912
από αριστερά προς δεξιά: ο Διευθυντής του εργοστασίου Γιώργος Σαρρής, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé Ελλάς Νίκος Εμμανουηλίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας | Nestlé Ελλάς

Nestlé Ελλάς: Νέα επένδυση 8,5 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο καφέ των Οινοφύτων

Protagon Team Protagon Team 8 Οκτωβρίου 2018, 18:31
από αριστερά προς δεξιά: ο Διευθυντής του εργοστασίου Γιώργος Σαρρής, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé Ελλάς Νίκος Εμμανουηλίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας
|Nestlé Ελλάς

Nestlé Ελλάς: Νέα επένδυση 8,5 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο καφέ των Οινοφύτων

Protagon Team Protagon Team 8 Οκτωβρίου 2018, 18:31

Παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιου Πιτσιόρλα, του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας, των ΜΜΕ και λοιπών φορέων της αγοράς, η Nestlé Ελλάς ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της νέας της επένδυσης συνολικής αξίας 8,5 εκατ. ευρώ, στο εργοστάσιο καφέ της εταιρείας στα Οινόφυτα. Η επένδυση αφορά στην κατασκευή νέων υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων καβουρδίσματος ελληνικού καφέ και εντάσσεται στο ευρύτερο επενδυτικό πλάνο της εταιρείας, που την τελευταία τριετία ξεπερνά συνολικά τα 20 εκ. ευρώ, και κορυφώνεται με την ολοκλήρωση της επένδυσης στο εργοστάσιο των Οινοφύτων. Στο εργοστάσιο αυτό, που λειτουργεί με την ευθύνη της Nestlé Ελλάς από το 1987, γίνεται η συνολική παραγωγή του ελληνικού καφέ Λουμίδης Παπαγάλος, από την πρώτη ύλη μέχρι και τη συσκευασία, καθώς και η συσκευασία του στιγμιαίου καφέ Nescafé Classic που προορίζεται για την ελληνική αγορά.

Η κατασκευή των νέων εγκαταστάσεων αποτελεί μία στρατηγική απόφαση της Nestlé Ελλάς, που ελήφθη με γνώμονα τη σημασία και τη συμβολή που έχει η κατηγορία του καφέ για τη δραστηριότητα και τα αποτελέσματα της εταιρείας στην Ελλάδα, αλλά και την πάγια δέσμευσή της να παραμένει και να συνεχίζει να επενδύει στη χώρα: η επένδυση στο εργοστάσιο του καφέ στα Οινόφυτα οδηγεί στην περαιτέρω ανάπτυξη της δραστηριότητας της Nestlé Ελλάς στην ελληνική αγορά, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει σημαντικά τις δυνατότητες της εταιρείας για εγχώρια παραγωγή, τη στιγμή που ήδη το 63% του ετήσιου κύκλου εργασιών της προέρχεται από προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα.

Η νέα εγκατάσταση καβουρδίσματος καφέ της Nestlé Ελλάς
στο εργοστάσιο των Οινοφύτων

Ταυτόχρονα, με την ολοκλήρωση της κατασκευής των νέων εγκαταστάσεων, που είναι οι μοναδικές στο είδος τους σε ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων, το εργοστάσιο των Οινοφύτων, που απασχολεί 130 άτομα ως μόνιμο προσωπικό και άλλα 15 ως εποχιακό έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τόσο τη συνολική παραγωγή του, όσο και εκείνη που προορίζεται για εξαγωγές. Χάρη στην τεχνολογία αιχμής που χρησιμοποιούν οι νέες εγκαταστάσεις, το εργοστάσιο μπορεί πλέον να επεξεργάζεται σημαντικές ποσότητες διαφόρων ποικιλιών καφέ με τρόπο που εγγυάται γευστικό και αρωματικό αποτέλεσμα ίδιο με αυτό που θα είχε κάποιος από μία μικρής κλίμακας παραγωγή.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, δήλωσε: «Δίνεται ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας για την προοπτική της εθνικής οικονομίας και της Ελλάδας. Σήμερα έχουμε ένα παράδειγμα, το οποίο πρέπει να μιμηθούν κι άλλοι, που δείχνει ότι στη χώρα γίνονται επενδύσεις και είναι σημαντικό να προσανατολιστούμε στην καινοτομία και στον ψηφιακό μετασχηματισμό της παραγωγικής μας δομής προκειμένου να έχουμε μια οικονομία εξωστρεφή και ανταγωνιστική».

