394
| INTIMEnews

Οικονόμου: Ορισμός του λαϊκισμού και της αθλιότητας η δήλωση Τσίπρα για τον 16χρονο Ρομά

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2022, 15:53
|INTIMEnews

Οικονόμου: Ορισμός του λαϊκισμού και της αθλιότητας η δήλωση Τσίπρα για τον 16χρονο Ρομά

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2022, 15:53

Η σπουδή του Αλέξη Τσίπρα να εντάξει στην αντιπολιτευτική του ρητορική το αιματηρό επεισόδιο με τον τραυματισμό του 16χρονου Ρομά κατά τη διάρκεια αστυνομικής καταδίωξης, προκάλεσε την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, που καταλόγισε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ακατάσχετο λαϊκισμό και ανευθυνότητα που όμως -όπως υπογραμμίζει- αποτελούν πηγή σοβαρών κινδύνων για τον τόπο.

Πρόκειται, τονίζει ο κ. Οικονόμου για τη δήλωση Τσίπρα στην Καστοριά, για τον ορισμό του λαϊκισμού και της αθλιότητας σε λίγες λέξεις. Πριν καν γίνει η διερεύνηση της υπόθεσης, ο κ. Τσίπρας σπεύδει να βγάλει συμπεράσματα και να κερδοσκοπήσει πολιτικά.

Και είναι αυτός που κατά τα άλλα διεκδικεί την εμπιστοσύνη των Ελλήνων, αλλά αυτός ήταν, αυτός είναι και δεν θα αλλάξει, καταλήγει.

«Η πολιτική απελπισία του κ. Τσίπρα τον οδηγεί σε διαρκή ατοπήματα. Θα έπρεπε να γνωρίζει ότι με την εμμονή του στον λαϊκισμό, τη μετεμφυλιακή ρητορική των στελεχών του και την παρωχημένη ιδεολογία του, απευθύνεται μόνο στον στενό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ και απέχει παρασάγγας, όχι μόνο από την πολιτική κουλτούρα του κόσμου της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και κάθε δημοκρατικού πολίτη που κινείται με βάση τον ορθό λόγο και τις ευρωπαϊκές αξίες», αναφέρει στην αρχή της δήλωσής του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που συνεχίζει:

«Επιτομή της επικινδυνότητάς του είναι η ακόλουθη αναφορά του: “Εάν κλέβεις τα σπίτια των ανθρώπων, μέσω των τραπεζών και των funds, μπορεί να γίνεις και βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος. Εάν όμως κλέψεις 20 ευρώ βενζίνη, μπορείς να βρεθείς με μια σφαίρα στο κεφάλι”. Η δήλωση αυτή είναι ο ορισμός του λαϊκισμού και της αθλιότητας σε λίγες λέξεις. Πριν καν γίνει η διερεύνηση της υπόθεσης, ο κ. Τσίπρας σπεύδει να βγάλει συμπεράσματα και να κερδοσκοπήσει πολιτικά.

»Αυτός είναι ο άνθρωπος που διεκδικεί το 2022 την εμπιστοσύνη των Ελλήνων. Η ελαφρότητα και η ανευθυνότητα του κ. Τσίπρα είναι πηγή σοβαρών κινδύνων για τον τόπο. Αυτός ήταν, αυτός είναι και δεν θα αλλάξει».

ΣΥΡΙΖΑ: Λίγα πράγματα έχουν αλλάξει από την 6η Δεκεμβρίου 2008…

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως επιμένει και με αφορμή την επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα, επέλεξε στην επίσημη ανακοίνωσή του να συνδέσει τις δύο υποθέσεις για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι «λίγα πράγματα έχουν αλλάξει από εκείνη τη νύχτα του Δεκέμβρη του 2008».

«Μετά από δεκατέσσερα χρόνια ένας άλλος δεκαεξάχρονος στη Θεσσαλονίκη χαροπαλεύει, γιατί κάποιος αστυνομικός έκρινε, πάλι, ότι έπρεπε να σημαδέψει στο κεφάλι με το όπλο του», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...