314
Από τη συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με την Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) | INTIMEnews

Οικονόμου: Φιλεργατική στην πράξη η κυβέρνηση, όχι στη θεωρία όπως ο κ. Τσίπρας

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2022, 15:03
Από τη συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με την Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ)
|INTIMEnews

Οικονόμου: Φιλεργατική στην πράξη η κυβέρνηση, όχι στη θεωρία όπως ο κ. Τσίπρας

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2022, 15:03

«Ο κ. Τσίπρας έσπασε σήμερα κάθε ρεκόρ διαστρέβλωσης και προπαγάνδας», παρατήρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας σε όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συνάντησή του με την Ομοσπονδία Τουρισμού-Επισιτισμού, στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου.

Μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας μέτεφερε ότι παντού ακούει πως δεν υπάρχουν εργαζόμενοι. «Και το ερώτημά μου είναι -είπε- πώς να βρεις εργαζόμενους όταν θεωρείς ότι ο πιο σημαντικός παραγωγικός συντελεστής είναι αναλώσιμος;».

«Οταν θεωρείς ότι οι εργαζόμενοι είναι αναλώσιμοι και τους βάζεις να δουλεύουν με όποιες συνθήκες και όποιες απολαβές, χωρίς θεσμικό πλαίσιο χωρίς ελέγχους, τότε πυροβολείς τα πόδια σου, πυροβολείς τα πόδια της οικονομίας και της κοινωνίας γιατί δημιουργείς συνθήκες κοινωνικής κρίσης», ανέφερε χαρακτηριστικά  και αφού επανέλαβε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για βασικό μισθό στα 800 ευρώ, εκτίμησε ότι «έχει έρθει η ώρα να εξετάσουμε, έστω σε πιλοτική εφαρμογή αρχικά, τη δυνατότητα του 35ώρου χωρίς μείωση των αποδοχών».

«Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του κ. Τσίπρα, το γεγονός είναι αδιαμφισβήτητο: ως αποτέλεσμα της συστηματικής μας προσπάθειας για τη μείωση της ανεργίας, σήμερα η προσφορά θέσεων εργασίας είναι μεγαλύτερη από τη ζήτηση σε αρκετούς δυναμικούς κλάδους της οικονομίας μας. Κάθε μέρα όλο και περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν δουλειές και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής τους»,  απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Εχουμε ακόμη βέβαια πολλή δουλειά μπροστά μας για να μειώσουμε την ανεργία και να βελτιώσουμε τις εργασιακές συνθήκες ακόμα περισσότερο. Προσπαθούμε συνεχώς με σχέδιο και επιμονή, όπως και για την απαρέγκλιτη τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, όπου έχουν γίνει σημαντικά βήματα και θα γίνουν ακόμη περισσότερα. Παράλληλα έχουμε αυξήσει σημαντικά τον βασικό μισθό, θεσμοθετήσαμε μέτρα εξισορρόπησης της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή και είμαστε βέβαιοι ότι οι μισθοί θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο, ώστε να έχουν όλοι μεγαλύτερη συμμετοχή στο μέρισμα ανάπτυξης», σημείωσε ο κ. Οικονόμου, για να καταλήξει στη σχετική δήλωσή του:

«Καμιά σύγκριση δεν μπορεί να γίνει με την εποχή ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε φιλεργατικοί στην πράξη και όχι στη θεωρία όπως ο κ. Τσίπρας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...