456
O Κώστας Σκαναδαλίδης στην ομιλία του κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας. Η οποία σχολιάστηκε από τον Πρωθυπουργό | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Οι δύο αναφορές του Μητσοτάκη, σε Σκανδαλίδη και Novartis, που ενόχλησαν το ΚΙΝΑΛ

Protagon Team Protagon Team 31 Ιανουαρίου 2022, 00:02
O Κώστας Σκαναδαλίδης στην ομιλία του κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας. Η οποία σχολιάστηκε από τον Πρωθυπουργό
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Οι δύο αναφορές του Μητσοτάκη, σε Σκανδαλίδη και Novartis, που ενόχλησαν το ΚΙΝΑΛ

Protagon Team Protagon Team 31 Ιανουαρίου 2022, 00:02

Δύο σημεία της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη την Κυριακή στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας, προκάλεσαν την αντίδραση του Κινήματος Αλλαγής, έστω και υπό τη μορφή μιας δήλωσης του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου, για το ένα εξ αυτών.

Ο κ. Βενιζέλος άσκησε κριτική στον Πρωθυπουργό επειδή όταν απαίτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει συγγνώμη για την εμπλοκή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έξι στελεχών της ΝΔ στη λεγόμενη «σκευωρία» της Novartis, αγνόησε τον Γιάννη Στουρνάρα αλλά και στελέχη του ΚΙΝΑΛ — και τον ίδιο.

«Δύο πρώην Πρωθυπουργοί, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Πικραμμένος, τέσσερα στελέχη του κόμματός μας, οι κύριοι Αβραμόπουλος, Γεωργιάδης, Λυκουρέντζος και Σαλμάς, στοχοποιήθηκαν στο πλαίσιο αυτής της σκευωρίας. Ολων οι υποθέσεις αρχειοθετήθηκαν από τη Δικαιοσύνη. Πότε επιτέλους θα έχετε το θάρρος να τους ζητήσετε συγγνώμη;», είπε ο κ. Μητσοτάκης, προκαλώντας την αντίδραση του κ. Βενιζέλου. Ο οποίος ανέφερε:

«Ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα του ζήτησε επιτακτικά -μιλώντας εκ μέρους της παράταξής του, όπως τόνισε- να ζητήσει συγγνώμη από τα πολιτικά πρόσωπα που κατέστησαν στόχος της “σκευωρίας Novartis”. Μνημόνευσε δε ως τέτοια τους πρώην πρωθυπουργούς Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Πικραμμένο και τους υπουργούς Δημήτρη Αβραμόπουλο, Αδωνι Γεωργιάδη,  Ανδρέα Λυκουρέντζο και Μάριο Σαλμά. Δεν ανέφερε το όνομα του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, των πρώην υπουργών Ανδρέα Λοβέρδου και Γιώργου Κουτρουμάνη και το δικό μου ως πρώην αντιπρόεδρου της κυβέρνησης και πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ γιατί προφανώς δεν ανήκουμε στην παράταξή του.

»Οταν όμως ο Πρωθυπουργός αναφέρεται στη Βουλή σε μια σκευωρία που έθεσε στο στόχαστρό της την ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας δια του ευτελισμού της Δικαιοσύνης δεν δικαιούται να διαχωρίζει τα πρόσωπα που κατέστησαν στόχος με κομματικά κριτήρια. Το μόνο κριτήριο είναι θεσμικό.

»Ο κ. Μητσοτάκης όφειλε να καταστήσει σαφές ότι υπερασπίζεται τους θεσμούς και όχι στελέχη της παράταξής του».

Αλλά υπήρξε και άλλο ένα σημείο της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη που προκάλεσε αντιδράσεις στο ΚΙΝΑΛ. Ήταν μια προσωπική αναφορά του Πρωθυπουργού στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κινήματος Αλλαγής, Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος στην ομιλία του την Παρασκευή είχε πει πως «αυτό το Κίνημα, που άνοιξε πλησίστια τα πανιά του, δεν χωρά στο διαμέρισμα μιας πολυκατοικίας, όπου προσπαθεί να το χωρέσει ο Πρωθυπουργός. Δεν επιστρέφουμε απλά από το παρελθόν του οποίου σήμερα αναγνωρίζεται ξανά η αξία και η προσφορά του. Ερχόμαστε από το μέλλον».

Ο κ. Μητσοτάκης ακούστηκε σαν να ειρωνεύεται τον 69χρονο πολιτικό, καθώς του είπε: «Κύριε Σκανδαλίδη, σας άκουσα να καταλήγετε την ομιλία σας λέγοντας εσείς ο ίδιος ότι “ερχόμαστε από το μέλλον”. Τώρα να το λέτε εσείς είναι και λίγο τραβηγμένο, συγγνώμη».

Αυτή η αναφορά, κάπως ανοίκεια με τον πολιτικό πολιτισμό του Πρωθυπουργού, σχολιάστηκε εμμέσως πλην σαφώς σε μια ανάρτηση του εκπροσώπου Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Δημήτρη Μάντζου, ο οποίος το βράδυ της Κυριακής έγραψε στο Twitter:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...