Εξι παιδιά χάνονται μέσα στο Κρητιδικό Καμπ των δεινοσαύρων. Θα καταφέρουν να επιβιώσουν; | Netflix
Επικαιρότητα

Οι δεινόσαυροι του Σπίλμπεργκ γίνονται παιδική σειρά

Το animation «Jurassic World: Το Κρητιδικό Καμπ» ξεκινάει στις 18 Σεπτεμβρίου στο Netflix, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζονται τα γυρίσματα για την έκτη ταινία του franchise που θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο του 2021
Protagon Team

Χαράς ευαγγέλια για τους λάτρεις των δεινοσαύρων, κάθε ηλικίας.

Το θρυλικό Jurassic Park αναβιώνει εις διπλούν μέσα στους επόμενους μήνες, μια με την μορφή μιας παιδικής σειράς animation και φυσικά με την έκτη ταινία του σπουδαίου κινηματογραφικού franchise που ξεκίνησε το 1993 ο Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου ξεκινάει στο Netflix να προβάλλεται η σειρά κινουμένων σχεδίων με θέμα το ιουρασικό… σύμπαν του Jurassic World, σε συνεργασία με την Dreamworks Animation και την Universal Pictures.

Στην πρώτη σεζόν του «Jurassic World: Camp Cretaceous», το οποίο μάλιστα θα υπάρχει και με ελληνική μεταγλώττιση και για τα έξι του επεισόδια, έξι έφηβοι κατασκηνωτές παγιδεύονται στην άλλη πλευρά του νησιού, όπου υποτίθεται υπήρχε το αρχικό θεματικό πάρκο.

Είναι μακριά από τους γονείς τους – οι οποίοι είναι στην άλλη άκρη του νησιού, στο κανονικό Jurassic Park – σε ένα μέρος που ονομάζεται «Κρητιδικό Καμπ» και ξαφνικά βρίσκονται μόνοι τους παγιδευμένοι ανάμεσα σε εκατοντάδες δεινόσαυρους όλων των ειδών που (ως συνήθως) ξεφεύγουν και πλέον θα πρέπει να επιβιώσουν στην μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής τους.

Και οι έξι χαρακτήρες της σειράς έχουν χαρακτηριστικά προσωπικότητας με τα οποία μπορούν εύκολα να συνδεθούν τα παιδιά.

Υπάρχει ο εγωκεντρικός έφηβος, το κορίτσι που είναι μονίμως κολλημένο στο τηλέφωνό του, ο «εγκυκλοπαιδικός» nerd που θέλει να τα μαθαίνει όλα, το κορίτσι που θέλει να είναι δημοφιλής σε όλους και το αγόρι-ξερόλας, που πιστεύει ότι ξέρει τα πάντα.

Η ιστορία είναι επίσης γρήγορη και εύκολη για ένα παιδί προκειμένου να την παρακολουθήσει.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το «Jurassic World: Camp Cretaceous» διαθέτει εξαιρετικά γραφικά CGI και εξίσου συναρπαστικές σκηνές δράσεις (έστω και αναίμακτες, για ευνόητους λόγους) με μια μεγάλη ποικιλία δεινοσαύρων.

Επίσης, όσοι γονείς θέλουν αν κάτσουν και να την παρακολουθήσουν μαζί με τα παιδιά τους, είναι σίγουρο ότι θα αποζημιωθούν, καθώς οι δημιουργοί της σειράς ισχυρίζονται πως στα έξι επεισόδια της πρώτης σεζόν έχουν κρύψει μερικά ενδιαφέροντα «πασχαλινά αυγά», τα λεγόμενα easter eggs, που στην βιομηχανία του σινεμά είναι οι pop culture αναφορές σε προηγούμενες ταινίες του franchise.

Έτσι, οι μεγαλύτεροι οπαδοί του Jurassic Park, οι σημερινοί 40αρηδες δηλαδή, θα βρουν μέσα στα κινούμενα σχέδια πολλά από εκείνα τα πράγματα που τους έκαναν να αγαπήσουν εξαρχής τους δεινοσαύρους του Σπίλμπεργκ, από την πρώτη ημέρα της εμφάνισης τους, το μακρινό 1993.

