H «οικογενειακή» φωτογραφία μετά την εκδήλωση - με την Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη στο κέντρο | Twitter/Mareva Grabowski-Mitsotaki
Επικαιρότητα

Οι γυναίκες της ΝΔ κατέλαβαν τον… κάμπο

«Απόβαση» των κυριών της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Λάρισα σε εκδήλωση όπου η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη περιέγραψε την κοινωνική πολιτική της ΝΔ σχετικά με τις γυναίκες, την οικογένεια και τα παιδιά
Protagon Team

Ηταν μια εκδήλωση από αυτές που συνηθίζει να κάνει το τελευταίο διάστημα η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, σύζυγος του προέδρου της ΝΔ. Μια εκδήλωση με έντονο το θηλυκό στοιχείο, συστράτευση όλων –ή σχεδόν όλων– των κυριών της παράταξης και θέμα την οικογένεια –ένας τρόπος να διεισδύσει η ΝΔ στη δεξαμενή των γυναικών ψηφοφόρων, οι οποίες κατά κάποιες έρευνες δεν είναι το προνομιακό πεδίο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυτή τη φορά ωστόσο, η προεκλογικού χαρακτήρα συγκέντρωση με θέμα «Σύγχρονες Πολιτικές για την Οικογένεια» δεν έγινε στην Αθήνα, αλλά στη Λάρισα. Οπου εκτός της κυρίας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, παρέστησαν: η Μαρία Αντωνίου, βουλευτής Καστοριάς, η Φωτεινή Αραμπατζή, βουλευτής Σερρών, η Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, βουλευτής Β΄ Αθηνών και υποψήφια ευρωβουλευτής, η Σοφία Βούλτεψη, βουλευτής Β΄ Αθηνών, η Αννα Καραμανλή, βουλευτής Β΄ Αθηνών, η Κατερίνα Μάρκου, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και υποψήφια ευρωβουλευτής καθώς και η Ελενα Ράπτη, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης.

Στην ομιλία της, η κυρία Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη αναφέρθηκε στην ανάγκη προστασίας της οικογένειας, υποστηρίζοντας ότι «η ΝΔ ιεραρχεί τα προβλήματα της οικογένειας, των γυναικών και των παιδιών».

Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «η οικογένεια παραμένει στο πρώτο κύτταρο της κοινωνίας και για αυτό τον λόγο οι πολιτικές για την προστασία της είναι καθοριστικές για τον συνολικό κορμό μιας χώρας».

Οι άλλες ομιλήτριες αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στον ρόλο της γυναίκας στην σύγχρονη κοινωνία, αλλά και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, στον ρόλο των υποστηρικτικών δομών, όπως οι παιδικοί σταθμοί, αλλά και στο πρόβλημα της σεξουαλικής παιδικής κακοποίησης.

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης οι τρεις βουλευτές της ΝΔ στον νομό Λάρισας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας και Γιώργος Κατσιαντώνης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων Ρένα Καραλαριώτου.