617
H Χίλαρι Κλίντον ενθουσιασμένη σε προεκλογική εκδήλωση στην Ομάχα. Πίσω της ο μεγαλοεπενδυτής και τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο Γουόρεν Μπάφετ | REUTERS/Dave Kaup

Οι τρεις… πλούσιοι σωματοφύλακες της Χίλαρι

Protagon Team Protagon Team 2 Αυγούστου 2016, 17:45
H Χίλαρι Κλίντον ενθουσιασμένη σε προεκλογική εκδήλωση στην Ομάχα. Πίσω της ο μεγαλοεπενδυτής και τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο Γουόρεν Μπάφετ
|REUTERS/Dave Kaup

Οι τρεις… πλούσιοι σωματοφύλακες της Χίλαρι

Protagon Team Protagon Team 2 Αυγούστου 2016, 17:45

Μάικλ Μπλούμπεργκ, Γουόρεν Μπάφετ, Μαρκ Κούμπαν. Αν δεν είναι οι τρεις… σωματοφύλακες της Χίλαρι Κλίντον σίγουρα είναι τρεις μεγιστάνες του πλούτου που δεν διστάζουν να σταθούν στο πλευρό της και να δηλώσουν δημοσίως την προτίμησή τους σε αυτήν.

Τελικά ο πλούτος είναι με το μέρος των Δημοκρατικών ή των Ρεπουμπλικανών; Εχουν έρθει τα πάνω κάτω; Οπως αναφέρει ο αμερικανικός ιστότοπος businessinsider.com, τις τελευταίες εβδομάδες η Χίλαρι Κλίντον είδε τρεις από τους σημαντικότερους επιχειρηματίες των ΗΠΑ να τάσσονται με το μέρος της. Η σημειολογία είναι ενδεικτική και προσήκουσα στο ρόλο που θέλει να διαδραματίσει η Χίλαρι Κλίντον σε αυτή τη εκλογική μάχη με το τελικό προορισμό τον Λευκό Οίκο. Τουτέστιν: να εμφανίσει ένα λαϊκό πρόσωπο, το οποίο όμως συνδυάζεται άνετα και με την επαφή της με τα ανώτατα κλιμάκια του πλούτου.

Τι δουλειά έχουν, όμως, οι πολυεκατομμυριούχοι στο πλευρό ενός Δημοκρατικού υποψήφιου; Το λογικό δεν θα ήταν να ταχθούν με το μέρος του Τραμπ; Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι σχεδόν αυταπόδεικτη.

Η Κλίντον απαντάει στον Τραμπ με το ίδιο νόμισμα: και οι τρεις επιχειρηματίες μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι «μάρτυρες» για το πόσο κακός μπίζνεσμαν είναι ο Τραμπ. Επιπλέον, η εμφάνισή τους δίπλα της μπορεί να τρελάνει τον Τραμπ, ο οποίος δεν αντέχει να βλέπει να προβάλλονται επιχειρηματίες που έχουν μεγαλύτερο πλούτο από τον δικό του.

Η αλήθεια είναι πικρή για τον υποψήφιο των Ρεπουμπλιακών: οι Μπλούμπεργκ, Μπάφετ και Κούμπαν είναι όλοι τους αυτοδημιούργητοι. Ο Κούμπαν, δε, που δεν μασάει ποτέ τα λόγια του, συνηθίζει να λέει ότι κάθε φορά που ο Τραμπ έπρεπε να πάρει μια σημαντική απόφαση στη ζωή του χρειαζόταν να ρωτάει τον… μπαμπάκα του και ότι ήταν εκείνος που του έδωσε κάποια εκατομμύρια δολάρια για να ξεκινήσει την καριέρα του.

2016-07-28T014731Z_621543_HT1EC7S04YQFX_RTRMADP_3_USA-ELECTION
Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ στο συνέδριο των Δημοκρατικών (Reuters)

Ακόμη πιο σκληρός εμφανίστηκε ο Μάικ Μπλούμπεργκ: «Ολοι εμείς έχουμε τα ονόματά μας στην πόρτα και ξέρουμε ότι αυτό μετράει όπως και ο λόγος μας. Δεν ισχύει το ίδιο με τον Τραμπ που κουβαλάει πλήθος δικαστικών μαχών, χρεοκοπιών, θυμωμένων μετόχων, εξαπατημένων επενδυτών και καταναλωτών. Ο Τραμπ λέει πως θέλει να κυβερνήσει τη χώρα όπως διοικεί τις επιχειρήσεις του. Ο Θεός ας μας βοηθήσει».

Ο Τραμπ απάντησε αμέσως αποκαλώντας τον Μπλούμπεργκ «μικρό αγόρι» και παραδέχθηκε πως θα ήθελε να του χτυπήσει τόσο δυνατά το κεφάλι μέχρι να κάνει σβούρες. Τόσο καλά και πολιτισμένα!

Ο πιο πλούσιος από την… τριάδα, ο Γουόρεν Μπάφετ ξεμπρόστιασε τον Τραμπ τη Δευτέρα με την υπόθεση της εταιρείας του Trump’s Hotels& Casino Resorts, από το… σωτήριο έτος 1995.

Ο Μπάφετ είπε πως εκείνη η εταιρεία πήγαινε τόσο καλά που για 10 χρόνια έχανε συνεχώς χρήματα. Δεν υπήρξε ούτε μια χρονιά που να έβγαλε κέρδος. Οσοι εμπιστεύτηκαν τον Τραμπ έχασαν σχεδόν όλα τα χρήματά τους. Η επένδυση πήγε στράφι και όταν προσπάθησε να πουλήσει την εταιρεία αυτή άξιζε ελάχιστα. Μάλιστα, ο Μπάφετ είπε με νόημα ότι δεν γνωρίζει κανέναν άλλο επιχειρηματία που να μιλάει συνεχώς για τις εταιρείες του που χρεοκόπησαν όπως το κάνει ο Τραμπ.

Όλα τα παραπάνω είναι… βούτυρο στο ψωμί της Κλίντον που θέλει να χτυπήσει τον Τραμπ στο σημείο που εκείνος θεωρεί ότι υπερέχει: στο επιχειρηματικό του δαιμόνιο. Θέλει να του «κολλήσει» την ετικέτα του ανθρώπου που έχει πετύχει πολλά στη γνωστή τηλεόραση των ριάλιτι και όχι στον πραγματικό κόσμο των επιχειρήσεων. Βέβαια, το έργο της δεν θα είναι εύκολο, καθώς παρά τις όποιες αποτυχίες του, ο Τραμπ παραμένει ένας πολύ πλούσιος άνθρωπος.

Γι’ αυτό στην υπηρεσία της έχουν ταχθεί άνθρωποι που αποδεδειγμένα είναι πιο επιτυχημένοι από αυτόν. Αυτό που αναμένουν οι αναλυτές στις ΗΠΑ είναι ότι οι τρεις επιχειρηματίες θα κάνουν ολοένα και πιο συχνή την παρουσία τους στην προεκλογική εκστρατεία της Κλίντον με σκοπό να καταδείξουν την… κακή σχέση του Τραμπ με το επιχειρείν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...