180
Καρέ από το πρώτο Οικονομικό Φόρουμ που διοργανώθηκε στη γειτονική χώρα | todiktio.eu

Οικονομικό Φόρουμ Φιλιππούπολης: Συζητώντας για το Ψηφιακό Μέλλον της Γειτονιάς μας

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2018, 17:47
Καρέ από το πρώτο Οικονομικό Φόρουμ που διοργανώθηκε στη γειτονική χώρα
|todiktio.eu

Οικονομικό Φόρουμ Φιλιππούπολης: Συζητώντας για το Ψηφιακό Μέλλον της Γειτονιάς μας

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2018, 17:47

Το διήμερο 21-22 Ιουνίου έγινε στη Φιλιππούπολη (Πλόβντιβ) της Βουλγαρίας το πρώτο Οικονομικό Φόρουμ που διοργανώθηκε στη γειτονική χώρα, στα πρότυπα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Σημαντικοί παράγοντες της οικονομικής κι εμπορικής δραστηριότητας της Βουλγαρίας, αλλά και της Ευρώπης, καθώς και προσωπικότητες από τον πολιτικό και ακαδημαϊκό χώρο, συμμετείχαν ως ομιλητές.

Ηταν ένα διήμερο αφιερωμένο στις αναπτυξιακές πολιτικές της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων, σε μια ιδιαίτερα σημαντική περίοδο για τη Βουλγαρία – η οποία ολοκληρώνει την πρώτη της προεδρία στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ, Αννα Διαμαντοπούλου, συμμετείχε ως ομιλήτρια στο πάνελ που αφορούσε το ψηφιακό μέλλον, μέσα από τη διαχείριση των δεδομένων, την τεχνητή νοημοσύνη και τη ρομποτική, στο πλαίσιο της ερευνητικής δραστηριότητας του ΔΙΚΤΥΟΥ για το 2018, καθώς και της πρόσφατης επίσκεψής της σε σημαντικά ερευνητικά κέντρα της Κορέας – μια χώρα που πρωτοπορεί στην αφομοίωση και αξιοποίηση των τεχνολογικών αλλαγών.

Στο ίδιο τραπέζι διαλόγου με την πρόεδρο του ΔΙΚΤΥΟΥ συμμετείχαν η Επίτροπος της Βουλγαρίας στην ΕΕ, Μαρία Γκαμπριέλ, ο πρώην υπουργός Εμπορίου της Βρετανίας, Λόρδος Φράνσις Μοντ, καθώς και διοικητικοί εκπρόσωποι των μεγάλων ψηφιακών πλατφορμών Google και Microsoft.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...