282
Κάτι τρέχει με τον Ενιο Μορικόνε: χαρακτήρισε ή όχι τον Ταραντίνο «κρετίνο»; Το γερμανικό Playboy επιμένει πως ναι | EPA/BALAZS MOHAI

Οι Γερμανοί επιμένουν: «Ο Μορικόνε όντως χαρακτήρισε κρετίνο τον Ταραντίνο»

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2018, 14:52
Κάτι τρέχει με τον Ενιο Μορικόνε: χαρακτήρισε ή όχι τον Ταραντίνο «κρετίνο»; Το γερμανικό Playboy επιμένει πως ναι
|EPA/BALAZS MOHAI

Οι Γερμανοί επιμένουν: «Ο Μορικόνε όντως χαρακτήρισε κρετίνο τον Ταραντίνο»

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2018, 14:52

Οπως ήταν αναμενόμενο, υπάρχει συνέχεια στο viral σίριαλ για το αν ο ιταλός συνθέτης Ενιο Μορικόνε αποκάλεσε ή όχι τον αμερικανό σκηνοθέτη Κουέντιν Ταραντίνο «κρετίνο» σε συνέντευξή του, στο γερμανικό Playboy.

Υστερα από τον σάλο που προκλήθηκε, ο ενενηντάχρονος Μορικόνε έσπευσε το βράδυ της Κυριακής 11 Νοεμβρίου 2018 να τονίσει με ανακοίνωσή του, ότι δεν είπε ποτέ κάτι τέτοιο για τον Ταραντίνο, ότι τον θαυμάζει απεριόριστα και ότι του έκανε τεράστια εντύπωση αυτό το άρθρο που «φέρεται ως συνέντευξή μου».

Η γερμανική έκδοση του συγκεκριμένου περιοδικού πέρασε σήμερα, Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018 στην αντεπίθεση, στέλνοντας σχετική ανακοίνωση στη βρετανική εφημερίδα Guardian:  «Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι ο Ενιο Μορικόνε αρνείται ότι έδωσε συνέντευξη στο γερμανικό Playboy. Για την ακρίβεια, η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουνίου 2018 στο σπίτι του στη Ρώμη. Η συνέντευξη κανονίστηκε μέσω της εταιρείας προώθησης συναυλιών Semmel Concerts, μέλη της οποίας ήταν επίσης παρόντα. Επίσης, μας μπέρδεψε ο ισχυρισμός του ότι δεν είπε όντως τα συγκεκριμένα πράγματα που δημοσιεύτηκαν».

Υστερα από τα αποσπάσματα που δημοσιεύτηκαν στο Ιντερνετ ως πρόγευση του τεύχους Δεκεμβρίου 2018, ο Μορικόνε απείλησε μάλιστα ότι σκοπεύει να κινηθεί νομικά ενάντια στο γερμανικό περιοδικό.

Το άρθρο που περιείχε τα επίμαχα αποσπάσματα από τη συνέντευξη, δημοσιεύτηκε διαδικτυακά προκειμένου να συμπέσει με τα ενενηκοστά γενέθλια του σπουδαίου συνθέτη, που ήταν το περασμένο Σάββατο, 10 Νοεμβρίου. Το υπέγραφε ο συντάκτης Μάρσελ Αντερς και ύστερα από την απειλή του Μορικόνε «κατέβηκε» από το site του γερμανικού Playboy. Τώρα όμως, επανήλθε.

Κάποιοι σχολιάζουν ότι ίσως ο Μορικόνε να είπε όντως τα όσα είπε, αλλά ως ένας άνθρωπος μιας άλλης εποχής, που δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει με πόσο ιλιγγιώδεις ταχύτητες κυκλοφορεί μία τόσο θανατηφόρα δήλωση στο Διαδίκτυο, στη συνέχεια προσπάθησε να την πάρει πίσω.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...