255
| INTIMENEWS/CreativeProtagon

Οικονόμου για Τσίπρα στη Βουλή: Ντελίριο διχαστικού λόγου την ημέρα που η χώρα θρηνεί τον Μίκη Θεοδωράκη

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2021, 16:04
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 02/09/2021, 17:54
|INTIMENEWS/CreativeProtagon

Οικονόμου για Τσίπρα στη Βουλή: Ντελίριο διχαστικού λόγου την ημέρα που η χώρα θρηνεί τον Μίκη Θεοδωράκη

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2021, 16:04
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 02/09/2021, 17:54

Η εμφώνιση του προεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, την Πέμπτη στη Βουλή και το ύφος της ομιλίας του (εδώ) για το νομοσχέδιο της επικουρικής ασφάλισης των νέων, με πλήθος απαξιωτικών χαρακτηρισμών και προσωπικών επιθέσεων στον Πρωθυπουργό, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, που στην σχετική δήλωση-απάντησής του δεν μπόρεσε να μην επισημάνει και τη συγκυρία.

«Την ημέρα που ο ελληνισμός θρηνεί τον Μίκη Θεοδωράκη -έναν άνθρωπο που με τη ζωή, τις υπερβάσεις και την στάση του υπηρέτησε την εθνική ενότητα κι ομοψυχία- ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε ένα ακόμη ντελίριο ψεμάτων, διχαστικών μηνυμάτων και άθλιων προσωπικών επιθέσεων», παρατήρησε ο κ. Οικονόμου.

Προφανώς, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε ετοιμάσει την ομιλία του πριν ανακοινωθεί η απώλεια του μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη «το γεγονός όμως ότι επέλεξε να την εκφωνήσει αποδεικνύει, για πολλοστή φορά, πόσο κατώτερος είναι των απαιτήσεων του θεσμικού του ρόλου».

«Ειδικά τη σημερινή ημέρα, η σύγκριση είναι συντριπτική εις βάρος του.

»Είναι εκτός τόπου, εκτός θέματος. Και το κυριότερο εκτός εποχής», κατέληξε ο κ. Οικονόμου στο σχόλιό του για τη σημερινή ομιλία Τσίπρα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στον κυβερνητικό εκπρόσωπο απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για «πολιτική εκμετάλλευση» του θανάτου του Μίκη Θεοδωράκη. «Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έκρινε σήμερα ότι η απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη μπορεί να γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης, προκειμένου να επιτεθεί στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία», ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος για να συμπληρώσει: «Οι άνθρωποι δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο. Το μόνο που τους αξίζει είναι η χλεύη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...