1363
Αναμνηστική ομαδική φωτογραφία: Διοργανωτές, βραβευθέντες και κριτές επί σκηνής |

Και οι επτά ήταν υπέροχες, η κάθε μια στην κατηγορία της

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2019, 18:44
Αναμνηστική ομαδική φωτογραφία: Διοργανωτές, βραβευθέντες και κριτές επί σκηνής
|

Και οι επτά ήταν υπέροχες, η κάθε μια στην κατηγορία της

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2019, 18:44

Θα μπορούσε να είναι μία ομιλία στα πλαίσια ενός TEDx. Στο κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, οι προσκεκλημένοι υποδέχτηκαν με ένα ζεστό χειροκρότημα την Ινμα Μαρτίνεζ, venture partner της εταιρίας Deep Science Ventures.

Μπροστά σε πλήθος κόσμου που την παρακολούθησε με προσοχή, η κυρία Μαρτίνεζ αναφέρθηκε στοn ρόλο που θα διαδραματίσει η τεχνητή νοημοσύνη στο άμεσο μέλλον και στην τεχνολογική μετάβαση των επιχειρήσεων στον 21ο αιώνα. Ηταν αισιόδοξη. Προέβλεψε την σημαντική αναβάθμιση της σημασίας της συναισθηματικής νοημοσύνης που διαθέτει ο άνθρωπος και υπογράμμισε την αξία της ανθρώπινης, δημιουργικής σκέψης ακόμα και την εποχή που η τεχνητή νοημοσύνη θα υπάρχει παντού γύρω μας.

Θα μπορούσε, όπως είπαμε, να είναι μια ομιλία στα πλαίσια ενός TEDx αλλά ήταν μία ξεχωριστή ομιλία για την ετήσια εκδήλωση του «Growth Awards 2019». Για τρίτη διαδοχική χρονιά, λοιπόν, η Eurobank και η Grant Thornton, απένειμαν, το βράδυ της Παρασκευής, τα Βραβεία Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας βραβεύοντας, συνολικά, επτά ελληνικές επιχειρήσεις για τις βέλτιστες πρακτικές που ακολουθούν και συμβάλλοντας έτσι στη διαμόρφωση μιας νέας προοπτικής στην ελληνική επιχειρηματική σκηνή.

Μετά το καλωσόρισμα της δημοσιογράφου Νίκης Λυμπεράκη, την έναρξη της εκδήλωσης κήρυξε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας. Που ανακοίνωσε τη δημιουργία κέντρου ψηφιακής γνώσης και διασύνδεσης για επιχειρηματίες, μια νέα πρωτοβουλία της Eurobank: η τράπεζα θέτει στην υπηρεσία των επιχειρήσεων, χωρίς κόστος, πληροφορίες, εργαλεία και το συνολικό ψηφιακό οικοσύστημα της για τη δική τους ανάπτυξη και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, με τη συνεργασία κορυφαίων εταίρων και συνεργατών, όπως η Google.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας στο βήμα της εκδήλωσης

Στις τοποθετήσεις τους, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank, Νικόλαος Καραμούζης και ο διευθύνων σύμβουλος της Grant Thornton, Βασίλειος Καζάς, αναφέρθηκαν στη σύνδεση και τον καταλυτικό ρόλο της υγιούς επιχειρηματικότητας με την ανάπτυξη και την προοπτική της χώρας.

«Οι επιχειρήσεις που βραβεύονται σήμερα αντιπροσωπεύουν μια ελληνική επιχειρηματική κοινότητα που μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για ένα καλύτερο αύριο, μια νέα, εξωστρεφή και δυναμική ελληνική επιχειρηματικότητα, η οποία μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης μιας ισχυρής και διατηρήσιμης ανάπτυξης» σημείωσε ο κ. Καραμούζης. Για να προσθέσει ωστόσο, πως «οι δυνατότητες της Ελλάδας για παραγωγική ανασυγκρότηση είναι μεγάλες, αρκεί παράλληλα να πείσουμε πως θα αποφύγουμε τα ίδια λάθη, ότι το πολιτικό σύστημα έχει αφήσει πίσω του τον ασύδοτο και ανεύθυνο λαϊκισμό και ότι είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε και να εμβαθύνουμε τις αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις».

