493
Ο Αλέξη Τσίπρας σε φωτογραφία από την περιοδεία του στη Νέα Ιωνία | ΙΝΤΙΜΕnews

Οικονόμου για Τσίπρα: Στην αντιπολίτευση τα δίνει όλα σε όλους – όταν είναι κυβέρνηση «παίρνει» από όλους

Protagon Team Protagon Team 16 Φεβρουαρίου 2022, 16:15
Ο Αλέξη Τσίπρας σε φωτογραφία από την περιοδεία του στη Νέα Ιωνία
|ΙΝΤΙΜΕnews

Οικονόμου για Τσίπρα: Στην αντιπολίτευση τα δίνει όλα σε όλους – όταν είναι κυβέρνηση «παίρνει» από όλους

Protagon Team Protagon Team 16 Φεβρουαρίου 2022, 16:15

Τα όσα είπε στις δηλώσεις κατά την περιοδεία του στη Νέα Ιωνία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση στην αγορά εν μέσω του συνεχιζόμενου κύματος ακρίβειας και την «επιλογή», όπως υποστήριξε, της κυβέρνησης να μην στηρίξει το εισόδημα των πολιτών, δεν έμειναν αναπάντητα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.

«Είναι σαν να μην πέρασε μία μέρα από το 2012», σχολίασε ο κ. Οικονόμου. Οταν ο κ. Τσίπρας  είναι αντιπολίτευση τα δίνει όλα σε όλους και όταν είναι κυβέρνηση «παίρνει» από όλους, παρατήρησε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για εξαχρειωμένη αντιπολίτευση όπου οι δαπάνες για την Αμυνα της χώρας παρουσιάζονται ως σπατάλη από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αλλωστε για τον ΣΥΡΙΖΑ η Αμυνα της χώρας “δεν είναι αυτοσκοπός”» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη δήλωση-απάντηση στον Αλεξη Τσίπρα που αναλυτικά έχει ως εξής:

«Το τραγικό αποκορύφωμα της εξαχρειωμένης Αντιπολίτευσης του κ. Τσίπρα είναι ότι παρουσιάζει τις δαπάνες για τη θωράκιση της ασφάλειας της Πατρίδας, σε ένα περιβάλλον διεθνούς αστάθειας, ως σπατάλη. Άλλωστε για τον ΣΥΡΙΖΑ η Αμυνα της χώρας “δεν είναι αυτοσκοπός”.

»Είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα από το 2012. Όταν είναι στην Αντιπολίτευση καλλιεργεί με συνθήματα θυμό, ψεύτικες ελπίδες και τα δίνει όλα σε όλους και όταν είναι στην κυβέρνηση “παίρνει” από όλους: φτωχοποιεί τη μεσαία τάξη με φόρους και εισφορές και καταργεί ακόμη και το ΕΚΑΣ για τους πιο αδύναμους.

»Η διαφορά είναι ότι οι πάντες πια ξέρουν. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει πια που μπορεί να οδηγήσει η ανευθυνότητα του κ. Τσίπρα.

»Δική μας έγνοια είναι να στηρίζουμε έμπρακτα Πατρίδα και κοινωνία, ιδιαίτερα εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, έτσι ώστε να πορευόμαστε με ασφάλεια μέσα σε ένα περιβάλλον μεγάλων διεθνών κρίσεων».

Στις δηλώσεις του μετά την περιοδεία που πραγματοποίησε στην Νέα Ιωνία, ο Αλέξης Τσίπρας περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στην αγορά από το διογκούμενο κύμα ακρίβειας.

Οπως υπογράμμισε,  στα χαμηλά και τα μικρά εισοδήματα η αγοραστική δύναμη έχει πληγεί ακόμα πιο βαθιά, διότι είναι «άλλο να έχεις 1.000, 800 ή 600 ευρώ να βγάλεις τον μήνα και άλλο να έχεις μεγάλα εισοδήματα και να αντιμετωπίζεις το κύμα της ακρίβειας», εκφράζοντας τον φόβο του ότι «οδηγούμαστε σε κλιμάκωση ραγδαίας κοινωνικής κρίσης».

Στο σημείο αυτό έκανε λόγο για επιλογή της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού να μην στηριχθεί  «το εισόδημα του μισθωτού, του εργαζόμενου, του μικρομεσαίου επαγγελματία […] της  κοινωνίας που χειμάζεται».

«Αυτός που χθες, ψήφισε 7 δισ. σε εξοπλισμούς, μας λέει ότι δεν υπάρχει περιθώριο για να στηρίξει τους μισθωτούς και τους ανθρώπους του μόχθου», παρατήρησε δείχνοντας να επιμένει να βάζει στην ίδια ζυγαριά τις αναγκαίες δαπάνες για την ενίσχυση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων και την Αμυνα της χώρας, με το πρόβλημα της ακρίβειας που επιβαρύνει τον προϋπολογισμό νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε το αίτημά του για μείωση του ΦΠΑ στα προϊόντα βασικής κατανάλωσης, μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα στα κατώτατα όρια, «πάγωμα» των τιμολογίων της ΔΕΗ, ώστε όπως είπε, «να σταματήσει αυτός ο ανταγωνισμός προς τα πάνω με τους ιδιώτες παρόχους, καθώς και για άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού για να ενισχυθεί το εισόδημα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...