263
Ο υπουργός Οικονομικών χαιρετά με το δεξί του χέρι τον αυστριακό ομόλογό του. Το αριστερό αγνοείται... | Τwitter

Οιωνός (μη) παροχών τo… «κομμένο» χέρι του Ευκλείδη στο Εurogroup;

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2018, 11:57
Ο υπουργός Οικονομικών χαιρετά με το δεξί του χέρι τον αυστριακό ομόλογό του. Το αριστερό αγνοείται...
|Τwitter

Οιωνός (μη) παροχών τo… «κομμένο» χέρι του Ευκλείδη στο Εurogroup;

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2018, 11:57

Ανακουφισμένος που το Eurogroup της Βιέννης δεν είχε επιτέλους «καθόλου Ελλάδα» στην ατζέντα του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εμφανίστηκε άνετος και χαλαρός στην υποδοχή του από τον αυστριακό ομόλογό του Χάρτβιγκ Λέγκερ (δείτε όλες τις αφίξεις εδώ ).

Απελευθερωμένος από το στρες και το άγχος των προηγούμενων Eurogroup (μέχρι να βγει η χώρα στο ξέφωτο της λεγόμενης «καθαρής εξόδου»), ο υπουργός Οικονομικών ήταν φανερά πιο ανέμελος στα «πηγαδάκια» και τους διαλόγους που είχε με τους ομολόγους του στο περιθώριο της συνεδρίασης, όπως αποδεικνύεται και από τα φωτογραφικά στιγμιότυπα (δείτε ένα ενδεικτικό κάτω).

Σε ένα από αυτά ωστόσο, το μανίκι από το ταλαιπωρημένο του γκρι σακάκι (μάλλον το αγαπημένο του αφού το έχει φορέσει σε αρκετές συνεδριάσεις της Ευρωομάδας) έπεσε λίγο μακρύ, κρύβοντας τελείως το χέρι του.

Στη φωτογραφία που ανήρτησε στο facebook ο δημοσιογράφος του cnn.gr Θανάσης Κουκάκης, ο κ. Τσακαλώτος -με λίγα παραπανίσια κιλά από τις διακοπές του στην Πρέβεζα, αλλά χωρίς το άγχος των προηγούμενων Εurogroup- βαδίζει περιχαρής προς το μέρος του αυστριακού ομολόγου που τον περιμένει στην υποδοχή, με το αριστερό του χέρι όμως να έχει χαθεί μέσα στο χαχόλικο μανίκι του τσαλακωμένου του σακακιού.

Τώρα αν το «κομμένο» χέρι του Ευκλείδη αποτελεί οιωνό για τις παροχές που δεν θα μπορέσει να δώσει -όσο απλόχερα θέλει- ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕθ, μένει να αποδειχθεί.

Το φωτογραφικό αποτέλεσμα του «Τσακαλώτου – κουλοχέρη», πάντως, ήταν τουλάχιστον αστείο για την εικόνα του υπουργού Οικονομικών που μάλλον προσήλθε στο Eurogroup λίγο πιο χαλαρός από όσο έπρεπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...