305
/ | ΙΝΤΙΜΕnews

Οκτάμηνη παράταση και στις ασφαλιστικές εισφορές

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2021, 12:34
/
|ΙΝΤΙΜΕnews

Οκτάμηνη παράταση και στις ασφαλιστικές εισφορές

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2021, 12:34

Νέα οκτάμηνη παράταση και για τις ασφαλιστικές οφειλές των κλειστών και πληττόμενων επιχειρήσεων, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης. Πρόκειται για τις εισφορές των εργοδοτών για την περίοδο Φεβρουαρίου – Απριλίου 2020 και για τις εισφορές των επαγγελματιών για την περίοδο Φεβρουαρίου – Μαΐου 2020.

Οι εν λόγω οφειλές, εκτιμώμενου ύψους 315 εκατ. ευρώ, θα μπορούν να εξοφλούνται έως τον Δεκέμβριο του 2021, αντί του Απριλίου, ενώ δίνεται η δυνατότητα εξόφλησής τους από τον Ιανουάριο του 2022 σε 24 άτοκες δόσεις ή σε 48 δόσεις με επιτόκιο 2,5%.

 «Εδώ και ένα χρόνο στηρίξαμε και στηρίζουμε τους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις, σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση της πανδημίας και του εγκλεισμού που βιώνουμε όλοι. Και τα μέτρα τα οποία λαμβάνουμε αναπροσαρμόζονται ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας και τις ανάγκες που αυτή δημιουργεί.

»Για τον λόγο αυτό, οι ασφαλιστικές εισφορές, για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίες αφορούσαν στην πρώτη περίοδο της καραντίνας και για τις οποίες είχε δοθεί παράταση πληρωμής μέχρι τις 30 Απριλίου 2021, παρατείνονται εκ νέου μέχρι και 31/12/2021.

»Ταυτόχρονα, με νομοθετική ρύθμιση που θα έρθει σύντομα στη Βουλή, ορίζουμε ένα ειδικό πλαίσιο αποπληρωμής αυτών των οφειλών με επιλογή μεταξύ 24 άτοκων δόσεων ή 48 δόσεων με επιτόκιο 2,5% και έναρξη καταβολής των δόσεων από 1.1.2022», ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, για να προσθέσει:.

«Ως προς τις ήδη ρυθμισμένες οφειλές επιχειρήσεων, συνεχίζουμε να δίνουμε μηνιαίες παρατάσεις στην καταβολή τους. Η απόφαση για την παράταση των οφειλών Ιανουαρίου θα δημοσιευτεί άμεσα σε ΦΕΚ, ενώ προχωράμε και σε αντίστοιχη απόφαση για τον Φεβρουάριο με τους ίδιους πληττόμενους ΚΑΔ του Ιανουαρίου.

»Στόχος όλων αυτών των μέτρων είναι να αντιμετωπίσουμε όσο περισσότερο γίνεται τις συνέπειες τις πανδημίας ώστε εργαζόμενοι και επιχειρήσεις να περάσουμε στην επόμενη μέρα με όσο πιο ομαλό τρόπο γίνεται. Είναι άλλο ένα μέτρο της κυβέρνησης στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, που ανακουφίζει τόσο τις επιχειρήσεις όσο τους εργαζόμενους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...