196
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Προσφύγων ( BAMF ) στη Νυρεμβέργη, μέχρι τις 7 Μαρτίου είχαν υποβάλει αίτηση ασύλου 288 κατόχοι τουρκικών διπλωματικών διαβατηρίων και 771 δημόσιοι υπάλληλοι συμπεριλαμβανομένων των μελών των οικογενειών τους | Γερμανικό Πρακτορείο

Οικογένειες τούρκων διπλωματών ζητούν απεγνωσμένα άσυλο στη Γερμανία

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2018, 19:00
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Προσφύγων ( BAMF ) στη Νυρεμβέργη, μέχρι τις 7 Μαρτίου είχαν υποβάλει αίτηση ασύλου 288 κατόχοι τουρκικών διπλωματικών διαβατηρίων και 771 δημόσιοι υπάλληλοι συμπεριλαμβανομένων των μελών των οικογενειών τους
|Γερμανικό Πρακτορείο

Οικογένειες τούρκων διπλωματών ζητούν απεγνωσμένα άσυλο στη Γερμανία

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2018, 19:00

Οι πρακτικές του καθεστώτος Ερντογάν με τις μαζικές εκκαθαρίσεις δεκάδων χιλιάδων δημόσιων λειτουργών (δικαστών, πανεπιστημιακών, καθηγητών) και στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων οδηγούν στο «καταφύγιο» της Ευρώπης εκατοντάδες τούρκους διπλωμάτες και δημοσίους υπαλλήλους.

Χαρακτηριστικό είναι δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung, σύμφωνα με το οποίο από το καλοκαίρι του 2016 μέχρι σήμερα, έχουν υποβάλει αίτηση ασύλου στην Γερμανία περισσότερα από 1.000 στελέχη του διπλωματικού σώματος και του τουρκικού δημοσίου, μαζί με τις οικογένειές τους.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων ( BAMF ) ανακοίνωσε στη Νυρεμβέργη ότι μέχρι τις 7 Μαρτίου είχαν υποβάλει αίτηση ασύλου 288 κατόχοι τουρκικών διπλωματικών διαβατηρίων και 771 δημόσιοι υπάλληλοι συμπεριλαμβανομένων των μελών των οικογενειών τους (σ.σ. αιτήσεις από τούρκους στρατιωτικούς δεν καταγράφονται στατιστικά στην BAMF).

Πέρυσι, ο αριθμός των τούρκων αιτούντων άσυλο στη Γερμανία ήταν περίπου 8.500 και το 2016 περίπου 5.700 άτομα.

Το ποσοστό προστασίας – δηλαδή οι αιτήσεις ασύλου που εγκρίνονται – αυξήθηκε το 2017 από 8% σε 28%. Μέχρι στιγμής φέτος, είναι περίπου 42%.

Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον Ιούλιο του 2016 και την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης, περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στην Τουρκία και περισσότεροι από 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα ή εχουν απολυθεί, σημειώνει η FAZ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...