463
Ο βασιλιάς Κάρολος Γ' κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα σουπερμάρκετ Morrisons, στο Γιορκσάιρ | REUTERS/Russell Cheyne/Pool

Οι συμβουλές του Καρόλου για το τέλειο ψητό

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2022, 10:45
Ο βασιλιάς Κάρολος Γ' κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα σουπερμάρκετ Morrisons, στο Γιορκσάιρ
| REUTERS/Russell Cheyne/Pool

Οι συμβουλές του Καρόλου για το τέλειο ψητό

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2022, 10:45

Μπορεί ο βασιλιάς Κάρολος να μην είναι υπεύθυνος για το τι θα φάνε στο Παλάτι και, κυρίως, πώς θα το μαγειρέψουν, όταν όμως βρέθηκε μπροστά σε πιάτα με λαχταριστά φαγητά στην κουζίνα της αλυσίδας σουπερμάρκετ Morrisons, στο Μπράντφορντ, αποκάλυψε τα μαγειρικά μυστικά του.

«Νομίζετε ότι δεν μαγειρεύω ποτέ; Κι όμως! Ξέρω πώς φτιάχνεται το τέλειο κυριακάτικο ψητό», είπε στους μάγειρες. Και εκείνοι άνοιξαν τα αυτιά τους και περίμεναν με αγωνία να τον ακούσουν: «Ε, λοιπόν, το μυστικό δεν βρίσκεται στο κρέας, αλλά στις πατάτες. Για να φτιάξεις το τέλειο ψητό πρέπει οι πατάτες να ψηθούν μέσα στο λίπος που βγάζει το μοσχάρι», είπε ο βασιλιάς.

Στην κουζίνα της εταιρείας, όπου εργάζονται πάνω σε ιδέες για νέα πιάτα, του παρουσίασαν ένα ψητό μοσχαρίσιο παϊδάκι: «Μμμ! Ακαταμάχητη μυρωδιά» είπε κοιτάζοντάς το και οι Times το περιέγραψαν τόσο ωραία, που σχεδόν το μυρίσαμε και εμείς.

Ο βασιλιάς Κάρολος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα παϊδάκια (REUTERS / Russell Cheyne / Pool)

Συζητώντας με τον σεφ Μαρκ Ρίτσμοντ για το πώς να μαγειρέψεις «στην αρχή γρήγορα με δυνατή φωτιά και μετά αργά και με σιγανή φωτιά», ο βασιλιάς ρώτησε: «Και με τις ψητές πατάτες τι γίνεται; Αυτό είναι το κλειδί, έτσι δεν είναι; Να ψήνονται στο ζουμί σιγά σιγά»

Αφού άκουσε τον Ρίτσμοντ να δίνει λεπτομέρειες και για όλα τα άλλα πιάτα που παρουσίασαν, συμπεριλαμβανομένου του σολομού τριπλού καπνίσματος με κρέμα από φρέσκα μυρωδικά και λαχανικά τουρσί με ουίσκι, στο τέλος γέλασε: «Σου έχει μείνει καθόλου όρεξη ύστερα από αυτές τις περιγραφές;».

Ο βασιλιάς Κάρολος έδειξε ενδιαφέρον και για τα αυγά με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα. Ρώτησε αν τα χρεώνουν περισσότερο από τα άλλα, με τους ανθρώπους του σουπερμάρκετ να του απαντούν ότι «πληρώνουμε περισσότερα τους παραγωγούς για να τα έχουμε και χρεώνουμε τους πελάτες λίγο περισσότερο, αλλά όχι πάρα πολύ, γιατί θέλουμε να τους φέρουμε στη φιλοσοφία του καθαρού μηδέν (άνθρακα)». (Τα αυγά αυτά γεννιούνται από λευκές κότες που βοσκούν ελεύθερες σε ανοιχτά βοσκοτόπια και τρέφονται με καλλιέργειες απαλλαγμένες από γενετικώς τροποποιημένους οργανισμούς).

Ο Κάρολος στάθηκε και στα αυγά με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα (REUTERS/Russell Cheyne/Pool)

Ηθελε, επίσης, να μάθει αν βγάζουν καλό χρώμα κρόκου. «Το χρώμα του κρόκου και η συνοχή του είναι πολύ σημαντικά» είπε ο βασιλιάς και ρώτησε λεπτομέρειες για τη γρίπη των πτηνών.

Η υπεύθυνη των ιχθυοπωλείων αποκάλυψε στους Times ότι ένα από τα αγαπημένα ψάρια του βασιλιά είναι ο μπακαλιάρος. Και προσέθεσε: «Ο μπακαλιάρος έχει αρχίσει να γίνεται πιο δημοφιλής στους πελάτες. Και για να βοηθήσουμε με το αυξανόμενο κόστος ζωής, τον κόβουμε σε διάφορα μεγέθη και τα πουλάμε σε διαφορετικές τιμές».

Ενα από τα αγαπημένα ψάρια του Καρόλου είναι ο μπακαλιάρος (REUTERS/Russell Cheyne/Pool)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...