490
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στο briefing της Πέμπτης | INTIMEnews

Οικονόμου: Δεν ήταν εν γνώσει του Πρωθυπουργού η έκθεση Λύτρα – Τσιόδρα

Protagon Team Protagon Team 16 Δεκεμβρίου 2021, 13:05
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στο briefing της Πέμπτης
|INTIMEnews

Οικονόμου: Δεν ήταν εν γνώσει του Πρωθυπουργού η έκθεση Λύτρα – Τσιόδρα

Protagon Team Protagon Team 16 Δεκεμβρίου 2021, 13:05

Στην αντεπίθεση πέρασε ο κυβερνητικός επρόσωπος Γιάννης Οικονόμου για το περιεχόμενο της έκθεσης Λύτρα – Τσιόδρα και το θέμα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), καταλογίζοντας χυδαιότητα και πολιτική σκοπιμότητα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, που νωρίτερα ζήτησε (εδώ) την παραίτηση του Πρωθυπουργού υπό το βάρος της συμπερασμάτων της επιστημονικής έκθεσης για τις ΜΕΘ.

Ο κ. Τσίπρας κανιβαλίζει μία επιστημονική μελέτη για να τη φέρει στα δικά του περιρισμένα μέτρα, ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου, που μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι η έκθεση δεν ήταν εν γνώσει του Πρωθυπουργού και δεν του είχε παραδοθεί, ούτε σε κάποιον από τους συνεργάτες του, πριν από την επίσημη δημοσίευσή της.

Οπως είπε ο κ. Οικονόμου, η έρευνα επαναλαμβάνει γνωστές διαπιστώσεις για αυξημένη θνησιμότητα όταν το σύστημα δέχεται πίεση και τα στοιχεία αυτά αξιολογούνται συνεχώς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μιλήσει για την ανάγκη ανασυγκρότησης του ΕΣΥ και τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ Αττικής και της περιφέρειας.

Η διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ γίνεται από ανάγκη, επεσήμανε ο εκπρόσωπος, ώστε να έχουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα μέχρι να μπουν σε ΜΕΘ. Προφανώς σε περιβάλλον ΜΕΘ υπάρχει καλύτερη αντιμετώπιση. Ο πρωθυπουργός ποτέ δεν ισχυρίστηκε το αντίθετο, ενώ τα συμπεράσματα για την θνητότητα εντός και εκτός, όπως αναφέρει η μελέτη, συνδέονται με διάφορες παραμέτρους.

 Σκόπιμα -συνέχισε- με χυδαίο τρόπο, ο κ. Τσίπρας επικεντρώνει στις ΜΕΘ. Η κοινωνία όμως ξέρει τι παρέδωσε ο κ. Τσίπρας και τι έχει καταφέρει από τότε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Το σημαντικότερο, τόνισε ο εκπρόσωπος, είναι πώς δεν φθάνει ο κόσμος στις ΜΕΘ, γιατί δυστυχώς περισσότερες διασωληνώσεις σημαίνουν περισσσότερους θανάτους. Λιγότερες διασωληνώσεις έχουμε όταν έχουμε περισσότερους εμβολιασμούς, ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου και στηλίτευσε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε μία σειρά από μέτρα-παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος της χώρας, τα οποία επέλεξε να μην στηρίξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Εργαλειοποιώντας την επιστήμη, ο κ. Τσίπρας ευτελίζει μία επιστημονική μελέτη μόνο και μόνο για τη εξυπηρέτηση κομματικών συμφερόντων. Δείχνει πως δεν κατανοεί, ούτε σέβεται την επιστήμη, αντίθετα κανιβαλίζει μια μελέτη για να τη φέρει στα δικά του μέτρα.

Ο κ. Τσίπρας στέρησε από τη χώρα το ενιαίο μέτωπο που χρειαζόμασταν για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Οι θάνατοι είναι ως ένα βαθμό αντανάκλαση της ασύνετης συμπεριφοράς του κ. Τσίπρα. Αρνείται την αξία της επιστήμης συντασσόμενος με τον Πολάκη. Και θέλει πολύ θράσος να μιλά για παραίτηση εκείνος που είναι παραιτημένος από την πραγματικότητα και την ευθύνη, παρατήρησε ο κ. Οικονόμου για τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα θα είχε παραιτηθεί ο πρωθυπουργός.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε τελος και στον Σωτήρη Τσιόδρα, τον οποίο ξαφνικά άρχισαν όλοι να επικαλούνται στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την έκθεση. Ο Σωτήρης Τσιόδρας, σημείωσε, είναι πιο στενός και βασικός συνεργάτης του Πρωθυπουργού σε ό,τι αφορά την ομάδα επιστημόνων και τον τρόπο με τον οποία αξιοποιείται η συνεργασία, η συνδρομή της επιστημονικής κοινότητας στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Η κυβέρνηση ούτε μία στιγμή δεν υπονόμευσε τον κ. Τσιόδρα, άλλοι επί σειρά μηνών αμφισβήτησαν την επιστημονική του γνώση, σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...