446
Ο Γιάννης Οικονόμου απάντησε στον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν | IntimeNews

Οικονόμου: «Είναι προφανές ότι η ενδυνάμωση της Ελλάδας δεν αφήνει τον κ. Ερντογάν να ησυχάσει»

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2022, 19:33
Ο Γιάννης Οικονόμου απάντησε στον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
|IntimeNews

Οικονόμου: «Είναι προφανές ότι η ενδυνάμωση της Ελλάδας δεν αφήνει τον κ. Ερντογάν να ησυχάσει»

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2022, 19:33

«Η συνεχής ισχυροποίηση της Ελλάδας -στρατιωτικά, διπλωματικά και οικονομικά- στενοχωρεί τον κ. Ερντογάν και τον οδηγεί σε δηλώσεις που υπερβαίνουν τα εσκαμμένα», τόνισε την Παρασκευή ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σχολιάζοντας την τοποθέτηση του προέδρου της Τουρκίας νωρίτερα την ίδια ημέρα.

Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι «οι Ελληνες και οι Ελληνίδες έχουν την ιστορική παιδεία και τον πατριωτισμό που επιβάλλεται ώστε να κρατούν ερμητικά κλειστά τα αυτιά τους στις παραινέσεις όσων επιβουλεύονται την Πατρίδα τους» ενώ έκλεισε τη δήλωσή του τονίζοντας ότι «είναι προφανέστατο ότι οι επιτυχίες του πρωθυπουργού και η ενδυνάμωση της Ελλάδας δεν αφήνουν τον κ. Ερντογάν να ησυχάσει. Αν και ο ίδιος θα προτιμούσε μια Ελλάδα αδύναμη, εμείς κάνουμε και θα κάνουμε ανυποχώρητα όσα προάγουν τα εθνικά μας δίκαια. Εξάλλου, ο πραγματικά ισχυρός δεν έχει ανάγκη να το διαλαλεί κάθε τρεις και λίγο».

Προηγουμένως ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε προβεί σε νέα επίθεση κατά της Ελλάδας –ρητορική σε βάρος της οποίας επιφύλαξε και κατά την επιστροφή του από την Ισπανία, όπου είχε βρεθεί για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, επαναφέροντας το «Μητσοτάκης γιοκ»–, αυτή τη φορά μιλώντας στους αποφοίτους της στρατιωτικής ακαδημίας στην Κωνσταντινούπολη, σε μία

Στις νέες προκλητικές δηλώσεις του, ο τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση ότι «πουλάει νταηλίκι», ενώ παρέπεμψε και στην Μικρασιατική Καταστροφή, λέγοντας πως η Αθήνα πρέπει «να πάρει ένα μάθημα» από τα γεγονότα που έλαβαν χώρα πριν από έναν αιώνα. Μάλιστα, προέτρεψε τον ελληνικό λαό -σε μια πρωτοφανή δήλωση- να δώσει «δημοκρατικό μάθημα στους κυβερνώντες» που τον οδηγούν «σε περιπέτειες και καταστροφικό τέλος», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Πιο αναλυτικά είπε:

«Σε όσους μας επιτίθενται συνέχεια στον εναέριο χώρο μας, δίνουμε το απαραίτητο μάθημα εκεί που πρέπει κυρίως με την πολεμική μας αεροπορία και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Κανείς δεν πρέπει να έχει καμία αμφιβολία ότι θα προστατεύσουμε τα χερσαία, θαλάσσια και εναέρια σύνορά μας στη Δύση, χωρίς να κάνουμε την παραμικρή παραχώρηση στα δικαιώματά μας στο Αιγαίο και αξιοποιώντας πλήρως τις ευκαιρίες που μας δίνουν οι διεθνείς συμφωνίες.

Αντί να λύσουν τις μεταξύ μας διαφορές με διάλογο και διαπραγμάτευση, κρύβονται κάτω από τις φούστες άλλων και συνιστούμε στην διοίκηση της Ελλάδας η οποία προσπαθεί να πουλήσει νταηλίκι, να πάρει ένα μάθημα τόσο από τις εξελίξεις στην περιοχή μας όσο και από τα γεγονότα πριν από ένα αιώνα.

Είναι μια πραγματικότητα ότι ο γείτονας μας στο Αιγαίο πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο μαζί μας. Γι’ αυτό στους στρατηγικούς υπολογισμούς της Τουρκίας έχει την θέση που του αναλογεί. Ελπίζω ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει το μήνυμα και το μάθημα μέσω της δημοκρατικής οδού, στους κυβερνώντες του που τρέχουν πίσω από περιπέτειες οι οποίες θα φέρουν ένα καταστροφικό τέλος για τον ελληνικό λαό».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News