371
| ΙΝΤΙΜΕnews

Οικονόμου: Ούτε εκλογές ούτε ανασχηματισμός – Ο τελευταίος που μπορεί να μιλά για ενσυναίσθηση ο κ. Τσίπρας

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2022, 09:29
|ΙΝΤΙΜΕnews

Οικονόμου: Ούτε εκλογές ούτε ανασχηματισμός – Ο τελευταίος που μπορεί να μιλά για ενσυναίσθηση ο κ. Τσίπρας

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2022, 09:29

Ούτε εκλογές, ούτε ανασχηματισμός. Με τις τέσσερις αυτές λέξεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απάντησε στο σχετικό ερώτημα που του έγινε κατά την τηλεοπτική του εμφάνιση στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής, επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση έχει πολλή δουλειά ακόμη μπροστά της.

Ο κ. Οικονόμου κλήθηκε εξάλλου να σχολιάσει το βίντεο (δείτε το κάτω) με τον ύποπτο τέλεσης εμπρησμού στην Παλλήνη που ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Οπως είπε, τα στοιχεία αυτά διερευνώνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Πυροσβεστικής και χωρίς να μπορεί να μιλήσει κανείς μετά βεβαιότητος ότι η μεγάλη πυρκαγιά στη βορειοανατολική Αττική οφείλεται σε εμπρησμό, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Στο βίντεο, υπενθυμίζεται, έχουν καταγραφεί ύποπτες κινήσεις μαυροφορεμένου άνδρα στη Χριστούπολη Σπάτων, δίπλα στο Πανόραμα Παλλήνης, την ώρα που μαινόταν η φωτιά στην Πεντέλη. Δευτερόλεπτα μετά την αποχώρησή του από το σημείο, φαίνεται καθαρά να ξεπηδούν οι πρώτες φλόγες.

Αυτόπτης μάρτυρας κατήγγειλε στον Alpha: «Σταμάτησε το αυτοκίνητό του. Κατέβηκε κι άνοιξε το πορτ μπαγκάζ. Μου κίνησε την περιέργεια. Ημασταν ξύπνιοι, η φωτιά έκαιγε από πάνω, είχε φτάσει στο Πανόραμα. Τον βλέπω να περνάει απέναντι. Για μια στιγμή τον χάνω, μετά τον βλέπω να φεύγει και σε λίγα δευτερόλεπτα ξεσπούν φλόγες», είπε.

«Με παραξένεψε που οι κινήσεις του έδειχναν να ψάχνει κάτι στο δέντρο», ανέφερε άλλος αυτόπτης μάρτυρας.

Στις δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Οικονόμου υπερασπίστηκε εκ νέου την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού στη μεγάλη φωτιά της Αττικής (την αποστολή των μηνυμάτων μέσω του 112 και την ασφαλή απομάκρυνση χιλιάδων κατοίκων και τις τιτάνιες προσπάθειες των πυροσβεστών που κατάφεραν τελικά να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά).

Οσο για το «έλλειμμα ενσυναίσθησης» που καταλόγισε στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και την κριτική που ασκείται εν γένει από την αντιπολίτευση, ο εκπρόσωπος αφού παρατήρησε ότι αυτή η στάση δεν απαντάται σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης που αντιμετωπίζει ανάλογες καταστάσεις (όπως για παράδειγμα, η Γαλλία, η Πορτογαλία και η Ισπανία), σχολίασε ότι ο τελευταίος που μπορεί να μιλά για ενσυναίσθηση είναι ο σημερινός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ τέλος ότι στη φωτιά της ΒΑ Αττικής οι αστυνομικοί ήταν περισσότεροι από τους πυροσβέστες, ο κ. Οικονόμου θέλησε να υπογραμμίσει ότι «οι αστυνομικοί βοήθησαν καταλυτικά στις εκκενώσεις, [γιατί] στο παρελθόν το πληρώσαμε ακριβά αυτό».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...