380
|

SingularityU Greece Summit: Ενα συνέδριο για το μέλλον

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2018, 17:06

SingularityU Greece Summit: Ενα συνέδριο για το μέλλον

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2018, 17:06

Με θέμα «New Era, New Mindset» και στόχο τη «χαρτογράφηση» των εξελίξεων και των προκλήσεων που φέρνουν οι πλέον καινοτόμες τεχνολογίες στην κοινωνία και το επιχειρείν, διοργανώνεται -για πρώτη φορά στη χώρα μας- το SingularityU Greece Summit, στις 19 και 20 Νοεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία -σε διεθνές επίπεδο- συνέδρια, παρουσίασης της νέας πραγματικότητας που ήδη διαμορφώνεται από τεχνολογίες αιχμής, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η ρομποτική, η επαυξημένη πραγματικότητα, το block chain, το διαδίκτυο των πραγμάτων, η βιοτεχνολογία κ.ά.

Στο 1ο SingularityU Greece Summit, δεκαοκτώ προσωπικότητες διεθνούς κύρους θα περιγράψουν τα χαρακτηριστικά, τις ιδιότητες, τις δυνατότητες, τα ρίσκα αυτής της νέας πραγματικότητας, αναλύοντας ταυτόχρονα τις νέες στρατηγικές ανάπτυξης που καλούμαστε να υιοθετήσουμε.

«Είναι μία διοργάνωση που θα λειτουργήσει ως πεδίο ανταλλαγής ιδεών ανάμεσα στον ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο και ορισμένους από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της Silicon Valley», όπως επισημαίνει η Νίκη Συροπούλου, ιδρύτρια και του TEDx Academy, η οποία έχει αναλάβει την οργανωτική ευθύνη.

Η «Νέα Εποχή», όπως αναδύεται μέσα από τις τεχνολογικές εξελίξεις, θα απασχολήσει την πρώτη ημέρα του συνεδρίου. Η τεχνητή νοημοσύνη, η συμβίωση με τα ρομπότ, η επιχειρηματική δράση, αλλά και η ηθική σε έναν κόσμο που ελέγχεται από μηχανήματα, είναι μερικά από τα θέματα που θα συζητήσουν κοινό και ομιλητές.
Η δεύτερη μέρα είναι αφιερωμένη σε τομείς επιχειρηματικότητας όπως η ενέργεια, η βιομηχανία, η Υγεία, οι μεταφορές. Στο πλαίσιο αυτό θα συζητηθεί ο τρόπος με τον οποίο μία χώρα, όπως η Ελλάδα, μπορεί να οδηγηθεί στην ανάπτυξη και στην ευημερία.

Περισσότερα για το SingularityU Greece Summit, το πρόγραμμα και τους ομιλητές στη διεύθυνση https://www.singularityugreecesummit.org.

Το Singularity University είναι μια διεθνής κοινότητα σκέψης, έρευνας και καινοτόμων δράσεων που αξιοποιεί τις εκθετικές τεχνολογίες για να απαντήσει στις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος μας. Ιδρύθηκε στο ερευνητικό κέντρο της NASA, στη Silicon Valley, από τον Peter Diamandis και τον Ray Kurzweil, με στόχο την εκπαίδευση των μελλοντικών ηγετών σε νέες τεχνολογίες που θα έχουν θετικό αντίκτυπο στην Οικονομία και την κοινωνία. Ο ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας, Peter Diamandis, που τιμήθηκε πρόσφατα με γραμματόσημο από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, έγινε παγκοσμίως γνωστός όταν θέσπισε το X-Prize, το βραβείο για την πρώτη εμπορική πτήση στο Διάστημα. Σήμερα, το X-Prize ενισχύει την έρευνα και σε άλλους σημαντικούς τομείς επιστημονικού ενδιαφέροντος. Ο Ray Kurzweil είναι αμερικανός συγγραφέας και διακεκριμένος επιστήμονας πληροφορικής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...