470
Ο Γιάννης Οικονόμου στην εκπομπή «Αταίριαστοι» με τους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο | YouTube/SKAI

Οικονόμου: Οι υπουργοί απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού, αλλά…

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2022, 12:29
Ο Γιάννης Οικονόμου στην εκπομπή «Αταίριαστοι» με τους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο
|YouTube/SKAI

Οικονόμου: Οι υπουργοί απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού, αλλά…

Protagon Team Protagon Team 28 Ιανουαρίου 2022, 12:29

Η συζήτηση στη Βουλή μετά την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για την κυβέρνηση να αναδείξει τα πεπραγμένα της τα 2,5 χρόνια της θητείας, εκτίμησε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου,  και για μία ακόμη φορά επανέλαβε η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξέρει και μπορεί να αναγνωρίζει τα λάθη της και να προσπαθεί να γίνεται όλο και καλύτερη έχοντας αντιμετωπίσει αλλεπάλληλες κρίσεις – πολλές από τις οποίες πρωτόγνωρες.

Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να γίνεται όλο και καλύτερη σε επίπεδο δομών και συντονισμού και όχι το πινγκ πονγκ των ευθυνών, τόνισε ο κ. Οικονόμου και ερωτηθείς σχετικά, σημείωσε ότι οι υπουργοί απολαμβάνουν της  εμπιστοσύνης  του Πρωθυπουργού, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε ευχαριστημένοι από το συντονισμό και την απόδοση του κρατικού μηχανισμού.

Μηχανισμός για τις διακοπές ρεύματος

Ο κ. Οικονόμου στάθηκε στην «κολοσσιαία», όπως είπε, προσπάθεια για τον απεγκλωβισμό χιλιάδων οδηγών από την Αττική Οδό, αλλά και για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης που είχε διακοπεί σε περίπου 200.000 σπίτια και από Τετάρτη – Πέμπτη μειώθηκαν σε λιγότερα από 3.000 – 4.000.

«Να είμαστε ρεαλιστές και ειλικρινείς. Σε τέτοιας έκτασης φαινόμενα θα έχεις και δυσκολίες. Δεν το λέω ως δικαιολογία αλλά οφείλουμε να έχουμε την αίσθηση του μέτρου», συμπλήρωσε στη σχετική αναφορά του.

Για τα νοικοκυριά που έμειναν χωρίς ρεύμα, ο κ. Οικονόμου προανήγγειλε μηχανισμό αυτόματων αποζημιώσεων μέσα στο επόμενο διάστημα από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Οσο για την αποζημίωση των 2.000 ευρώ από την Αττική Οδό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε κατηγορηματικά ότι όσοι πάρουν το εν λόγω ποσό δεν χάνουν το δικαίωμα προσφυγής κατά του παραχωρησιούχου για μεγαλύτερες αποζημιώσεις.

«Χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους»

Στο σχόλιό του για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο κ. Οικονόμου την απέδωσε στην «εντεινόμενη φθορά της αξιωματικής αντιπολίτευσης που όπως είπε «βλέπει το έδαφος του πολιτικού της χώρου να χάνεται κάτω από τα πόδια της».

Η συζητήση στη Βουλή, εκτίμησε, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την κυβέρνηση να αναδείξει τι έχει πράξει στην οικονομία, στο κράτος δικαίου, στις θέσεις εργασίας, την ενίσχυση του ΕΣΥ, την παιδεία, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών.

Η κυβέρνηση, είπε ο κ. Οικονόμου, προχωρά αυτά τα 2,5 χρόνια με τις επιτυχίες και τις αδυναμίες της, με το θάρρος της να αναγνωρίζει λάθη και να προσπαθεί να γίνεται όλο και καλύτερη έχοντας αντιμετωπίσει αλλεπάλληλες κρίσεις πολλές από τις οποίες είναι πρωτόγνωρες.

Ταύτιση Ανδρουλάκη με Τσίπρα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έστρεψε τα βέλη του κατά του προέδρου του ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, λέγοντας ότι ταυτίστηκε με τον Τσίπρα στηρίζοντας την πρόταση μομφής, αλλά -όπως παρατήρησε- «θέλοντας να διατηρήσει ψήγματα ρεαλισμού», λέει ότι δεν θέλει εκλογές.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου οι κινήσεις Ανδρουλάκη αναδεικνύουν μια αντίφαση. Προφανώς, είπε, είναι ένας ευγενής άνθρωπος που δεν έχει την τοξικότητα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά η προσέγγισή του σε μεγάλα ζητήματα είναι επιδερμική και χωρίς ρεαλισμό και βάθος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News