192
Ο καθηγητής Μανώλης Δερμιτζάκης στην εμφάνιση του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ | YouTube

«Οι μαγαζάτορες ίσως να βάλουν τάξη στις πλατείες»

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2021, 09:28
Ο καθηγητής Μανώλης Δερμιτζάκης στην εμφάνιση του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ
|YouTube

«Οι μαγαζάτορες ίσως να βάλουν τάξη στις πλατείες»

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2021, 09:28

Η βελτίωση που παρουσιάζουν τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα μας είναι απόλυτα σχετιζόμενη με τα «μικρά ανοίγματα» που έχουν γίνει, εκτίμησε σε δηλώσεις του, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, τασσόμενος ανοιχτά υπέρ του ανοίγματος της εστίασης.

Οπως είπε, δεν πρέπει να καθορίζει η πίεση στα νοσοκομεία τις αποφάσεις σχετικά με την κοινωνία. «Πρέπει δυστυχώς να είμαστε πιο στυγνοί», δήλωσε, σημειώνοντας ότι μπορεί να αποτελεί κριτήριο τι θα γίνει με ορισμένους ασθενείς και οι αποφάσεις για την κοινωνία πρέπει να λαμβάνονται χωρίς συναισθηματισμούς.

Στην Ελλάδα, εξήγησε, εφαρμόστηκαν από τα πιο σκληρά lockdown που άσκησαν μεγάλες πιέσεις, χωρίς ωστόσο, τα μέτρα να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Γεγονός που οδήγησε τη χώρα σε έναν φαύλο κύκλο αντιμετώπισης.

Και για τον συνωστισμό χιλιάδων νέων σε πλατείες, το βράδυ του Σαββάτου, σχολίασε ότι τέτοιες εκδηλώσεις δεν είναι ευχάριστες και πρέπει να μπουν σε ένα πλαίσιο.

Κατά την άποψη του καθηγητή, τα «μικρά ανοίγματα» πρέπει να συνεχιστούν ώστε να δοθεί μία λύση στους πολίτες να κοινωνικοποιηθούν.

«Σε μια πλατεία όπως του Βαρνάβα, με πολλά καφέ, αντί για ασύντακτες συγκεντρώσεις μπορεί οι μαγαζάτορες να καταφέρουν να βάλουν τάξη καλύτερα από την αστυνομία», εκτίμησε ο κ. Δερμιτζάκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...