέτος, πραγματοποιήθηκε στο Όξον Χιλ του Μέριλαντ από τις 26 έως τις 29 Μαΐου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...