362
| REUTERS/Toby Melville/File Photo

Οι βρετανοί tour operators θα στείλουν ταξιδιώτες στις «πορτοκαλί» χώρες – και στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2021, 17:05

Οι βρετανοί tour operators θα στείλουν ταξιδιώτες στις «πορτοκαλί» χώρες – και στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 12 Μαΐου 2021, 17:05

Οι βρετανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες είναι διατεθειμένοι να στείλουν Βρετανούς σε διακοπές ακόμα και σε χώρες που είναι στην πορτοκαλί λίστα της κυβέρνησης, παρά τις σχετικές οδηγίες περί του αντιθέτου.

Την προσεχή εβδομάδα το υπουργείο Μεταφορών της Βρετανίας θα εισαγάγει ένα σύστημα τριών επιπέδων, ανάλογο με τα φανάρια της Τροχαίας, για το ποιες χώρες είναι υγειονομικά ασφαλείς για τους ταξιδιώτες.  Για όσες είναι στην πορτοκαλί κατηγορία,  το υπουργείο  προειδοποιεί να μην γίνονται ταξίδια για λόγους αναψυχής, στις «πράσινες» δεν υπάρχει περιορισμός και στις «κόκκινες» υπάρχει αποτροπή.

Αντιθέτως, όπως αναφέρει η Telegraph, μεγάλες εταιρείες και μεταξύ τους η TUI, η ΕasyJet Ηolidays και η British Airways Holidays, σχεδιάζουν ταξίδια στις πορτοκαλί χώρες, σύμφωνα με τις συστάσεις του υπουργείου Εξωτερικών οι οποίες είναι διαφορετικές από αυτές του υπουργείου Μεταφορών, όπως σημειώνει η βρετανική εφημερίδα. Όσοι επιστρέφουν από τις πορτοκαλί χώρες πρέπει να μείνουν για τουλάχιστον 10 ημέρες σε καραντίνα στην κατοικία τους.

Στις πορτοκαλί χώρες συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων η Ισπανία, η Ελλάδα, η Γαλλία, η Ιταλία, η Κροατία και η Κύπρος, όλες δημοφιλείς προορισμοί για τους Βρετανούς, αλλά και η Γερμανία, η Αυστρία, η Ολλανδία και οι ΗΠΑ.

Ειδικά για την Ελλάδα, η Telegraph σημειώνει ότι η Αθήνα έχει άρει τους περιορισμούς καραντίνας για τους βρετανούς ταξιδιώτες.  Για όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα από τη Βρετανία το καλοκαίρι, είναι απαραίτητο το αρνητικό τεστ PCR 72 ώρες πριν την άφιξη και ένα rapid test κατά την άφιξη. Οσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι εξαιρούνται από την ανάγκη για τεστ. Αν και υπήρχε μία σκέψη κάποια νησιά να μπουν στην πράσινη λίστα, λόγω πλήρους εμβολιασμού των κατοίκων, τελικά αυτό δεν έγινε και όλη η χώρα είναι στην πορτοκαλί κατηγορία.

Στη βρετανική εφημερίδα οι ανεξάρτητοι τουριστικοί πράκτορες λένε ότι η κυβέρνηση της Βρετανίας δεν έδωσε καθαρές εξηγήσεις για όσους σκοπεύουν να κάνουν διακοπές φέτος στο εξωτερικό. Αμφισβητούν, ακόμη, την ανάγκη να υπάρχει και μία πορτοκαλί λίστα αφού είτε θα έπρεπε μία χώρα να είναι στην πράσινη είτε είναι στην κόκκινη.  Τώρα όλοι βασικοί τουριστικοί προορισμοί είναι στο πορτοκαλί, λένε.

Από την πλευρά της η Tui σημειώνει ότι επιλέγει τις οδηγίες του υπουργείου Εξωτερικών. Από τη στιγμή που επιτρέπει το ταξίδι σε μία χώρα το υπουργείο, αυτή είναι προς επιλογή από τους ταξιδιώτες, εξηγεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...