327
Μακέτα για το μνημείο «Citizens In Motion» της Ενοποιημένης Γερμανίας | Milla & Partner

Οι νυχτερίδες καθυστερούν την παράδοση του μνημείου της ενωμένης Γερμανίας

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2019, 13:01
Μακέτα για το μνημείο «Citizens In Motion» της Ενοποιημένης Γερμανίας
|Milla & Partner

Οι νυχτερίδες καθυστερούν την παράδοση του μνημείου της ενωμένης Γερμανίας

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2019, 13:01

Τεχνικές δυσκολίες, διαφωνίες ως προς την χρηματοδότηση και ένας προϋπολογισμός που διαρκώς εκτοξεύεται.

Και όμως, αυτό που τελικά καθυστερεί την παράδοση του μνημείου της ενωμένης Γερμανίας, που αναγείρεται εδώ και πάνω από μια οκταετία στο Βερολίνο με τίτλο Citizens In Motion, είναι μια αποικία νυχτερίδων.

Πάνω από εξήντα νυχτόβια θηλαστικά του σπάνιου είδους Daubenton έχουν μετατρέψει το Citizens In Motion σε μόνιμη κατοικία τους, μεταθέτοντας εις τας… καλένδας τα εγκαίνιά του, που ούτως ή άλλως είχαν καθυστερήσει και δεν προλάβαιναν καν την 30η επέτειο από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, στις 9 Νοεμβρίου.

Οι νυχτερίδες ζουν κανονικά μέσα στο σχεδιαζόμενο, μήκους 50 μέτρων, ατσάλινο μπολ που θα χωράει μέσα του μεχρι 1.400 άτομα την φορά και θα εκπροσωπεί την ένωση των δυο Γερμανιών.

Οι πλέον συντηρητικές εκτιμήσεις μιλάνε πλέον για εγκαίνια τον Οκτώβριο του 2020 καθώς τώρα πρέπει οι νυχτερίδες να απομακρυνθούν ειρηνικά από εκεί και να μεταφερθούν σε ένα άλλο σημείο της γερμανικής πρωτεύουσας.

Όπως αναφέρει η Guardian, η προσεκτική απομάκρυνσή τους και η κατασκευή ενός νέου σπιτιού για αυτές θα αυξήσουν και άλλο το τελικό κόστος ενός έργου που έχει ήδη υπερβεί δραματικά τον αρχικό προϋπολογισμό, που από 10 εκατ. ευρώ, μέσα σε μια δεκαετία ανέβηκε στα 17 εκατ. ευρώ και πλέον πάει να ανέλθει μέχρι τα 20.

Η απόφαση για την ανέγερση του μνημείου ελήφθη από το Μπούντεσταγκ το 2007 με την κατασκευή του να έχει αρχίσει εδώ και σχεδόν μια οκταετία, αλλά το Citizens in Motion τελικά αποδεικνύεται… το Γεφύρι της Αρτας για την Καγκελαρία.

Νυχτερίδα του είδους Daubenton (Wikipedia)

Η πρωτοβουλία για την προστασία των νυχτερίδων και την προσεκτική τους μεταστέγαση κάπου αλλού πάρθηκε από την φιλοζωική οργάνωση Nabu, η οποία θα επιβλέψει την όλη διαδικασία, συστήνοντας στους ιθύνοντες πως, βάσει των συνηθειών τους, από την στιγμή που οι νυχτερίδες απομακρυνθούν από το γιγάντιο ατσάλινο μπολ, θα τοποθετηθεί αμέσως ένας εξίσου υπερμεγέθης μουσαμάς που θα τις εμποδίσει από το να πλησιάσουν ξανά το μνημείο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...