286
Μια δυνατή εικόνα: Αδειο το γήπεδο την ώρα που θα άρχιζε ο αγώνας Μιλγουόκι Μπακς - Ορλάντο Μάτζικ | EPA/JOHN G. MABANGLO

Οι Μπακς του Αντετοκούνμπο ξεσήκωσαν τις ομάδες σε αποχή λόγω της αστυνομικής βίας

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2020, 09:07
Μια δυνατή εικόνα: Αδειο το γήπεδο την ώρα που θα άρχιζε ο αγώνας Μιλγουόκι Μπακς - Ορλάντο Μάτζικ
|EPA/JOHN G. MABANGLO

Οι Μπακς του Αντετοκούνμπο ξεσήκωσαν τις ομάδες σε αποχή λόγω της αστυνομικής βίας

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2020, 09:07

Την αρχή έκαναν οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο: αποφάσισαν να μην κατέβουν στο πέμπτο παιχνίδι των play off με το Ορλάντο που διεξάγονται στη Φλόριντα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον βαρύ τραυματισμό του Αφροαμερικανού Τζέικομπ Μπλέικ στο Ουισκόνσιν.

Ο ένας μετά τον άλλο οι παίκτες και άλλων ομάδων δήλωσαν συμπαράσταση στην απόφαση των Μπακς να μην αγωνιστούν. Τους Μπακς ακολούθησαν τόσο οι Ρόκετς με τους Θάντερ και οι Λέικερς με τους Μπλέιζερς, που επίσης θα αγωνίζονταν την Τετάρτη. Τρία παιχνίδια αναβλήθηκαν και στο γυναικείο πρωτάθλημα του NBA.

«Οταν βγαίνουμε στο γήπεδο και αντιπροσωπεύουμε το Μιλγουόκι και το Ουισκόνσιν περιμένουν να αγωνιζόμαστε σε υψηλό επίπεδο, να αποδώσουμε το μέγιστο και να λογοδοτούμε ο ένας στον άλλο. Αυτή τη στιγμή, απαιτούμε το ίδιο από τους βουλευτές και τους υπεύθυνους για την επιβολή του νόμου», αναφέρουν σε δήλωσή τους οι παίκτες των Μπακς.

Δεν ήταν μόνο οι καλαθοσφαιριστές που διαμαρτύρονται: στο ίδιο πνεύμα αποφάσισε να απόσχει η τενίστρια Ναόμι Οσάκα, αλλά και η ομάδα μπέιζμπολ των Μιλγούκι Μπρούερς.

Δεν είναι απλώς μια απόφαση της στιγμής, είναι μια ιστορική στιγμή για το άθλημα και ευρύτερα για την κοινωνία, είναι η κοινή εκτίμηση πολλών στις ΗΠΑ.

Στο πλευρό των αθλητών στάθηκαν και οι διαιτητές του NBA: «Υπάρχουν πολύ σημαντικότερα θέματα στη χώρα μας από το μπάσκετ και ελπίζουμε αυτή η κίνηση να εμπνεύσει την αλλαγή», ανέφεραν στο Twitter.

Με τη σειρά του το ΝΒΑ αποφάσισε να αναβάλει όλους τους αγώνες αφήνοντας τα play-off στον αέρα καθώς εκκρεμούν οι νέες ημερομηνίες.

Στάση αναμονής τηρούν και οι ιδιοκτήτες των ομάδων που ίσως δεν περίμεναν αυτό το κύμα αντιδράσεων, αλλά εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να κάνουν πολλά, πέρα από το να περιμένουν την απόφαση των παικτών. Ωστόσο, η διοίκηση των Μπακς στηρίζει την απόφαση των παικτών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...