Βραβείο «Ανάπτυξη προϊόντων / Αγορών»: Από αριστερά προς τα δεξιά, Βασίλης Μπίλλης, Διευθύνων Σύμβουλος, ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT (Νικητής2018), Απόστολος-Ευάγγελος Βακάκης, Πρόεδρος Δ.Σ., Jumbo A.E.E. (Νικητής 2019), Ανδρέας Ανδρεάδης, Επίτιμος Πρόεδρος Δ.Σ. ΣΕΤΕ & Διευθύνων Σύμβουλος, Όμιλος SANI / IKOS, Κωνσταντίνος Βασιλείου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Eurobank
Βραβείο «Επενδύσεις»: Από αριστερά προς τα δεξιά, Ασημίνα Τζίκα, Διευθύνουσα Σύμβουλος, ELVIAL S.A., Δημήτρης Κυριακόπουλος, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Δ.Σ., ElvalHalcor A.E. (Νικητής 2019), Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ., ΤΕΜΕΣ Α.Ε.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Καζάς, από την πλευρά του, «επιβραβεύουμε την αριστεία των ελληνικών επιχειρήσεων, συνδυάζοντας τη λογική των αριθμών με το ανθρώπινο αποτύπωμα. Με πνεύμα καινοτομίας και όραμα για το μέλλον, οι ελληνικές επιχειρήσεις, όχι μόνο επιβίωσαν, αλλά κατάφεραν να παραμείνουν κερδοφόρες, να αναπτύξουν τις εργασίες τους και να δώσουν ξανά προοπτική στην οικονομία. Συνεχίζουμε σταθερά να στηρίζουμε τους πρωταγωνιστές της ελληνικής οικονομίας, αλλά και κάθε προσπάθεια που δημιουργεί αξία, νέες θέσεις εργασίας και ένα καλύτερο αύριο για τους νέους. Παραφράζοντας τον αλεξανδρινό ποιητή «πάλ’ εις μικρόν γενναίοι» ευελπιστούμε ότι και του χρόνου θα έχουμε πολλές και ενδιαφέρουσες υποψηφιότητες με ξεκάθαρο όραμα για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας».

Βραβείο «Λειτουργική / Επιχειρησιακή Βελτίωση»: Από αριστερά προς τα δεξιά, Δημήτρης Δέμος, Αντιπρόεδρος Δ.Σ., DEMO A.B.E.E. (Νικητής2018), Θεόδωρος Φέσσας, Πρόεδρος Δ.Σ. ΣΕΒ & Πρόεδρος Δ.Σ. Ομίλου QUEST, Γεώργιος Γεράρδος, CEO & President, Πλαίσιο Computers (Νικητής 2019), Κωνσταντίνος Γεράρδος, CEO & Vice President, Πλαίσιο Computers (Νικητής 2019), Βασίλης Φουρλής, Πρόεδρος Δ.Σ., FOURLIS Α.Ε. Συμμετοχών

Στο χαιρετισμό του, ο κ. Καραβίας, αναφέρθηκε στην αξία του θεσμού των «Growth Awards» και στη συμπόρευση με την Grant Thornton, με κύριο στόχο την επιβράβευση επιχειρήσεων που αποτελούν την κινητήρια δύναμη της χώρας στην πορεία της προς την ανάπτυξη:

«Είστε επιχειρήσεις που επενδύσατε στην εξωστρέφεια, στην καινοτομία, στην έρευνα, στα νέα προϊόντα. Και πετύχατε, στηρίζοντας την απασχόληση, φτιάχνοντας ποιοτικές θέσεις εργασίας μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, δημιουργώντας συγχρόνως αξία για τους μετόχους σας. Θέλουμε να είμαστε σταθεροί σύμβουλοι και συνεργάτες, σε όλες τις φάσεις της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Και σήμερα, τόσο εμείς όσο και εσείς, έχουμε μπροστά μας μια πρόκληση που πηγαίνει πέρα από τη συγκυρία ή τη χώρα μας. Σε όλο τον κόσμο ζούμε μια 4η βιομηχανική επανάσταση, που προκύπτει από την εξέλιξη, τη διείσδυση και τη συγχώνευση των νέων τεχνολογιών σε όλες τις φάσεις της παραγωγής (…).

«Τα τελευταία τρία χρόνια επενδύσαμε πάνω από €150 εκ. για τις τεχνολογικές μας υποδομές, γιατί έχουμε θέσει ένα στόχο που αποτελεί ταυτόχρονα δέσμευση: να γίνουμε η πιο άμεση, φιλική και ψηφιακά ώριμη τράπεζα στην Ελλάδα. Το απόθεμα τεχνογνωσίας που συσσωρεύσαμε μέχρι τώρα στη δική μας διαδρομή προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό να το μοιραστούμε – με τους πελάτες μας αλλά και με όλη την επιχειρηματική κοινότητα. Δημιουργούμε ένα κέντρο ψηφιακής γνώσης και διασύνδεσης για τους επιχειρηματίες που θέλουν να εξελίξουν περαιτέρω την επιχείρηση τους. Θέτουμε στη διάθεσή τους πληροφορίες, εργαλεία και το συνολικό «ψηφιακό οικοσύστημα» της Τράπεζας για την δική τους ανάπτυξη».

