192
Η Σάντερς με τον Ντόναλντ Τραμπ το 2020 | REUTERS/Jonathan Ernst/File Photo

Οι άνθρωποι του Τραμπ αντεπιτίθενται: κυβερνήτης του Αρκανσο θέλει να γίνει η Σάντερς

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2021, 12:34
Η Σάντερς με τον Ντόναλντ Τραμπ το 2020
|REUTERS/Jonathan Ernst/File Photo

Οι άνθρωποι του Τραμπ αντεπιτίθενται: κυβερνήτης του Αρκανσο θέλει να γίνει η Σάντερς

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2021, 12:34

Πέντε ημέρες. Τόσες πέρασαν από τότε που ο Ντόναλντ Τραμπ έφυγε βιαστικά από τον Λευκό Οίκο και την Ουάσινγκτον, για να μην παραδώσει την εξουσία στον διάδοχό του. Και όσοι πίστευαν ότι η πολιτική του κληρονομιά θα εξαφανιζόταν γρήγορα, το ίδιο γρήγορα διαψεύστηκαν. Χαρακτηριστική η περίπτωση της Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, η οποία είχε διατελέσει εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου επί προεδρίας του.

Η Χάκαμπι Σάντερς θα ανακοινώσει με βίντεο που θα δώσει στη δημοσιότητα ότι θα διεκδικήσει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην πολιτεία εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου του 2022. Αυτό ανέφερε το CNN, μεταξύ άλλων ΜΜΕ.

Ο νυν κυβερνήτης του Αρκανσο, ο Ρεπουμπλικάνος Εϊσα Χάτσινσον, ως εκ του Συντάγματος της πολιτείας δεν έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει τρίτη θητεία στο αξίωμα.

Η Σάντερς αντικατέστησε τον Σον Σπάισερ στον Λευκό Οίκο το 2017. Παραιτήθηκε το 2019 και επέστρεψε στο Αρκανσο, την πολιτεία που αποτελεί την ιδιαίτερη πατρίδα της.

Η 38χρονη είναι κόρη του πρώην κυβερνήτη του Αρκανσο, του Ρεπουμπλικάνου Μάικ Χάκαμπι. Εγκατέλειψε τον Λευκό Οίκο διατηρώντας καλή σχέση με τον Ντόναλντ Τραμπ. Είχε ταχθεί υπέρ της αποτυχημένης εκστρατείας του μεγιστάνα να επανεκλεγεί με δικαστικές αποφάσεις στο ανώτατο αξίωμα των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...