252
Φιαλίδιο με το εμβόλιο της AstraZeneca (φωτογραφία αρχείου) | REUTERS /Yves Herman

Οι ΗΠΑ διακόπτουν την παραγωγή εμβολίου της AstraZeneca από εργοστάσιο της Βαλτιμόρης

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2021, 14:15
Φιαλίδιο με το εμβόλιο της AstraZeneca (φωτογραφία αρχείου)
|REUTERS /Yves Herman

Οι ΗΠΑ διακόπτουν την παραγωγή εμβολίου της AstraZeneca από εργοστάσιο της Βαλτιμόρης

Protagon Team Protagon Team 5 Απριλίου 2021, 14:15

Η αμερικανική κυβέρνηση διέκοψε την παραγωγή του εμβολίου για τον κορονοϊό της φαρμακευτικής εταιρείας AstraZeneca από εργοστάσιο της Βαλτιμόρης, καθώς λίγες ημέρες νωρίτερα καταστράφηκαν από ανθρώπινο λάθος 15 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson (εδώ), σύμφωνα με τους New York Times (ΝΥΤ).

Η J&J ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «αναλαμβάνει εφεξής την πλήρη ευθύνη» όσον αφορά την παραγωγή της δραστικής ουσίας του εμβολίου της στο εργοστάσιο της εταιρείας Emergent BioSolutions. Ωστόσο, δεν διευκρίνισε εάν θα αναλάβει πλήρως τη διεύθυνση του εργοστασίου.

Υπενθυμίζεται ότι το εργοστάσιο της BioSolutions μπέρδεψε τα υλικά από τα οποία παρασκευάζονται τα εμβόλια της J&J με τις πρώτες ύλες για το εμβόλιο της AstraZeneca, όπως γράφουν οι Times του Λονδίνου.

Σύμφωνα πάντα με τους ΝΥΤ, η AstraZeneca ανέφερε ότι θα συνεργαστεί με την κυβέρνηση Μπάιντεν, ώστε να βρεθεί άλλη εγκατάσταση που θα παράγει το εμβόλιό της.

Η κίνηση του υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ σημαίνει ότι το εργοστάσιο Emergent BioSolutions πλέον θα κατασκευάζει αποκλειστικά το εμβόλιο της J&J, το οποίο χορηγείται σε μία δόση.

Σκοπός είναι να αποφευχθούν προβλήματα στο μέλλον, όπως αυτό που οδήγησε στην καταστροφή των 15 εκατ. δόσεων.

Την περασμένη εβδομάδα, ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, δρ Αντονι Φάουτσι, είχε δηλώσει ότι οι ΗΠΑ ενδέχεται να μη χρειαστούν το εμβόλιο της AstraZeneca, ακόμη κι αν λάβει έγκριση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, καθώς οι ποσότητες που έχουν από την Pfizer, τη Moderna και την J&J ίσως αποδειχθούν επαρκείς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...