213
(φωτογραφία αρχείου) | ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / InTimeNews

Capital controls: Προς πλήρη άρση οι περιορισμοί στις αναλήψεις μετρητών

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2018, 17:14
(φωτογραφία αρχείου)
|ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / InTimeNews

Capital controls: Προς πλήρη άρση οι περιορισμοί στις αναλήψεις μετρητών

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2018, 17:14

Νέα χαλάρωση των capital controls αναμένεται έως την Παρασκευή, όπως μετέδωσε την Τετάρτη η ΕΡΤ, με κύριο χαρακτηριστικό την πλήρη άρση στους περιορισμούς για τις αναλήψεις μετρητών εντός της χώρας.

Σημειώνεται ότι ήδη το όριο των αναλήψεων είχε ανέβει στις 5.000 ευρώ, μηνιαίως.

Η απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, οδεύει προς δημοσίευση στο ΦΕΚ και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου.

Επιπλέον, θα μειωθεί κι άλλων το πλαφόν αγορών και συναλλαγών με μετρητά και από τα 500 ευρώ κατεβαίνει πλέον στα 200.

Παράλληλα, τρία και πλέον χρόνια μετά την επιβολή των capital controls αναμένεται να επιτραπεί η εξαγωγή στο εξωτερικό κεφαλαίων που αποτελούν κέρδος επενδύσεων που έχουν γίνει στην Ελλάδα.

Επίσης, αναμένεται να αυξηθεί από τις 3.000 στις 10.000 ευρώ το ποσό που μπορεί να μεταφέρει φυσικό πρόσωπο ανά ταξίδι στο εξωτερικό, θα επιτραπεί η εξαγωγή ποσών έως 100.000 ευρώ (από 40.000 ευρώ σήμερα), τα οποία αφορούν συναλλαγές νομικών προσώπων ή επιτηδευματιών προς το εξωτερικό στο πλαίσιο των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων.

Ταυτόχρονα, θα επιτραπούν αναλήψεις μετρητών με όριο τις 5.000 ευρώ, οι οποίες θα γίνονται στο εξωτερικό, ακόμα και με κάρτες, ενώ η εξόφληση επιταγών και εγγυητικών επιστολών θα γίνεται σε μετρητά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλήρης άρση των capital controls θα πρέπει να αναμένεται στο τέλος του έτους ή στις αρχές του 2019.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...