286
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου | Intime/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Οικονόμου: «Τη Δευτέρα θα προχωρήσουμε στην επίταξη ιδιωτών γιατρών»

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2021, 22:38
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου
|Intime/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Οικονόμου: «Τη Δευτέρα θα προχωρήσουμε στην επίταξη ιδιωτών γιατρών»

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2021, 22:38

Στην κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και στη διαθεσιμότητα κλινών ΜΕΘ αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος εστίασε και στην πιθανότητα επιστράτευσης ιδιωτών γιατρών, αλλά και στις ανάγκες που υπάρχουν.

Σε συνέντευξή του την Πέμπτη στον Alpha είπε ότι «έχουμε 1277 κρεβάτια Εντατικής από 557 που είχαμε το 2019. Σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν αναμονές σε νοσοκομεία που έχουν ΜΕΘ, μέχρι να αποφασιστεί αν επιτρέπεται η διακομιδή του ασθενούς σε άλλες διαθέσιμες ΜΕΘ. Υπάρχουν περιπτώσεις που αυτό δυστυχώς δεν επιτρέπεται και διασωληνώνονται είτε σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας όπου υπάρχει η υποδομή είτε σε χειρουργικά κρεβάτια, έως ότου αποφασιστεί αν επιτρέπεται να πάνε σε νοσοκομείο με διαθέσιμη ΜΕΘ, ή αδειάσει κάποια στο ίδιο» τόνισε.

Ξεκαθάρισε ότι στα Επείγοντα δεν είναι κανένας διασωληνωμένος, αλλά στις ΜΑΦ και στα χειρουργικά κρεβάτια. «Δεν υπάρχει άνθρωπος που να πρέπει να διασωληνωθεί και να μη διασωληνωθεί σε κρεβάτι που πληροί τις προϋποθέσεις αν δεν είναι διαθέσιμη ΜΕΘ» είπε και πρόσθεσε ότι «στα νοσοκομεία του ΕΣΥ γίνεται κάθε μέρα μάχη».

«Γίνεται τεράστια προσπάθεια να αξιοποιηθεί ό,τι διαθέσιμο κρεβάτι υπάρχει, έχουμε κάνει πράγματα προς την κατεύθυνση αυτή, έχουμε στη διάθεσή μας το σύνολο των ΜΕΘ και του ιδιωτικού τομέα για non Covid περιστατικά, προσθέτουμε κλίνες συνεχώς στα νοσοκομεία για θεραπεία, νοσηλεία Covid και άλλες νοσηλείες» είπε.

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι την Δευτέρα, εάν το Σαββατοκύριακο δεν έχουν καλυφθεί οι ανάγκες που έχουν καταγραφεί στο ΕΣΥ από γιατρούς του ιδιωτικού τομέα, θα προχωρήσει η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών. «Υπάρχει ανάγκη από πνευμονολόγους, από παθολόγους, από γενικούς γιατρούς. Ό, τι χρειάζεται για να ενισχύσουμε του ΕΣΥ θα το κάνουμε χωρίς να υπολογίσουμε το οποιοδήποτε κόστος, διότι εκεί γίνεται η μεγάλη μάχη και η προσπάθειά μας έχει ως προτεραιότητα να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις ανθρώπινες απώλειες» υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News