201
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι | REUTERS/Piroschka van de Wouw

Οι Τόρις θα στηρίξουν τη συμφωνία για το Brexit «αν πει η Τερέζα Μέι πότε παραιτείται»

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2018, 06:00
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι
|REUTERS/Piroschka van de Wouw

Οι Τόρις θα στηρίξουν τη συμφωνία για το Brexit «αν πει η Τερέζα Μέι πότε παραιτείται»

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2018, 06:00

Στροφή υπέρ της συμφωνίας αποχώρησης, αλλά με τελεσίγραφο προς την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, κάνει η πτέρυγα των σκληροπυρηνικών οπαδών του Brexit στο Συντηρητικό Κόμμα.

Δημοσίευμα των Times τους φέρει διατεθειμένους να υποστηρίξουν τη συμφωνία που έκλεισε η Μέι με την Ευρωπαϊκή Ένωση «αν πει πότε παραιτείται».

Οι Τόρις πιστεύεται ότι έχουν απαιτήσει από τη Μέι να ορίσει το χρονοδιάγραμμα για την αποχώρησή της από το αξίωμα της πρωθυπουργού και την ηγεσία του κόμματος για να αμβλυνθεί η αντίσταση στο σχέδιό της για το διαζύγιο, σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση.

Εάν η Μέι υποσχεθεί να παραιτηθεί λίγο καιρό μετά το Brexit, την 29η Μαρτίου 2019, αυτό θα μπορούσε να ηρεμήσει την κατάσταση στο εσωκομματικό σκηνικό, σύμφωνα με ανώτερα κυβερνητικά στελέχη, τα οποία επιδιώκουν η Βρετανία να κλείσει συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την ΕΕ όπως αυτή που οι Βρυξέλλες διαπραγματεύθηκαν με τον Καναδά.

Η στήριξη από την πλευρά των βουλευτών που θα επιθυμούσαν μια διαφορετική συμφωνία με την ΕΕ είναι καθοριστική για να περάσει αυτή που διαπραγματεύτηκε η Τερέζα Μέι. Χωρίς αυτούς είναι πιθανόν ότι η πρωθυπουργός δεν θα βρει την απαιτούμενη πλειοψηφία, οδηγώντας 18 μήνες διαπραγμάτευσης σε ναυάγιο, με δεδομένο ότι η ΕΕ ξεκαθάρισε πώς δεν θα κάνει καμία άλλη πρόταση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...