458
Η φωνή των πληγέντων ακούστηκε στον Μαραθώνιο της Αθήνας αλλά όχι στη Βουλή | INTIMEnews

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φοβούνται τους πυρόπληκτους στο Μάτι: «Οχι» στην ακρόασή τους στη Βουλή

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2018, 18:38
Η φωνή των πληγέντων ακούστηκε στον Μαραθώνιο της Αθήνας αλλά όχι στη Βουλή
|INTIMEnews

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φοβούνται τους πυρόπληκτους στο Μάτι: «Οχι» στην ακρόασή τους στη Βουλή

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2018, 18:38

Ο Παύλος Πολάκης μπορεί να έκανε πλάκα για τις ευθύνες της Ρένας Δούρου στην τραγωδία της 23ης Ιουλίου, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όμως, δείχνουν σε κάθε ευκαιρία ότι φοβούνται τη μήνιν των πληγέντων που πέντε μήνες μετά παλεύουν μόνοι τους να επουλώσουν τις πληγές τους.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την Τρίτη, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία απέρριψε αίτημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης να κληθούν σε ακρόαση εκπρόσωποι των πληγέντων από τις πυρκαγιές, προκειμένου να ενημερώσουν τη Βουλή σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υλοποίηση των μέτρων ανακούφισής τους και να πουν εάν αυτά τα μέτρα είναι επαρκή.

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για την παράταση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά και με βάση το σκεπτικό των κυβερνητικών βουλευτών το αίτημα ακρόασης των πυρόπληκτων απερρίφθη διότι όπως αναφέρθηκε, με τις εν λόγω ΠΝΠ επικυρώνονται πράξεις και μέτρα που ήδη υλοποιούνται και ο Κανονισμός της Βουλής δίνει δυνατότητα διεξοδικής ενημέρωσης των κομμάτων, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, είτε με συζήτηση στην Ολομέλεια είτε με συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, σε ξεχωριστές συνεδριάσεις.

Ο εισηγητής της ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου, κατηγόρησε την κυβερνητική πλειοψηφία ότι δεν δέχθηκε την ακρόαση των πληγέντων από τις πυρκαγιές διότι απλούστατα φοβάται τον διάλογο.

Προανήγγειλε, όμως, ότι η ΝΔ θα καταθέσει αίτημα ενημέρωσης για το τι συμβαίνει ειδικά στις περιοχές της ανατολικής Αττικής.

«Θέλουμε να έρθουν εδώ οι φορείς και να τους ρωτήσουμε για την κατάσταση μετά τις πυρκαγιές», ανέφερε από την πλευρά του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Κουτσούκος.

Όπως είπε, επιμένοντας στην ανάγκη ακρόασης των πληγέντων, εκτός από την ενημέρωση για τον βαθμό υλοποίησης των μέτρων και κατά πόσο είναι επαρκή,  εξίσου σημαντικό είναι να ενημερωθεί η Βουλή και σε ποιο στάδιο βρίσκονται τα μέτρα πρόληψης για να αποτραπεί μία νέα τραγωδία, δηλαδή, για να αποτραπούν οι πλημμύρες μετά τις φονικές και καταστροφικές πυρκαγιές.

Ο βουλευτής της ΔΗΣΥ σημείωσε επίσης ότι απαιτείται διαφάνεια για τον ειδικό λογαριασμό που συστάθηκε για τους πυρόπληκτους.

«Η διαδικασία είναι στενή. Συζητάμε μέτρα που εφαρμόζονται και πρέπει να πάρουν τη νόμιμη διαδικασία», αντέτεινε ο προεδρεύων, Χρήστος Μπγιάλας (ΣΥΡΙΖΑ).

«Οι εκπρόσωποι των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές, όπως και εκπρόσωποι των νησιωτών, μπορούν να έρθουν και να πουν αν τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί είναι επαρκή ή όχι και τι δυσκολίες έχουν», τόνισε με τη σειρά της η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου.

«Οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου γίνονται για να επικυρώσουν τα μέτρα, δεν είναι απολογιστική διαδικασία. Αν θέλετε απολογισμό υπάρχουν διαδικασίες άλλες», επέμεινε ο κ. Μπγιάλας.

«Η κυβέρνηση δεν θέλει να ακούγονται πολλά παράπονα μάλλον…», του απάντησε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Δημήτρης Καβαδέλλας.

«Αυτήν τη στιγμή, δηλαδή, αποκλείσατε τους εκπροσώπους των πυρόπληκτων να έρθουν να σας πουν ότι μετά από τέσσερις μήνες δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Αυτό κάνατε», παρατήρησε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος.  

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...