Βραβείο «Ψηφιακή Εξέλιξη»: Από αριστερά προς τα δεξιά, Γιάννης Ρέτσος, Πρόεδρος Δ.Σ. ΣΕΤΕ & Διευθύνων Σύμβουλος ELECTRA HOTELS & RESORTS, Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος, Όμιλος ΟΤΕ (Νικητής 2019), Νέλλη Κάτσου, Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνουσα Σύμβουλος, ΦΑΡΜΑΤΕΝ Α.Β.Ε.Ε.
Βραβείο «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη»: Από αριστερά προς τα δεξιά, Κωνσταντίνος Ευριπίδης, CEO, GENESIS PHARMA S.A., Νίκος Χήτος, Πρόεδρος Δ.Σ., ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε.-Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ (Νικητής 2019), Γιώργος Δουκίδης, Καθηγητής του ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Οι συνεργάτες της Grant Thornton Θανάσης Ξύνας, Χριστίνα Τσιρώνη και Λίνα Καζά, παρουσίασαν έρευνα που φέρνει στο προσκήνιο το ελληνικό επιχειρείν σήμερα, μέσω της αξιολόγησης 8.000 επιχειρήσεων από 92 κλάδους της οικονομίας. Η Grant Thornton αποτυπώνει στον αναπτυξιακό χάρτη την απόδοση των ελληνικών επιχειρήσεων μέσα από το επιστημονικό μοντέλο Health/Growth Matrix. Το μοντέλο αξιολογεί την αναπτυξιακή δυναμική των επιχειρήσεων με βάση δείκτες χρηματοοικονομικής ανάπτυξης και υγείας ενώ αποτυπώνει μέσω ερωτηματολογίου τις προσδοκίες των ελλήνων επιχειρηματιών, φέρνοντας στο προσκήνιο τις στρατηγικές που σκοπεύουν να ακολουθήσουν για να αναπτυχθούν.

Βραβείο «Επιχειρηματική Αριστεία»: Από αριστερά προς τα δεξιά, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ (Νικητής2018), Σπύρος Θεοδωρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, CHIPITA S.A. (Νικητής 2019), Βασίλης Καζάς, Διευθύνων Σύμβουλος, GRANT THORNTON, Νικόλαος Καραμούζης, Πρόεδρος Δ.Σ., EUROBANK
Βραβείο «Ανθρώπινο Δυναμικό και Εταιρική Κουλτούρα»: Aπό αριστερά προς τα δεξιά, Γιώργος Προβόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΛΛΑΚΤΩΡ & Πρόεδρος Δ.Σ. EUROBANK BULGARIA ΑD, Νικόλαος Καυκάς, President, Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε. (Νικητής 2019)
Οι επτά επιχειρήσεις και οι κατηγορίες στις οποίες διακρίθηκαν
  • Λειτουργική / επιχειρησιακή βελτίωση: ΠΛΑΙΣΙΟ CΟMPOUTERS
  • Ανάπτυξη προϊόντος / αγορών: JUMBO AEΕ
  • Ανθρώπινο δυναμικό & εταιρική κουλτούρα: B.ΚΑΥΚΑΣ ΑΕ
  • Επενδύσεις: ELVALHALCOR SA
  • Εταιρική & Κοινωνική Ευθύνη: ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ
  • Επιχειρηματική Αριστεία: CHIPITA SA
  • Τέλος, φέτος, απονεμήθηκε για πρώτη φορά το Βραβείο Ψηφιακής Εξέλιξης στον Όμιλο ΟΤΕ.

Η Επιτροπή Βράβευσης

Η Επιτροπή Βράβευσης είναι 18μελής και σε αυτήν προεδρεύουν, από κοινού, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank,  Ν. Καραμούζης, και ο διευθύνων σύμβουλος της Grant Thornton, Β. Καζάς.

Τα μέλη της Επιτροπής Βράβευσης είναι σημαντικές προσωπικότητες του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου:

Ανδρέας Ανδρεάδης, Επίτιμος Πρόεδρος του ΣΕΤΕ & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου SANI / IKOS
Γιώργος Δουκίδης, Καθηγητής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Ευτύχιος Βασιλάκης, Πρόεδρος, AEGEAN & Διευθύνων Σύμβουλος, ΑUTOHELLAS
Κωνσταντίνος Βασιλείου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Eurobank
Σπύρος Θεοδωρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, CHIPITA
Νέλλη Κάτσου, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος, ΦΑΡΜΑΤΕΝ Α.Β.Ε.Ε.
Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, Πρόεδρος, ΤΕΜΕΣ Α.Ε.
Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.
Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, Ανώνυμος Εταιρεία ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ
Γιώργος Προβόπουλος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Eurobank Bulgaria ΑD
Γιάννης Ρέτσος, Πρόεδρος ΣΕΤΕ & Διευθύνων Σύμβουλος Electra Hotels & Resorts
Ασημίνα Τζίκα, Διευθύνουσα Σύμβουλος, ELVIAL
Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου & Διευθύνων Σύμβουλος, ΟΤΕ
Θεόδωρος Φέσσας, Πρόεδρος ΣΕΒ & Πρόεδρος Ομίλου QUEST
Βασίλης Φουρλής, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, FOURLIS HOLDINGS S.A.
Αγγελική Φράγκου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου & Διευθύνουσα Σύμβουλος, NAVIOS GROUP OF COMPANIES