257
Η αρχή του Δακτυλίου στο ΕΜΣΤ. Η κίνηση μειώθηκε στο Κέντρο - αλλά στην περιφέρεια αυξήθηκε | INTIMEnews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Οικονόμου: Πολύ καλύτερη η εικόνα στο κέντρο της Αθήνας με τον Δακτύλιο

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2021, 14:26
Η αρχή του Δακτυλίου στο ΕΜΣΤ. Η κίνηση μειώθηκε στο Κέντρο - αλλά στην περιφέρεια αυξήθηκε
|INTIMEnews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Οικονόμου: Πολύ καλύτερη η εικόνα στο κέντρο της Αθήνας με τον Δακτύλιο

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2021, 14:26

Αμεση βελτίωση στο κυκλοφοριακό της Αθήνας με την επαναφορά του μέτρου του Δακτυλίου, διέκρινε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε σχετική αναφορά το μεσημέρι της Τρίτης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η εφαρμογή του “πράσινου” Δακτυλίου που ξεκίνησε χθες (Δευτέρα 25/10) φαίνεται να δημιουργεί μια εικόνα πολύ καλύτερη στο κέντρο της Αθήνας σε σχέση με αυτή που υπήρχε τις προηγούμενες ημέρες», είπε ο κ. Οικονόμου.

Προφανώς, αναγνώρισε, το πρόβλημα περιορίζεται, αλλά δεν εξαλείφεται τελείως και στους δρόμους γύρω από το δακτύλιο τις πρώτες ημέρες είναι απολύτως φυσιολογικό να παρατηρείται αυξημένη κίνηση.

Ταυτόχρονα αυξημένη είναι η πίεση και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ). Για το λόγο αυτό, σημείωσε, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχώρησε σε συγκεκριμένες δράσεις όπως:

-Η πύκνωση των δρομολογίων, καθώς και του αριθμού των διαθέσιμων οχημάτων κατά την πρωινή ώρα αιχμής σε 1.320.

-Η ενίσχυση κατά 50% στις λεωφορειακές γραμμές κορμού που διέρχονται από το Κέντρο.

-Η αύξηση του αριθμού των δρομολογίων, κάτι που έγινε εφικτό λόγω αυξημένου αριθμού λεωφορείων.

-Η ενίσχυση των λεωφορειακών γραμμών στις οποίες – κατά τις προηγούμενες ημέρες- είχαν σημειωθεί θέματα συνωστισμού.

-Η μείωση των χρονοαποστάσεων στις γραμμές κορμού σε 5 λεπτά.

«Η χρονοαπόσταση στη Γραμμή 1 (Ηλεκτρικός) έχει πέσει στα 7 λεπτά (από 9 λεπτά που ήταν τον Ιούλιο 2019). Στη Γραμμή 2 (Μετρό) -παρά τα προβλήματα που έχουν προκύψει από βανδαλισμούς συρμών- έχει πέσει στα 4,5 λεπτά (από 7λεπτά το 2019), και στη Γραμμή 3 (Μετρό) η χρονοαπόσταση είναι στα 5 λεπτά (από 7 το 2019). Και η προσπάθεια για ακόμη μικρότερους χρόνους και καλύτερη οργάνωση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προφανώς και συνεχίζεται», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News