234
Λουκ Σκάιγουόκερ εναντίον Νταρθ Βέιντερ στο «Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται» (1980) | ΙΜDB

Οι μάχες με… τα φωτόσπαθα των Τζεντάι είναι πλέον επίσημο άθλημα στη Γαλλία

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2019, 20:17
Λουκ Σκάιγουόκερ εναντίον Νταρθ Βέιντερ στο «Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται» (1980)
|ΙΜDB

Οι μάχες με… τα φωτόσπαθα των Τζεντάι είναι πλέον επίσημο άθλημα στη Γαλλία

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2019, 20:17

Οι μάχες με lightsaber είναι πλέον επίσημο άθλημα στη Γαλλία, όπως σημειώνει σχετικό ρεπορτάζ της Guardian.

Χαράς ευαγγέλια για τους απανταχού οπαδούς των ταινιών Star Wars λοιπόν, καθώς θα μπορούν να συμμετέχουν σε αγώνες με τα χαρακτηριστικά φωτισμένα σπαθιά των Τζεντάι.

Η Γαλλική Ομοσπονδία Ξιφασκίας (French Fencing Federation) αναγνώρισε λοιπόν το «lightsaber dueling» (μονομαχίες με φωτόσπαθο) ως επίσημο άθλημα που όπως προσθέτει «προάγει το ευ αγωνίζεσθαι και την καλή σωματική υγεία».

Σχετικά με τους κανόνες του αγώνα, οι δύο αντίπαλοι μπαίνουν σε έναν κύκλο με το δικό τους φωτόσπαθο και μονομαχούν.

Για κάθε χτύπημα στο σώμα ή το κεφάλι ανταμείβονται με 5 πόντους, στα χέρια ή τα πόδια με 3 πόντους και την παλάμη με έναν πόντο.

Ο πρώτος που φτάνει τους 15 πόντους ή όποιος έχει τους περισσότερους μετά από τρία λεπτά αγώνα, ανακηρύσσεται νικητής από τον αρμόδιο διαιτητή (κανονικής) ξιφασκίας.

Όσο για τα φωτόσπαθα, αυτά πρέπει να έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές, δηλαδή να είναι μια ρέπλικα με χειρολαβή από πολυανθρακικό υλικό προκειμένου να φωτίζεται από τα σχετικά φωτάκια LED.

Μαζί με τον υπόλοιπο εξοπλισμό, όπως μάσκες και προστατευτικά σώματος, το κόστος για να κατεβείτε σε έναν αγώνα αγγίζει τα 400 ευρώ.

«Δεν υπάρχει φυσικά κάποια προοπτική για το άθλημα προκειμένου να ενταχθεί στο καλεντάρι των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά στο μέλλον… ποιος ξέρει; Ίσως οι μερικές εκατοντάδες που το εξασκούν, αυξηθούν κατά πολύ και δικαιολογήσουν την ένταξη του σε μια Ολυμπιάδα», καταλήγει το δημοσίευμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...