446
|

Οι πρώτες 100 υποψηφιότητες της συμμαχίας «Πράσινο & Μωβ»

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2023, 16:46

Οι πρώτες 100 υποψηφιότητες της συμμαχίας «Πράσινο & Μωβ»

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2023, 16:46

Τα πρώτα 100 ονόματα υποψηφίων της έδωσε στη δημοσιότητα την Πέμπτη η συμμαχία Πράσινο & Μωβ, η οποία αποτελείται από τα κόμματα των Οικολόγων Πρασίνων, των Πρασίνων, των Πρασίνων – Αλληλεγγύη, το Βολτ Ελλάδας, το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, το Κόμμα για τα Ζώα και το «οικοφεμινιστικό qυίνιμα Κύκλος», ενόψει των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου.

Ο συνασπισμός των παραπάνω πολιτικών δυνάμεων, οι οποίοι συμπορεύονται σε μεγάλο βαθμό με την πολιτική ομάδα των Πράσινων/EFA στο Ευρωκοινοβούλιο και σε άλλα διεθνή προοδευτικά φόρα διαλόγου, κατά τη διακύρηξή του, «φιλοδοξεί να προσθέσει χρώμα στην ελληνική Βουλή, να αλλάξει τόσο τον τρόπο που ασκείται η πολιτική, όσο και τις πολιτικές επιλογές, αλλά και τους πολιτικούς συσχετισμούς».

Στα ψηφοδέλτια της συμμαχίας Πράσινο & Μωβ, της οποίας συνεπικεφαλής είναι ο Δομήνικος Χρυσίδης (επιστήμονας κοινωνικής πολιτικής που ειδικεύεται σε θέματα αξιολόγησης δημόσιων πολιτικών, διεθνούς ανάπτυξης και βιωσιμότητας) και η Βασιλική Γραμματικογιάννη (δημοσιογράφος που ειδικεύεται σε περιβαλλοντικά θέματα), συμμετέχουν τόσο παλιότερα όσο και πολλά νέα στελέχη του οικολογικού-πράσινου, φιλοευρωπαϊκού και φιλοζωικού χώρου.

Μεταξύ αυτών συμμετέχουν δύο πρώην ευρωβουλευτές των Πρασίνων, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος και ο Νίκος Χρυσόγελος, και ο πρώην δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης.

Επίσης συμμετέχουν «πολλά στελέχη της αυτοδιοίκησης που έχουν ιδρύσει το δίκτυο 72 πράσινων αυτοδιοικητικών», «ενεργοί πολίτες σε θέματα δημοκρατίας, δικαιωμάτων, προστασίας του ανθρώπου, της φύσης και των ζώων», «πανεπιστημιακοί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό», καθώς και «ακτιβιστές, άνθρωποι της κοινωνίας των πολιτών, στελέχη που ξεκινώντας από διαφορετικές αφετηρίες, κοινωνικές και πολιτικές», συναντώνται στη συμμαχία των επτά πολιτικών δυνάμεων.

Το Πράσινο & Μωβ υπόσχεται «να προωθήσει στη Βουλή και στην κοινωνία σύγχρονες, οικολογικές απαντήσεις με αλληλεγγύη και σεβασμό στον Ανθρωπο, τη Φύση και τα Ζώα. Μια δίκαιη, βιώσιμη δυναμική οικονομία για όλους και όλες. Να στηρίξει ενεργά και σταθερά τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Την προστασία και του κλίματος και της φύσης. Την κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή, καθώς και την ισότητα, σε μια πράσινη και ομόσπονδη Ευρώπη αξιών και δικαιοσύνης».

«Οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις», συνεχίζει η ανακοίνωση, «πρόδωσαν και εξαπάτησαν την ψήφο εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού. Κυβέρνησαν με διάφορους τρόπους και συνδυασμούς και απέτυχαν. Εσπειραν τη διχόνοια, το φόβο, την ανασφάλεια, το ψέμα, την ανισότητα, τον ρατσισμό. Πούλησαν και λεηλάτησαν τον πλούτο της χώρας, την αξιοπρέπεια και τη υπερηφάνεια των πολιτών.

»Ηρθε πλέον η ώρα της αλήθειας, της ενίσχυσης της δημοκρατίας, της διαφάνειας, του κράτους δικαίου, των πράσινων πολιτικών, της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής, της δικαιοσύνης, της ανατροπής με ευοίωνη ευρωπαϊκή πλεύση. Είναι η ώρα να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και να ξαναγεννηθεί η ελπίδα στα έδρανα της Βουλής με έργα και πράξεις από τη συμμαχία Πράσινο & Μωβ».

  • Μπορείτε να δείτε τη λίστα με τις 100 πρώτες υποψηφιότητες του Πράσινο & Μωβ κάνοντας κλικ εδώ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...