437
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου | IntimeNews

Οικονόμου: Η κυβέρνηση εξετάζει νέα μέτρα για τα καύσιμα

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2022, 14:20
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου
|IntimeNews

Οικονόμου: Η κυβέρνηση εξετάζει νέα μέτρα για τα καύσιμα

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2022, 14:20

Στην δέσμευση ότι η κυβέρνηση θα βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών για όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση και κατ’ επέκταση το άνευ προηγουμένου κύμα ακρίβειας τόσο σε επίπεδο λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος, όσο και στα είδη πρώτης ανάγκης, προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας το Σάββατο στον ΣΚΑΪ.

Σε σχέση με τα καύσιμα και τιμές που έχουν φτάσει στα ύψη, ο κ. Οικονόμου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα με στόχο την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Όπως ανέφερε, έχουν μπει «στο μικροσκόπιο» της κυβέρνησης, όπως έγινε και με την ενέργεια, που παρατηρήθηκαν πολλές στρεβλώσεις, μέτρα για να μην υπάρχουν οι απότομες διακυμάνσεις στις τιμές των καυσίμων. «Γίνονται έλεγχοι σε όλο το φάσμα της αγοράς, και θα αξιοποιηθεί οτιδήποτε δημοσιονομικός πόρος υπάρχει» ξεκαθάρισε.

Για τις τιμές των προϊόντων ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι «οι έλεγχοι είναι συνεχείς, και οι παραβάσεις τιμωρούνται με αυστηρότατες κυρώσεις. Οι κυρώσεις με νομοθετική μας παρέμβαση από εδώ και πέρα θα δημοσιοποιούνται, ώστε ο καταναλωτής να ξέρει ποια επιχείρηση βάζει πλάτη, στηρίζει, απορροφά μέρος του κόστους, και ποιοι λίγοι προσπαθούν πονηρά να αισχροκερδίσουν και πάνω στο κύμα των αυξήσεων να προσθέσουν επιπλέον δυσκολίες».

Η πίεση στους πιο αδύναμους συνεχίζεται, αναγνώρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, και γι’ αυτό η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να αξιοποιεί κάθε νέα δυνατότητα, «χωρίς όμως να τινάξουμε στον αέρα τη δημοσιονομική σταθερότητα και την πορεία της οικονομίας».

«Είμαστε στο πλευρό πολιτών όσο διαρκεί η κρίση με μέτρα αποτελεσματικά, εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της ακρίβειας στην ενέργεια, κάναμε αποφασιστικές παρεμβάσεις. Τον Ιούνιο θα ξεκινήσει η πλατφόρμα για να παίρνει ο κόσμος στους τραπεζικούς λογαριασμούς του την επιστροφή χρημάτων για χρεώσεις πάνω από 300 κιλοβατώρες σε όσους έχουν μέχρι 45.000 ευρώ εισόδημα και με τον καινούργιο τρόπο τιμολόγησης από τον Ιούλιο και μετά θα πληρώνουμε όλοι από 70% μέχρι 90% λιγότερες αυξήσεις. Ταυτόχρονα τρέχει το πρόγραμμα ενίσχυσης στα καύσιμα, έχουμε μειωμένο ΕΝΦΙΑ και αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός» υπενθύμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφερόμενος στην νέα τουρκική πρόκληση κατά την όποια δύο τουρκικά μαχητικά F-16 εισήλθαν παράνομα στον εθνικό εναέριο χώρο μας και προσέγγισαν την Αλεξανδρούπολη, σε απόσταση μόλις 2,5 ναυτικών μιλίων, έκανε λόγο για ακραία προκλητική ενέργεια που έτυχε αμέσως της πολύ αυστηρής αντιμετώπισης από την Ελλάδα αλλά και προκάλεσε και την έντονη αντίδραση των ΗΠΑ με μία πολύ καταδικαστική ανακοίνωση.

Τέλος, ο κ. Οικονόμου κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι στην πρωτοφανή κρίση που αντιμετωπίζει ο κόσμος μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο «εμφανίζεται να έχει λύσεις για όλους και για όλα». «Με ένα άρθρο και ένα νόμο θα λύσει όλα τα ζητήματα», δήλωσε, ωστόσο, εξήγησε, τα μέτρα που προτείνει o κ. Τσίπρας θα τίναζαν τον προϋπολογισμό στον αέρα προκαλώντας νέους φόρους όπως στην περίοδο της πρωθυπουργίας του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...