302
Δύο από τις τραγουδίστριες που υποδύονται την Αγκνεθα Φέλτσκογκ και την Ανι-Φριντ Λίνγκσταντ σε συναυλία των ΑΒΒΑ Mania | YouTube

Οι Βρετανοί μιμητές των ABBA αλλάζουν το όνομά τους έπειτα από μήνυση του σουηδικού συγκροτήματος

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2022, 21:17
Δύο από τις τραγουδίστριες που υποδύονται την Αγκνεθα Φέλτσκογκ και την Ανι-Φριντ Λίνγκσταντ σε συναυλία των ΑΒΒΑ Mania
|YouTube

Οι Βρετανοί μιμητές των ABBA αλλάζουν το όνομά τους έπειτα από μήνυση του σουηδικού συγκροτήματος

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2022, 21:17

Δεκάδες συγκροτήματα προσπάθησαν να μοιάσουν στους ABBA, το πιο πετυχημένο ποπ συγκρότημα στον πλανήτη, τραγουδώντας τα δικά τους τραγούδια και διαλέγοντας παραπλήσια ονόματα.

Ενα από αυτά μάλιστα, τα πήγε πολύ καλά, τόσο που έχει παίξει ενώπιον τριών εκατομμυρίων φαν του σουηδικού συγκροτήματος, σε 30 χώρες, από το 1999 μέχρι σήμερα, δίνοντας συναυλίες αποκλειστικά με τραγούδια από το πλούσιο και δημοφιλές ρεπερτόριο των ΑΒΒΑ.

Τα μέλη του αλλάζουν κατά καιρούς, αλλά πάντα αποτελείται από δύο άντρες και δύο γυναίκες, που υποδύονται επί σκηνής τον Μπένι Αντερσον, την Αγκνεθα Φέλτσκογκ, την Ανι-Φριντ Λίνγκσταντ και τον Μπιον Ούλβεους, δηλαδή τα τέσσερα μέλη των ABBA.

Η επιτυχία των Βρετανών ABBA Mania δεν πέρασε απαρατήρητη από τους ίδιους τους ΑΒΒΑ, που μήνυσαν το συγκρότημα αποκαλώντας το «παρασιτικό» και κακή απομίμηση.

Βέβαια, περίμεναν 23 χρόνια για να καταθέσουν μήνυση και το έκαναν μόλις τον Δεκέμβριο, και αυτό μάλλον οφείλεται στην επανένωση των αληθινών ABBA, την κυκλοφορία νέου άλμπουμ τους μετά από 40 χρόνια και τις συναυλίες που θα δώσουν οι ψηφιακοί τους εαυτοί με αληθινούς μουσικούς στο Λονδίνο, τον Μάιο, σε μία αρένα που χτίσθηκε ειδικά για αυτόν τον σκοπό.

Οι δικηγόροι των ΑΒΒΑ ισχυρίστηκαν ότι το όνομα του άλλου συγκροτήματος θυμίζει πολύ το αληθινό και ότι κάποιος μπορεί να τους μπερδέψει. Πριν καταθέσουν τη μήνυση, είχαν ζητήσει από τους Βρετανούς να αλλάξουν το όνομά τους, αλλά αυτοί είχαν αρνηθεί.

Σύμφωνα με τον Guardian, οι δύο πλευρές τελικά τα βρήκαν εκτός δικαστηρίου χωρίς να γίνουν γνωστοί όλοι οι όροι της συμφωνίας, αλλά ένας από αυτούς είναι η αλλαγή του ονόματος.

Οι ABBA Mania έχουν προγραμματίσει περιοδεία στη Γαλλία τον Μάρτιο και στη Βρετανία τον Απρίλιο και έχουν εμφανιστεί στο παρελθόν στην ευρωπαϊκή και αμερικανική ήπειρο.

Το νέο άλμπουμ των ABBA, με τίτλο «Voyage», έφτασε στο νούμερο ένα των βρετανικών τσαρτ και χάρισε στους  σουηδούς υποψηφιότητες για βραβεία Grammy και Brit.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...