353
O Γιάννης Οικονόμου στο πρώτο του μπρίφινγκ πολιτικών συντακτών την Πέμπτη | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Οικονόμου για Τσιτσιπά: Δεν έχει τις γνώσεις – Να είναι διπλά προσεκτικός στη διατύπωση τέτοιων απόψεων

Protagon Team Protagon Team 19 Αυγούστου 2021, 13:39
O Γιάννης Οικονόμου στο πρώτο του μπρίφινγκ πολιτικών συντακτών την Πέμπτη
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Οικονόμου για Τσιτσιπά: Δεν έχει τις γνώσεις – Να είναι διπλά προσεκτικός στη διατύπωση τέτοιων απόψεων

Protagon Team Protagon Team 19 Αυγούστου 2021, 13:39

«Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν συμμετείχε στην καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού, συμμετείχε στην καμπάνια υπέρ των μέτρων προστασίας», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος στην πρεμιέρα του σε μπρίφινγκ πολιτικών συντακτών βρέθηκε να απαντάει σε ερωτήματα σχετικά με τις περιβόητες πλέον δηλώσεις του έλληνα πρωταθλητή του τένις κατά του εμβολιασμού των νέων και για το αν και κατά πόσο ήταν τελικά «λάθος» της κυβέρνησης που τον είχε χρησιμοποιήσει σε εκστρατεία για την προστασία από την Covid-19.

Οντως, ο 23χρονος τενίστας δεν είχε συμμετάσχει σε καμπάνια για τον εμβολιασμό, συμμετείχε πέρυσι τον Αύγουστο στην καμπάνια «Μένουμε Ασφαλείς» για την τήρηση των πρωτοκόλλων ώστε να μην υπάρξει διασπορά του κορονοϊού από τους παραθεριστές που επέστρεφαν στα αστικά κέντρα.

Ωστόσο ο κ. Οικονόμου δεν έκρυψε τη δυσφορία της κυβέρνησης για τις τελευταίες παρεμβάσεις του κ. Τσιτσιπά, ο οποίος έως τώρα ήταν ένα από τα πρόσωπα της εθνικής προσπάθειας για ανάσχεση της επιδημίας της Covid-19

«Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ένας σπουδαίος αθλητής, οι ικανότητές του στον αθλητισμό και η προσφορά του διά του αθλητισμού στη χώρα είναι αδιαμφισβήτητη. Εκείνο όμως που αμφισβητείται είναι η ικανότητά του να αξιολογεί την αναγκαιότητα των εμβολιασμών ή το αν έχει δοκιμαστεί το εμβόλιο για επαρκές χρονικό διάστημα», σημείωσε με νόημα ο κ. Οικονόμου, για να συμπληρώσει:

«Και αμφισβητείται διότι δεν έχει ούτε τις γνώσεις, ούτε τις σπουδές, ούτε το ερευνητικό έργο που θα επέτρεπαν να σχηματίσει άποψη γύρω από αυτό. Τα θέματα αυτά τα αναλύουν, ενημερώνουν την κοινωνία και τοποθετούνται όσοι τα έχουν σπουδάσει, όσοι τα έχουν μελετήσει, όσοι τα έχουν διακονίσει –αν μου επιτρέπεται η έκφραση– μέσα από το λειτούργημά τους το ιατρικό και στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο. Σε αυτούς θα είναι καλό να ανατρέχουμε.

»Θα έλεγα όσοι μέσω της εξαιρετικής παρουσίας τους και επιδόσεων σε άλλους χώρους αποτελούν και σημείο αναφοράς για ευρύτερες κοινωνικές ομάδες, καλό θα ήταν να είναι διπλά προσεκτικοί στη διατύπωση τέτοιων απόψεων».

Ο κ. Οικονόμου εξέφρασε κατά τα άλλα την εκτίμηση ότι ο κ. Τσιτσιπάς δεν είχε λάβει αμοιβή για την παρουσία του στην περυσινή καμπάνια και παρέπεμψε σε νέες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της εμβολιαστικής εκστρατείας, που θα ανακοινωθούν εντός της επόμενης εβδομάδας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...