450
Δια του αρμόδιου τομεάρχη της, βουλευτή Κιλκίς Γιώργου Γεωργαντά, η ΝΔ ζητεί από την υπουργό Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου εξηγήσεις και αναλυτικά όλα τα στοιχεία για τους κατ΄εξαίρεση διορισμούς πάσης φύσεως μετακλητών και ειδικών συμβούλων | INTIMEnews

Oι διορισμοί του ΣΥΡΙΖΑ στοίχισαν έναν ολόκληρο ΕΝΦΙΑ στους φορολογουμένους

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2018, 15:00
Δια του αρμόδιου τομεάρχη της, βουλευτή Κιλκίς Γιώργου Γεωργαντά, η ΝΔ ζητεί από την υπουργό Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου εξηγήσεις και αναλυτικά όλα τα στοιχεία για τους κατ΄εξαίρεση διορισμούς πάσης φύσεως μετακλητών και ειδικών συμβούλων
|INTIMEnews

Oι διορισμοί του ΣΥΡΙΖΑ στοίχισαν έναν ολόκληρο ΕΝΦΙΑ στους φορολογουμένους

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2018, 15:00

Νέα στοιχεία για την έκρηξη της μισθολογικής δαπάνης του Δημοσίου την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φέρνει στο φως η εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας γίνεται λόγος για μπαράζ διορισμών «από το παράθυρο», με έμφαση στις προσλήψεις πάσης φύσεως μετακλητών και ειδικών συμβούλων σε υπουργεία, γενικές γραμματείες κτλ.

Ενδεικτικά, όπως σημειώνεται, από 1.888 στα τέλη του 2014 οι θέσεις μετακλητών αυξήθηκαν σε 2.442 τον Αύγουστο του 2018, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα, από 2.703 θέσεις προέδρων, μελών διοικητικών συμβουλίων και οργάνων διοίκησης στο Δημόσιο, ο αντίστοιχος αριθμός φθάνει πλέον τους 3.294.

Συνολικά, το κόστος της μισθολογικής δαπάνης του Δημοσίου επί ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει αύξηση κατά 2 δισ. ευρώ, περίπου δηλ. όσο καλούνται να πληρώσουν κάθε χρόνο οι φορολογούμενοι για τον βαρύ λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα καθημερινών διορισμών από το παράθυρο, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, όπου σύμφωνα με το δημοσίευμα «διορίστηκαν και προσελήφθησαν συνολικά επτά νέοι μετακλητοί υπάλληλοι και ειδικοί σύμβουλοι, με προσόντα που κάθε άλλο παρά συνάδουν με τις ψηφιακές ανάγκες της χώρας και με απολαβές αντιστρόφως ανάλογες των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις στο Δημόσιο και κυρίως στον ιδιωτικό τομέα».

Επικαλούμενη επίσημα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στη Διαύγεια και αποφάσεις που υπογράφει ο υπουργός Νίκος Παππάς, η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι μόνο σε μία ημέρα διορίστηκαν  στο πολιτικό γραφείο του νέου υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρη Κρέτσου, δύο μετακλητοί υπάλληλοι και δύο ειδικοί σύμβουλοι.

Συγκεκριμένα, παρουσιάζοντας αναλυτικά τα προσόντα των νέων συνεργατών του υπουργείου και τις απολαβές τους, το δημοσίευμα αναφέρει ότι «ο κ. Κρέτσος θα απολαμβάνει των “μετακλητών” συμβουλών της κ. Α.Σ., πτυχιούχου Φιλολογίας που Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, η οποία λαμβάνει 16.392 ευρώ και του κ. Κ.Μ, κατόχου απολυτηρίου ενιαίου ιδιωτικού Γενικού Λυκείου (!), ο οποίος θα λαμβάνει 12.876,24 ευρώ. Καθώς επίσης και των “ειδικών” συμβουλών της κ. Σ.Γ., πτυχιούχου Ψυχολογίας του Παντείου με ειδίκευση στην… οργάνωση και διαχείριση ανακουφιστικής και υποστηρικτικής φροντίδας Χρονίως Πασχόντων(!), η οποία θα κοστίζει 28.788 ευρώ. Αλλά και της κ. Σ.Δ., πτυχιούχου της Νομικής η οποία θα επιβαρύνει τον δημόσιο κορβανά κατά μόλις 27.024».

Αναλυτικά όλα τα στοιχεία ζητεί η ΝΔ

Με ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων (ΑΚΕ) που κατέθεσε προ ημερών προς την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, ζήτησε να κοινοποιηθούν όλα τα στοιχεία για τους διορισμούς που έκανε η κυβέρνηση «βάσει των εξαιρέσεων που ψήφισε από την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου του 2006 (Π.Υ.Σ. 33/2006) η οποία προβλέπει την αναστολή διορισμών και προσλήψεων προσωπικού στο δημόσιο, την τοπική αυτοδιοίκηση και τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στο κράτος».

Όπως υπογράμμισε ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ, είναι επιτακτική ανάγκη να δώσει η κυρία Ξενογιαννακοπούλου όλα τα σχετικά στοιχεία «προκειμένου να έχουν οι πολίτες και τα κόμματα της αντιπολίτευσης πλήρη εικόνα του αριθμού, του τρόπου και της σκοπιμότητας αυτών των προσλήψεων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...