572
| InTime News / ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Οικονόμου σε Τσίπρα: Θα ασχοληθούμε με τις συκοφαντίες αφού «πέσει φως» στην υπόθεση

Protagon Team Protagon Team 7 Αυγούστου 2022, 19:40
|InTime News / ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Οικονόμου σε Τσίπρα: Θα ασχοληθούμε με τις συκοφαντίες αφού «πέσει φως» στην υπόθεση

Protagon Team Protagon Team 7 Αυγούστου 2022, 19:40

«Το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί, μετά το λανθασμένο χειρισμό της ΕΥΠ σχετικά με τη νόμιμη επισύνδεση της τηλεφωνικής γραμμής του κ. Ανδρουλάκη, είναι σημαντικό και ως εκ τούτου απαιτείται μέγιστη σοβαρότητα και υπευθυνότητα στο χειρισμό του», τόνισε σε γραπτή δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στη νέα τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή που υπέπεσε στην αντίληψή της το ζήτημα, προχώρησε στην άμεση λήψη δραστικών πολιτικών πρωτοβουλιών, που περιελάμβαναν και παραιτήσεις. Ταυτόχρονα, χειρίζεται το ζήτημα με απόλυτο θεσμικό σεβασμό, στο πλαίσιο του νόμου, ώστε να διαλευκανθεί πλήρως κάθε πτυχή του, διασφαλίζοντας παράλληλα το δημόσιο συμφέρον. Το μείζον τώρα είναι να ολοκληρωθεί η πλήρης διερεύνησή του: να διευκρινιστεί το τι, το πώς και το γιατί». «Η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη σε αυτό. Γιατί εμείς δεν θέλουμε να υπάρχει καμία σκιά στην υπόθεση», επέμεινε.

Οσον αφορά «τις αθλιότητες και τις συκοφαντίες σε βάρος του Πρωθυπουργού» και τα «τα ψέματα όσων επιχειρούν, με αφορμή τη σοβαρή αυτή υπόθεση, να προκαλέσουν αισχρούς συνειρμούς», ο κ. Οικονόμου επιφυλάχθηκε –θα υπάρξει απάντηση «όταν ολοκληρωθεί θεσμικά η διερεύνηση και αποτίμηση των πραγματικών συμβάντων», σημείωσε.

Προηγήθηκε η ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος επέκρινε –όπως και ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ νωρίτερα– τις διαρροές από το κυβερνητικό στρατόπεδο για την υπόθεση.

«Ενώ όλοι περιμένουμε την εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη, που από ό,τι φαίνεται όπως κάθε κατηγορούμενος έλαβε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί, παρακολουθούμε έκπληκτοι τον προπαγανδιστικό μηχανισμό της ΝΔ να λειτουργεί με όρους κοινών εκβιαστών», έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, και πρόσθεσε:

«Οι στοχευμένες “διαρροές” για τον Νίκο Ανδρουλάκη, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μετά το επίσημο έναυσμα που έδωσε με δήλωσή του ο επικεφαλής του γραφείου τύπου της ΝΔ, επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους μας. Οτι οι αυτουργοί των παράνομων παρακολουθήσεων συνδέονται με πρακτικές μαφίας. Ο κ. Μητσοτάκης καλά θα κάνει να κλείσει τη βάνα του οχετού, πριν πνιγεί μέσα του ο ίδιος».

Ρωμανός: Αθλια συντονισμένη προσπάθεια διαστρέβλωσης όσων είπα

Για «άθλια συντονισμένη προσπάθεια διαστρέβλωσης» των όσων είπε, «ενδεικτική του ποιος θέλει να σύρει τον πολιτικό διάλογο για ένα σημαντικό ζήτημα στον βούρκο», έκανε λόγο, από την πλευρά του, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, απαντώντας, έτσι, στις αναφορές των κ.κ. Τσίπρα και Ανδρουλάκη στον ίδιο.

Αναλυτικά, ο κ. Ρωμανός επεσήμανε: «Αρχικά είπαν ότι έκανα δηλώσεις σε σταθμό που ουδέποτε βγήκα. Μετά έφτιαξαν και fake κείμενο απομαγνητοφώνησης βάζοντας λόγια στο στόμα μου που ποτέ δεν είπα. Βλέπετε στη συγκεκριμένη περίπτωση ούτε η κοπτοραπτική αρκούσε για να στηθεί το fake αφήγημα.

Είπα το αυτονόητο που λέμε σε όλους τους τόνους από την Παρασκευή. Οτι η νόμιμη συνακρόαση της ΕΥΠ με εντολή της αρμόδιας εισαγγελίας αφορά (εξ ορισμού) ευαίσθητα στοιχεία (αφού γίνεται μόνο για λόγους εθνικού συμφέροντος) για αυτό και θα ενημερωθεί ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης αναλυτικά. Για αυτό επιχείρησε από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση να επικοινωνήσει μαζί του και για αυτό θα ενημερωθεί και αρμοδίως από τον νέο διοικητή της ΕΥΠ.

Αρα τις αντίστοιχες απαντήσεις που δημόσια ζητάει ο κ. Ανδρουλάκης, θα μπορεί να τις δώσει μόνο ο ίδιος!

Ουδέποτε μίλησα για “προσωπικά δεδομένα” παρότι στην fake απομαγνητοφώνηση που έστρωσε το έδαφος για τη συντονισμένη επίθεση εναντίον μου υπήρχαν. Ουδέποτε υπονόησα ότι γνωρίζω οτιδήποτε παραπάνω για την υπόθεση.

Φυσικά επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου απέναντι σε όλους όσοι διαστρέβλωσαν, ενορχήστρωσαν και αναπαρήγαγαν τα fake news και την άθλια επίθεση εναντίον μου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News