372
O Αντριου Μόργκαν μόλις προσγειώθηκε, μετά από 272 ημέρες παραμονής στο Διάστημα | Reuters

Οι αστροναύτες του Σογιούζ γύρισαν στη Γη και έπαθαν… σοκ

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2020, 19:15
O Αντριου Μόργκαν μόλις προσγειώθηκε, μετά από 272 ημέρες παραμονής στο Διάστημα
|Reuters

Οι αστροναύτες του Σογιούζ γύρισαν στη Γη και έπαθαν… σοκ

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2020, 19:15

Την τελευταία φορά που οι Αμερικανοί Τζέσικα Μέιρ και Άντριου Μόργκαν και ο Ρώσος Όλεγκ Σκριπότσκα ήταν στην Γη, το περασμένο καλοκαίρι, ο κόσμος μας ήταν εντελώς διαφορετικός.

Τώρα όμως, 200 και παραπάνω ημέρες από τότε που άφησαν τη Γη και πήγαν στο Διάστημα για να παραμείνουν για σχεδόν ένα χρόνο στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όλα μοιάζουν διαφορετικά για το τριμελές πλήρωμα του Σογιούζ.

Οι τρεις αστροναύτες πριν μερικές ώρες προσγειώθηκαν στη Γη και συγκεκριμένα κοντά στο κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ του Καζακστάν και ναι μεν γνώριζαν για την πανδημία, ωστόσο τώρα θα έρθουν κατάφατσα αντιμέτωποι με τις συνέπειες του ολικού lockdown σε όλο τον πλανήτη.

«Ειναι σουρεαλιστικό αυτό που βλέπουμε», είπαν με ένα στόμα, μια φωνή και οι τρεις τους από κοινού και αναχώρησαν προκειμένου να μπουν στην δική τους καραντίνα, αυτή των αστροναυτών που επιστρέφοντας από το Διάστημα πρέπει να παραμείνουν, για λόγους βιολογίας και φυσιολογίας, σε απομόνωση προκειμένου το σώμα τους να επανέλθει σιγά σιγά στις… γήινες συνήθειές του.

Τζέσικα Μέιρ

«Πάλι πίσω σώοι και ασφαλείς. Η σημερινή προσγείωση δίνει τέλος σε μία αποστολή 205 ημερών για τους Τζέσικα Μέιρ και Όλεγκ Σκριπότσκα και αποστολή 272 ημερών για τον Άντριου Μόργκαν. Καλωσήρθατε σπίτι», ανέφερε στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter η NASA.

«Βλέπουμε τα νέα εδώ πάνω και μιλάμε με φίλους και οικογένειες για να σχηματίσουμε μία άποψη για το τι συμβαίνει. Από εδώ όμως, είναι δύσκολο να καταλάβουμε τι έχει συμβεί και πόσο διαφορετική θα είναι η ζωή όταν θα επιστρέψουμε», είχαν δηλώσει προ ημερών οι Μέιρ και Μόργκαν, σε συνέντευξη που είχαν παραχωρήσει από τον ΔΔΙ.

Όπως σημειώνει το CNN, ο Μόργκαν, που επιλέχτηκε από την NASA ως αστροναύτης το 2013 και υπηρετεί επίσης ως γιατρός επειγόντων περιστατικών στον αμερικανικό στρατό, πρόσθεσε επίσης: «Ξέρω πώς είναι να βρίσκεσαι σε νοσοκομείο και να είσαι γιατρός στην πρώτη γραμμή. Είμαι πολύ υπερήφανος που εξασκώ αυτό το επάγγελμα αλλά ταυτόχρονα αισθάνομαι τύψεις που απέχω από όλο αυτό που συνέβη».

Όλεγκ Σκριπότσκα

Οι τρεις αστροναύτες πλέον καλούνται να εγκλιματιστούν σε μία εντελώς πρωτόγνωρη κατάσταση για τους ίδιους όπου θα πρέπει να καθαρίζουν τις επιφάνειες, να κρατούν κοινωνικές αποστάσεις και να αποφεύγουν να έρθουν σε επαφή με άλλους ανθρώπους…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...