333
Ο Γιάννης Οικονόμου στα κυβερνητικά έδρανα της Βουλής την Τρίτη | ΙΝΤΙΜΕnews

Οικονόμου για κρατική διαφήμιση: Με σαφή νομική βάση, χωρίς γραφειοκρατίες, η τροπολογία

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2021, 15:21
Ο Γιάννης Οικονόμου στα κυβερνητικά έδρανα της Βουλής την Τρίτη
|ΙΝΤΙΜΕnews

Οικονόμου για κρατική διαφήμιση: Με σαφή νομική βάση, χωρίς γραφειοκρατίες, η τροπολογία

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2021, 15:21

Η τροπολογία για την απευθείας σύναψη συμβάσεων του Δημοσίου με τα ΜΜΕ, για την προβολή και καταχώριση διαφημιστικών μηνυμάτων, στοχεύσει στη βελτίωση του ισχύοντος νομικού πλαισίου, επανέλαβε στη Βουλή ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Παρουσιάζοντας την τροπολογία, που εντάχθηκε στο συζητούμενο νομοσχέδιο για τις στρατηγικές επενδύσεις και τους τεχνοβλαστούς, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι ναι μεν η δυνατότητα του Δημοσίου (υπουργείων) να συνάπτουν απευθείας συμβάσεις με τα ΜΜΕ προβλεπόταν και με το ισχύον ΠΔ 261/97, υπήρχε όμως ανάγκη αποσαφήνισης.

Με τη νέα ρύθμιση, εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δίνεται η δυνατότητα στα υπουργεία να πληρώσουν απευθείας τα ΜΜΕ για την προβολή και την καταχώριση του διαφημιστικού μηνύματός τους, με βάση το «media plan» που θα καταθέτει ο ανάδοχος, ο οποίος θα προκύπτει από διαγωνιστική διαδικασία.

Για τους (ίδιους) λόγους της νομικής ασφάλειας, της ταχύτητας και της επιπλέον διαφάνειας, υποστήριξε, η ρύθμιση καταλαμβάνει και τις εκκρεμείς πληρωμές του 2021.

«Η κατάθεση της τροπολογίας κρίθηκε αναγκαία, προκειμένου να προχωρήσουμε τις απαραίτητες διαδικασίες χωρίς τα προβλήματα, τις γραφειοκρατίες, και τις ασάφειες που υπήρχαν το προηγούμενο διάστημα, ώστε να τρέξουμε άμεσα και γρήγορα μια τηλεοπτική καμπάνια ενημέρωσης για την ανάγκη επέκτασης της εμβολιαστικής κάλυψης με την 1η και 3η δόση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε παρατήρηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση. για την αναδρομικότητα της ρύθμισης, αλλά και στο σχόλιο  του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνου Χήτα, περί «ομολογίας αδιαφάνειας» από την κυβέρνηση, ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι «προφανώς και (η τροπολογία) δεν συνιστά παραδοχή αδιαφάνειας: Οι προηγούμενες καμπάνιες έγιναν με βάση ειδικές υπουργικές αποφάσεις που είναι σε ισχύ, με βάση το ΠΔ 261/97. Αυτό που κάνουμε είναι να δημιουργούμε μια πιο σαφή νομική βάση, χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατίες».

Ενημέρωσε μάλιστα τη Βουλή ότι μεγάλο κομμάτι της καμπάνιας που έχει τρέξει το προηγούμενο διάστημα, για γραφειοκρατικούς λόγους, δεν έχει καταστεί ακόμα σαφές να αποπληρωθεί και αυτός, είπε, είναι «ο βασικός λόγος που προβλέπουμε την ισχύ της τροπολογίας, για όποια καμπάνια έχει γίνει από πλευράς Δημοσίου από το 2021 και μετά. Για καθαρά τεχνικούς λόγους. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...