«Πρέπει να μάθουμε να ακούμε τους εφήβους», λέει με νόημα ο παραγωγός της σειράς, Κόλιν Τρεβορόου, μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα Repubblica.

«Το ίδιο έκανε και ο Στίβεν [Σπίλμπεργκ] πριν τρεις δεκαετίες όταν ξεκίνησε να βάζει πλώρη για το Jurassic Park. Και η μόνη συμβουλή που μου έδωσε προτού ξεκινήσει το πρότζεκτ με το Netflix ήταν η εξής: “μην διανοηθείς ποτέ σου να προδώσεις έναν έφηβο», σημειώνει ο 44χρονος, προσθέτοντας ότι «από τον Σπίλμπεργκ μπορείς να διδαχθείς τα πάντα: το πάθος για το σινεμά, τον τρόπο αφήγησης, την μέθοδο με την οποία εντάσσει τους πρωταγωνιστές του στην ιστορία».

«Και φυσικά, χάρη στη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας και του παιδικού animation, κατάφερα να “συναντηθώ” ξανά με το πιο παιδικό κομμάτι του εαυτού μου», καταλήγει με νόημα.

Και όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια στιγμή που συνεχίζονται (μετά από μια διακοπή λόγω της πανδημίας) του «Jurassic World: Dominion» με πρωταγωνιστές μάλιστα το αρχικό καστ της ταινίας, τους Λόρα Ντερν, Σαμ Νιλ και Τζεφ Γκόλντμπλαμ.

Η έκτη ταινία του franchise  ξεκίνησε ξανά τα γυρίσματα και ο Νιλ με τον Γκόλντμπλαμ δεν μπορούν να κρύψουν τη χαρά τους.

Σε βίντεο που τράβηξαν οι ίδιοι (και έγινε viral από τους θαυμαστές τους) κάθονται στο πιάνο, σε διάλειμμα από το σετ, και τραγουδούν με χιούμορ και νοσταλγία το «I Remember You» του Φρανκ Aϊφιλντ.

Τα γυρίσματα είχαν ξεκινήσει το Φεβρουάριο και σταμάτησαν λόγω της πανδημίας της covid-19.

Επαναλήφθηκαν τον Ιούλιο με τον Νιλ να ποστάρει μία φωτογραφία του με το σήμα-κατατεθέν καπέλο του ήρωά του και την ατάκα «Hold onto your hats – σύντομα ξαναφοράω το δικό μου!»

Σε σκηνοθεσία του Τρέβοροου και σενάριο του ίδιου και της Εμιλι Κάρμαϊκλ, το «Jurassic World: Dominion» συνδυάζει την παλιά με τη νέα γενιά των πρωταγωνιστών της σειράς: αυτό σημαίνει ότι ο Κρις Πρατ και η Μπράις Ντάλας Χάουαρντ θα ενωθούν κινηματογραφικά με την Ντερν, τον Νιλ και τον Γκόλντμπλαμ.

«Ήμουν 16 ετών όταν είδα για πρώτη φορά τον Γκόλντμπλαμ στο Jurassic Park να αναλύει την θεωρία του χάους και αμέσως μαγεύτηκα από την διήγησή του», θυμάται ο Τρέβοροου που σημειώνει πως για τον ίδιο ήταν κομβικός ο ρόλος του Γκόλντμπλαμ και αυτό που εντέλει αντιπροσώπευε στην πρώτη ταινία: τον άνθρωπο που θεωρεί πως το Ιουρασικό Πάρκο πρέπει να αυτοκαταστραφεί προκειμένου όλοι οι δεινόσαυροι να βγουν ξανά στο φυσικό τους περιβάλλον.

Η πρεμιέρα του «Jurassic World: Dominion» έχει προγραμματιστεί από τη Universal για τις 11 Ιουνίου του 2021.