679
Η Αγάπη Καλομοίρη «βαπτίζει» το αεροσκάφος, στον Διεθνή Αερολιμένα «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» της Ρόδου | tui.com

Ιδού η «RHODES»: Αυτό το όνομα επέλεξε η TUI για το νέο Boeing 737 MAX 8 του στόλου της

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2018, 23:15
Η Αγάπη Καλομοίρη «βαπτίζει» το αεροσκάφος, στον Διεθνή Αερολιμένα «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» της Ρόδου
|tui.com

Ιδού η «RHODES»: Αυτό το όνομα επέλεξε η TUI για το νέο Boeing 737 MAX 8 του στόλου της

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2018, 23:15

Κάθε χρόνο, είκοσι εκατομμύρια ταξιδιώτες επιλέγουν την ΤUI για τις ταξιδιωτικές μετακινήσεις τους σε περισσότερους από 100 παραθεριστικούς προορισμούς. H TUI διατηρεί μακροχρόνιες σχέσεις συνεργασίας με τις χώρες και τα αντίστοιχα θέρετρα, όπου δραστηριοποιείται. Αυτή ακριβώς η εταιρική σχέση είναι που η επιχείρηση επιδιώκει να τονίσει. Για τον σκοπό αυτό, ο Όμιλος δίνει στα νέα αεροσκάφη τύπου Boeing 737 MAX 8 του στόλου του ονόματα προορισμών στις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται. Τα αεροσκάφη της Αεροπορικής Εταιρείας ΤUI  γίνονται έτσι πρεσβευτές για τις εν λόγω περιοχές.

Η Ρόδος αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους παραθεριστικούς προορισμούς για τους ανά την Ευρώπη πελάτες της ΤUI και αυτό το όμορφο νησί της Ελλάδας χάρισε το όνομά του στο δεύτερο από τα 72 νέα αεροσκάφη που έχουν παραγγελθεί από τον Όμιλο. Το  Boeing 737 MAX 8 της  TUI Fly Nordic με αριθμό ταξινόμησης SE-RNA πήρε την Παρασκευή το όνομα «ΡΟΔΟΣ» στο πλαίσιο τελετής στον Διεθνή Αερολιμένα «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» της Ρόδου.

Λαμπρή υποδοχή με πίδακες νερού στο αεροδρόμιο

Ανάδοχος του αεροσκάφους είναι η Αγάπη Καλομοίρη, σύζυγος του Δημάρχου Ροδίων Φώτη Χατζηδιάκου και συμβολαιογράφος της Ρόδου, η οποία συμμετέχει ενεργά σε πολιτιστικούς συλλόγους και  φιλανθρωπικά σωματεία. Το «βάπτισμα» έγινε με ράντισμα με νερό από τις Επτά Πηγές, τοποθεσία γνωστή για τις υπόγειες πηγές της, στην περιοχή της Αρχαγγέλου. Εκτός από την ανάδοχο και τον Δήμαρχο Ροδίων Φώτη Χατζηδιάκο, το πιστοποιητικό της βάπτισης συνυπέγραψε και ο  Περιφερειακός Διευθυντής της TUI Destination Experiences για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, Μιχάλης Μαυρόπουλος. Παρόντες κατά την τελετή βρέθηκαν πολιτικοί αξιωματούχοι από τη Ρόδο και την περιφέρεια, καθώς και εκπρόσωποι του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, όπως ο Αγαπητός Ξάνθης, Διευθυντής Περιφερειακών Υπηρεσιών υπουργείου Τουρισμού Δωδεκανήσου, εκπρόσωποι του τουριστικού κόσμου και ενώσεων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της Ρόδου, όπως επίσης και εντόπιοι ξενοδόχοι και επιχειρήσεις με τους οποίους η TUI διατηρεί επιχειρηματική συνεργασία.

Η ανάδοχος του αεροσκάφους, κυρία Καλομοίρη, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για εμένα προσωπικά αλλά και για τη Ρόδο η τελετή ονοματοδοσίας του αεροσκάφους της TUI με το όνομα του νησιού. Το όνομα Ρόδος δεν αποτελεί μόνο έναν προορισμό διακοπών αλλά ενσωματώνει την ιστορία, τον πολιτισμό, τις αξίες της φιλοξενίας και της φιλίας μεταξύ των λαών. Να είναι ασφαλές, καλοτάξιδο και προσοδοφόρο για τον όμιλο της TUI και για τη Ρόδο. Η Ρόδος είναι πάντα ψηλά και πάντα μπροστά. Ελπίζω οι επισκέπτες να φεύγουν από το νησί μας με τις καλύτερες εντυπώσεις».

Αναμνηστική φωτογραφία με το πλήρωμα, ανθρώπους της εταιρείας και υπεύθυνους του αεροδρομίου της Ρόδου

Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Μαυρόπουλος ανέφερε τα εξής: «Ο τουρισμός φέρνει κοντά ανθρώπους και πολιτισμούς. Τα αεροσκάφη μας αποτελούν πτυχή της  ταξιδιωτικής εμπειρίας και ταυτόχρονα λειτουργούν ως συνδετικοί κρίκοι με την περιοχή σας – αποτελούν σύμβολο της συνεργασίας μας. Η TUI είναι στενός συνεργάτης της Ελλάδος και της Ρόδου κατά τα τελευταία 50 και πλέον έτη και μαζί με τους συνεργάτες μας, το υπουργείο Τουρισμού, την Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου, τους τοπικούς αξιωματούχους και την επιχειρηματική κοινότητα, συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε σταθερά αυτή την μακροχρόνια συνεργασία συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του Τουρισμού στην περιοχή. Σήμερα, το νησί αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους παραθεριστικούς προορισμούς για τους πελάτες μας από όλη την Ευρώπη. Η TUI έχει μια ισχυρή παρουσία στην Ρόδο και οι άνθρωποί μας, της TUI Destination Experiences μαζί με την κοινοπραξία μας Atlantica Hotels & Resorts, προσφέρουμε μοναδικές και διαφοροποιημένες ταξιδιωτικές εμπειρίες καθώς και ξενοδοχειακές υπηρεσίες παγκόσμιας κλάσης με τα δημοφιλή ξενοδοχεία TUI Magic Life, TUI Sensimar, TUI Family Life, και ήδη, από εφέτος με το ολοκαίνουριο συγκρότημα TUI Sensatori, στο Γεννάδι».

Σε σύγκριση με άλλα αεροσκάφη του συγκεκριμένου μεγέθους, που έχει στο παρελθόν χρησιμοποιήσει η TUI FLY για την εκτέλεση των πτήσεών της, ο τύπος 737 MAX 8 διακρίνεται για την κατά ποσοστό 20% χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και κατά συνέπεια τις κατά 20% λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Επιπλέον, το επίπεδο θορύβου κυμαίνεται σε επίπεδα κατά 40% χαμηλότερα, συνεισφέροντας έτσι στην εξυπηρέτηση των στόχων περιβαλλοντικής αειφορίας του Ομίλου. Ο Όμιλος TUI αποσκοπεί να έχει, μέχρι το 2020 αναδειχθεί ως η αεροπορική εταιρεία με τις λιγότερες εκπομπές.