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης τόνισε σχετικά: «Με μεγάλη χαρά βρέθηκα σήμερα στα εγκαίνια της νέας επένδυσης της Nestle στη Βοιωτία. Στην καρδιά του επιχειρηματικού πάρκου που υλοποιούμε στην περιοχή του Ασωπού. Εκεί που το όραμά μας γίνεται πραγματικότητα. Μία επένδυση 8,5 εκατ. ευρώ, σε μία χώρα που λέει ότι θέλει επενδύσεις, αλλά δεν το δείχνει. Παραμένουμε δίπλα σε όποια επένδυση δίνει θέσεις εργασίας και έχει οφέλη για την τοπική οικονομία».

O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé Ελλάς, Νίκος Εμμανουηλίδης, δήλωσε: «Το εργοστάσιο του καφέ είναι ένας από τους πιο σημαντικούς σταθμούς στην πορεία της Nestlé. Στα τριάντα χρόνια που είναι στην ευθύνη μας, από το 1987, οι επενδύσεις μας σε αυτό είναι διαρκείς και το έχουν μετατρέψει σε μία πραγματικά προηγμένη παραγωγική μονάδα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η επενδυτική αυτή πορεία κορυφώνεται σήμερα, με την ολοκλήρωση της νέας εγκατάστασης για το καβούρδισμα του καφέ, μιας επένδυσης που ξεκίνησε το 2016 και αγγίζει τα 8,5 εκατομμύρια ευρώ. Η νέα επένδυση σημαίνει δέσμευση για το μέλλον του εργοστασίου, σημαίνει ανάπτυξη, καθώς με τις νέες δυνατότητες θα μπορούμε να εξάγουμε διάφορους τύπους καβουρδισμένου και αλεσμένου καφέ από εδώ, από τα Οινόφυτα Βοιωτίας, στις αγορές Nestlé σε όλο τον κόσμο, σημαίνει όμως και ακόμη μεγαλύτερη φροντίδα για την τοπική κοινότητα, και αυτοί είναι τρεις μόνο λόγοι για τους οποίους είμαστε χαρούμενοι σήμερα».

Στιγμιότυπο από το τελετουργικό των εγκαινίων

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση των καλεσμένων και των εκπροσώπων του Τύπου στους χώρους του εργοστασίου, όπου παρακολούθησαν από κοντά όλα τα στάδια της παραγωγής των προϊόντων καφέ της εταιρείας.

Η Nestlé Ελλάς συνεχίζει τη δραστηριότητά της εκπληρώνοντας σταθερά τον σκοπό της «ενισχύοντας την ποιότητα ζωής και συνεισφέροντας σε ένα πιο υγιές μέλλον». Με παρουσία στη χώρα από το 1899, σήμερα απασχολεί περίπου 800 εργαζόμενους άμεσα και πολλές χιλιάδες έμμεσα. Με παραγωγική δραστηριότητα στην Ελλάδα από το 1973, σήμερα λειτουργεί δύο εργοστάσια: του καφέ στα Οινόφυτα Βοιωτίας και του φυσικού μεταλλικού νερού Κορπή στο Μοναστηράκι Βόνιτσας. Μέσα από τις δράσεις της πρωτοβουλίας Nestlé Νοιάζομαι, φροντίζει να έχει θετική επίδραση σε τρεις βασικούς πυλώνες: για τον άνθρωπο και την οικογένεια, για τις κοινότητες και για τον πλανήτη. Με το πρόγραμμα «Nestlé Παιδιά Όλο Υγεία» η εταιρεία έχει από το 2009 προσφέρει διατροφική εκπαίδευση σε 110.000 παιδιά σε όλη την Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα παρέχει ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για την ενυδάτωση σε περισσότερα 62.000 παιδιά και ενήλικες. Με την πρωτοβουλία για την απασχόληση των νέων «Nestlé needs YOUth», που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2013 από την Αθήνα, η εταιρεία υλοποιεί τη δέσμευσή της για 950 ευκαιρίες απασχόλησης για νέους μέχρι το 2020, έχοντας ήδη προσφέρει 766 ευκαιρίες. Επιπλέον, η Nestlé Ελλάς δωρίζει ετησίως τρόφιμα αγοραστικής αξίας 2 εκ. ευρώ στηρίζοντας οικογένειες χαμηλού εισοδήματος σε όλη την Ελλάδα. Τέλος, πιστή στις περιβαλλοντικές δεσμεύσεις της, λειτουργεί τα εργοστάσια με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κατά 100%, έχει επιτύχει την εξοικονόμηση 2000 τόνων εκπομπών CO2 την τελευταία τετραετία, καθώς και 2.500 τόνων νερού από το 2016.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...