296
Καρέ από το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή | ΣΥΡΙΖΑ

Νέο σποτ ΣΥΡΙΖΑ με παροχές για τους συνταξιούχους – «Από πού θα τα βρείτε;» ρωτά η κυβέρνηση

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2023, 20:08
Καρέ από το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή
|ΣΥΡΙΖΑ

Νέο σποτ ΣΥΡΙΖΑ με παροχές για τους συνταξιούχους – «Από πού θα τα βρείτε;» ρωτά η κυβέρνηση

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2023, 20:08

Την αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσε η δημοσιοποίηση ενός ακόμη σποτ από τον Αλέξη Τσίπρα υπό το hashtag «#ΔικαιοσύνηΠαντού», το οποίο αυτή τη φορά δεν εστιάζει στα ζητήματα της νεολαίας αλλά στους συνταξιούχους, το απόγευμα της Παρασκευής.

Μέσω του 54 δευτερολέπτων βίντεο και της ανάρτησής του στα social media με τη λεζάντα «Προγραμματισμένα, υπολογισμένα, δίκαια, για τους συνταξιούχους», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε τις δεσμεύσεις του κόμματος για την επαναφορά της 13ης σύνταξης, την επιστροφή αναδρομικών σε τρεις ετήσιες δόσεις, το αφορολόγητο στα 10.000 ευρώ κ.ο.κ..

Για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ωστόσο, «όταν ο κ. Τσίπρας τάζει, ακόμα κι οι λέξεις χάνουν το νόημά τους». Διότι «όταν κάποιος ισχυρίζεται ότι μιλά “προγραμματισμένα και υπολογισμένα”, υποχρεούται στη συνέχεια να πει πόσα και από πού».

«Ο κ. Τσίπρας είναι βουβός στο πόσα και από πού, διότι υπόσχεται χωρίς σχέδιο και γνώση», επέμεινε ο κ. Οικονόμου και απηύθυνε τα ακόλουθα ερωτήματα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Πόσα και από πού, λοιπόν, κ. Τσίπρα; Πόσα είναι τα χρήματα που κοστίζουν οι εύκολες προεκλογικές σας υποσχέσεις; Από πού θα τα βρείτε; Ποιους φόρους θα αυξήσετε; Πόσες νέες επιβαρύνσεις και “εισφορές” θα επιβάλετε;».

«Οι πολίτες περιμένουν τις απαντήσεις σας. Ελπίζουμε –αλλά δεν το πιστεύουμε– ότι αυτές θα εδράζονται στην αλήθεια των αριθμών και όχι στα Tsipronomics», κατέληξε στη γραπτή δήλωσή του ο Γιάννης Οικονόμου.

Το σποτ που αναρτήθηκε στα social media του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε και την αντίδραση του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος επεσήμανε πως ό,τι και αν τάξει στους συνταξιούχους ο κ. Τσίπρας, εκείνοι «δεν θα ξεχάσουν τις 17 περικοπές που έκανε στις συντάξεις τους», όπως δε θα ξεχάσουν «και τον νόμο Κατρούγκαλου, με τον οποίο θεσπίστηκε η προσωπική διαφορά που σήμερα υπόσχεται… ότι θα καταργήσει».

«Με την κυβέρνηση της ΝΔ είδαν μόνο αυξήσεις!», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...